reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja bym chciała donosić dzieciaczki jak najdłużej ale na ostatniej wizycie gin mi powiedział że dobrze będzie jak dotrwam do 37 tygodnia i nie wiem co miała na myśli i dobrze piszesz nic się tak nie liczy jak tylko to żeby dzieciaczki były zdrowe a z resztą sobie poradzimy będzie dobrze

reklama
Witam nowe mamusie:-)

Klaudia współczuje śmierci dziadka:-( Życzę powodzenia na zaliczeniach!

Yummy o rety mam nadzieję że to nic takiego:szok: i ze jeszcze dociągniesz do końca!Powodzenia na wizycie i pisz nam co się dzieje;-)

Mi tez juz zaczyna lecieć siara z piersi.W pierwszej ciąży tez miałam poźniej...

Moniek - wybacz że zapytam :-) masz gametkowe bliźniaki czy salvowe ? :-))))

dziewczyny spokojnie dacie sobie radę - to tylko kwestia organizacji i wpadnięcia w rytm :-) na początku wiadomo że trzeba wypróbować różne metody a potem to zostaniecie mistrzyniami! będziecie mogły startować w konkursie na najszybsze przewijanie :-) na najszybsze szykowanie butli itp :-) My np od tygodnia już nie kąpiemy dzieciaków w wanience (szkoda czasu na noszenie wanny z łazienki do pokoiku:p) tylko maluchy kąpane są w wannie :-) na początku oporządzenie wieczorne dwójki zajmowało mi dobrą godzinę i byłam upocona jak szczur jak skończyłam...teraz zajmuje mi to 20 min i to na luziku bez stresu się odbywa :-) także dziewczyny - uszy do góry ! dacie radę! tylko się nie bać ! my w ten dzień w który przywieźliśmy dzieci ze szpitala postanowiliśmy je wykąpać żeby się przełamać i przełamać lęk :-)

ogólnie wesoło jest z bliźniakami :-)
dzisiaj np Szymek się darł w łóżeczku, mała się obesrała po pachy i była zadowolona, pies próbował porwać zasraną pieluszkę a ja pędziłam z młodą do wanny żeby ją umyć :-)

my już mamy pierwsze uśmiechy, maluchy powoli jakby zaczynały gugać sobie a dzisiaj jak się usmiechały to wydawały przy tym jakieś skrzekliwe dźwięki :-)
śmieszki web.jpgśmieszki 2 web.jpgśmieszki 3 web.jpg

Tossa, cudooowne fotki Malszków.
Masz 100% praktyka czyni mistrzem. Ja tez jak juz nabrałam wprawy w obrobieniu trojki to nawet na komputer sie czas znajduje:):):). O Boziu,bez kompa to by było straszne bo na te chwile to takie moje okno na świat:)
Pozdrowionka,dziewczyny i trzymajcie się dzielnie w 3 pakach:)

wiecie na pewno nie będzie kolorowo - nie oszukujmy się :p
są chwile że mam ochotę rzucić sie z 6 piętra :p
i nie chcecie wiedzieć jaki rozmiar spodni teraz noszę ...to jest dopiero załamka :szok: ale sobie tłumaczę że u mnie to stymulacje nie pozostały bez echa i był czas że w 2 tygodnie waga mi jechała w górę mimo że nie jadłam więcej ...a potem po transferze brałam sterydy i inne "cukierki" i tym sposobem wyglądam jak wyglądam i równie dobrze mogę wszystko z szafy i z półek zgarnąć do kosza :p ale luuuuziiikkkk - jeszcze pozbędę się nadmiarowych kilogramów, flak brzuszny trochę się już wchłonął , z rozstępami tez walczę jakimiś siuwaksami :p
a poza tym mam dwa ukochane szkraby i cudownego męża ! O!

Tossa ale masz boooskie smerfyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:happy::happy::-),

Ale maja zawadiackie zaciesze , obled:pPPPP

Dokladnie laski na luzieee, oby tylko malenstwa byly zdrowe- to jest najwazniejsze, a reszta sie jakos ulozy!!!!

tossa dzieciaczki zajebiste:) ale małe słodziaki:)
mi w pierwszej ciąży siara leciała od 20 tyg, teraz w 27 cos tam poleciało, ale to było jednorazowe i narazie spokój.

reklama
Do góry