reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Yummy_mummy_82
user-offline.png
-one jeszcze nie jedzą z butli.Karmione są strzykawką.
Wszystkim ciociom dziękujemy za buziaczki.

Agata777 wycałuj te małe kruszynki od nas:-)Świetnie że ropa się już nie sączy i czujesz się lepiej:-D

Yummy mummy super że Hanusi przechodzi przeziębienie i te sukieneczki przepiękne jak dla małej ksieżniczki:-) Współczuje tylko tych mdłości,kurcze co może być przyczyną:crazy:

Agucha ja wcześniej zażywałam luteinę i doustną i dopochwowo bo występowały u mnie plamienia na początku ciąży a teraz biorę duphaston-poprostu mam niedobory progesteronu,niezbędnego do utrzymania ciąży.

Lilly super że wizyta udana a płeć niebawem poznasz,ważne że z maluchami ok,jak się chowały to może dziewczynki będą?Zawstydziły się kruszynki:tak:Ja też nie znam jeszcze drugiej płci ale mam usg połówkowe 20.02 więc na pewno się okaże kto zamieszkuje brzusio.

Mąż zakupił mi wczoraj w aptece krem Pharmaceris i Gerber i czuje że jest o niebo lepiej:tak:

Yummy_mummy_82 to nie dobrze,że Twoje samopoczucie kiepsko :no: Kurde myślałam,że na tym etapie mdłości się już nie zdarzają.Nie zazdroszczę.Ale do końca masz już bliżej jak dalej,także tym się można pocieszać :-)

anuśka25 zgadza się to najważniejsze,że maluchy mają się dobrze.No to może się dowiemy kto zamieszkuje brzuszek prawie w tym samym czasie bo ja mam na 24.02 kolejna wizytę :-)

Powiem Wam,że ta gin co mi prowadzi ciążę jakaś taka mało rzeczowa.Jest sympatyczna,ale mam wrażenie,że jakoś nie ma zbytniego doświadczenia w prowadzeniu ciąży bliźniaczej.Kilka osób mi ją odradziło i nie wiem co mam dalej z tym fantem zrobić :no:

Ostatnia edycja:
lilly jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości odnośnie swojej gin to koniecznie zmień,popytaj,poczytaj opinie o jakiś innych lekarzach z Twojej okolicy.Nasze ciąże są ciążami wysokiego ryzyka i myślę,że lekarz bez doświadczenia może popełnić błędy w jej prowadzeniu,może się mylę,ale lepiej żebyś nie była królikiem doświadczalnym swojej gin,bo jak to się mówi kiedyś trzeba zdobyć doświadczenie

AGATA koniecznie wyściskaj kruszynki:-)

donka28 właśnie zamierzam się rozejrzeć za jakimś innym lekarzem.Miła jest ta moja gin,ale to nie wystarczy.Jak pisałam mam wrażenie,że nie jest zbyt doświadczona w prowadzeniu takiej ciąży.Tak się zastanawiam czy jak znajdę innego lekarza to będzie mi potrzebna ta karta ciąży duża która jest w gabinecie u tej gin do której teraz chodzę?Czy wystarczy ta mała karta ciąży którą ja mam?I kiedy najlepiej iść na usg 4d w ciąży bliźniaczej?To fajna pamiątka.Z córką jak byłam w ciąży to byłam na takim usg gdzieś w 26tyg,a z bliźniakami to nie wiem kiedy najlepiej,żeby dobrze było wszystko widać :-)

lilly myślę,że karta ciążowa ta którą posiadasz Ty wystarczy u innego gina,nie sądzę żeby obecny lekarz chciał dzielić się dokumentacją.Z tym usg 4G to nie mam za bardzo pojęcia,ale wydaje mi się że przed 30tc to najlepiej,zależy chyba jak dzieciaczki są ułożone,u mnie w 33tc na 3D to ja już nie wiedziałam co gdzie jest,taki misz masz,a masz nagraną płytkę ze swoimi bąblami?to jest też fajna pamiątka,z pierwszej ciąży mam tych płyt dużo,z tej tylko jedną:-(

donka28 z tej ciąży jeszcze nie mam nagrania na płytce,dlatego też chcę iść na lepsze usg i zrobić taki zapis bo to fajna pamiątka.Z pierwszej ciąży mam jedną płytkę.Wtedy byłam jakoś w 26tyg ciąży.A dlaczego teraz tylko jedną masz płytkę?Ja póki co nie mam żadnej,tylko same fotki z usg.

reklama
lilly za każdym razem kiedy jestem u lekarza jestem tak przejęta,że zapominam o płytce,a teraz to już i tak nie ma sensu bo i tak bym nie mogła się połapać co z czym się tam je,jednak co jeden lokator...

Do góry