reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy rano jak wstajecie rano to zalewa was wodnista wydzielina?
hehe Doneczko, co ja slysze;P moze jednak nie bede musiala sie wpychac:p???

u mnie juz wszystko na wlosku... dzis znowu zauwazylam kolejne fragmenty czopa, ale skurczy brak yes;) Marzy mi sie dotrzymanie do 35tc (piatek/sobota) i moge rodzic sruu

Kaszel juz ok, gardlo lepiej, katar coraz mniejszy, coraz lepiej sie czuje ufff

Dziekuje Wam laski za kciuki!!!

Odnośnie tego czopa.....to tak się zastanawiam dziewczyny czy każda go ma? Bo jak ja w ciąży miałam krwawienia, ostatnie 2 tyg temu to gdyby był ten czop to by przecież nic nie wyleciało....sama już nie wiem:cool:

Dziewczynki jak obiecałam wstawiam zdjecie brzucholka z 31 tc czyli świeżutki, wczorajszy:-)
Zobacz załącznik 434141
śliczny i zgrabny i na pewno nikt nie wierzy że to bliźniaki nie?...mój rośnie woczach, a to dopiero 21tc:szok:

asiia - dobrze, że jesteś pod opieka i w razie czego lekarze pomogą, choc wiem, że etap na ktorym jestes pewnie ni enapawa teraz optymizmem, ale wiele dziewczyn pisało, że między 20-30tc lądowaly w szpitalu, a potem dzielnie do 37tc dociągały, grunt to pozytywne myslenie. A swoją drogą podawanie sterydów na płucka wg mnie powinno być standardem w ciążach mnogich, jak myślicie?

magda-85gdańsk - masz dojrzałego męża widać:-), wiele zależy od charakteru ale też od wieku, mój 4 lata młodszy ode mnie i w jego wieku ja nawet o dzieciach na serio nie myslałam, a od chlopa wymagam...mam nadzieje, że poczuje to mocniej jak Maluszki będa na świecie - no musi w końcu:-)

donka28 - jestes niezniszczalna kobietą:-), pewnie jeszcze przed porodem okna wyszorujesz :-D....tak trzymaj, dawaj dobry przykład, że bliźniaki można donosić.

Odnośnie tego czopa.....to tak się zastanawiam dziewczyny czy każda go ma? Bo jak ja w ciąży miałam krwawienia, ostatnie 2 tyg temu to gdyby był ten czop to by przecież nic nie wyleciało....sama już nie wiem:cool:

czop moze byc podbrwiony krwia, moze odchodzic stopniowo, a u niektorych odchodzi dopiero przy porodzie, wiec moglas go nie zauwazyc, ale kazda go ma- zabezpiecza przed bakteriami szyjke i dzidziusie

reklama
Yummy wczoraj brzuch pobolewał mnie jak na miesiączkę(przy pierwszej ciąży to przepowiedziało poród),dzisiaj spokój,chociaż czuje jak jedna główką wbija się coraz niżej,brzuch twardnieje na kilka sekund i odpuszcza,żadnych bolesnych skurczy:-),jutro będę miała więcej wiarygodnych informacji na temat mojej szyjki i dziewczyn

niuleczka za okna nie będę sie brała,troche za zimno:)

Ostatnia edycja:
Do góry