reklama
Yummy_mummy_82
Fanka BB :)
No to ladnie. Enaflo, masz taki sam brzusio jak ja- ja tez okolo.108-110cm. Ile waza dziewczyny???
Ja we wtorek mam wizyte i KTG... cos mi sie wydaje, ze po wizycie pojde juz prosto na Polna... We will see...
Ja we wtorek mam wizyte i KTG... cos mi sie wydaje, ze po wizycie pojde juz prosto na Polna... We will see...
Na początek witam nowe mamy:-)
Agatko trzymaj się dzielnie zobaczysz że badania wyjdą okAle wyobrażam sobie jaki stres przechodzisz....Trzymam kciuki za pozytywne wyniki!!!!
enfalo podziwiam i wielki szacun,dochodzic do tego tyg.ciązy:-)Nie stresuj sie, jak przyjdzie co do czego będzie dobrze bo musi być!Maluchy swietnie donoszone!Trzymam ogromniaste kciukasy za Was!
co do seksu w ciąży to ja też mam post od 10 tygodnia ciąży:-(Ale dla maluchów jestem calkowicie zdolna do poświęceń a poza tym mój mężuś też się boi o zdrowie maluchów i powtarza że może wytrzymać tyle ile trzeba.
U mnie niedługo koniec 20 tyg,ale się cieszę teraz będę odliczać do 30
Yummy jak u Ciebie samopoczucie?Jeszcze troszkę i Twoja kolej
Agatko trzymaj się dzielnie zobaczysz że badania wyjdą okAle wyobrażam sobie jaki stres przechodzisz....Trzymam kciuki za pozytywne wyniki!!!!
enfalo podziwiam i wielki szacun,dochodzic do tego tyg.ciązy:-)Nie stresuj sie, jak przyjdzie co do czego będzie dobrze bo musi być!Maluchy swietnie donoszone!Trzymam ogromniaste kciukasy za Was!
co do seksu w ciąży to ja też mam post od 10 tygodnia ciąży:-(Ale dla maluchów jestem calkowicie zdolna do poświęceń a poza tym mój mężuś też się boi o zdrowie maluchów i powtarza że może wytrzymać tyle ile trzeba.
U mnie niedługo koniec 20 tyg,ale się cieszę teraz będę odliczać do 30
Yummy jak u Ciebie samopoczucie?Jeszcze troszkę i Twoja kolej
Witam wszystkie mamusie blizniat
Ja dokladnie 23.01. dowiedzialam sie ze mam w sobie dwa babelki a nie jednego)Dzieciatka z USG maja 4,5 tygodni a z wyliczen pierwszego dnia ostatniej miesiaczki 7 tygodni. Dziewczyny jesli mozecie mi wytlumaczyc o co chodzi w tym to bede wdzieczna.
Mam zakaz seksu calkowicie az do urodzenia malych, zakaz wstawania z lozka a najwiekszy ciezar jaki moge dzwigac to lyzka. Dostalam duphaston i nospe forte. Lekarz strasznie dmucha na mnie bo wczesniejsze dwa poronienia go martwia.
Jestem taka szczesliwa ze brak mi slow zeby to wymowic)
a mina mojego meza jak dowiedzial sie ze beda blizniaki - bezcenne, myslal ze robie sobie z niego jaja)
Sam jest jednym z blizniat, ma brata jotka w jotke wygladajacego jak on)
1.02 mam wizyte potwierdzajaca czy na 100% jestem w ciazy blizniaczej. czyli jedno z dzieci moze nie przezyc?
bede tez juz wiedziala jaka to ciaza.
Teraz mam dwa zdjecia bo jak robili jednemu bablowi zdjecie to drugi sie chowal i na zmiane.
Cos czuje ze to dziewuszki i beda mialy na imie Liwia i Gaja, a maz wybral na wszelki wypadek chlopcom Roch i Olaf.
Pisalam juz na tym forum w watku o wozkach ale nikt sie nie odzywa wiec jeszcze raz odzywam sie tutaj)
Ja dokladnie 23.01. dowiedzialam sie ze mam w sobie dwa babelki a nie jednego)Dzieciatka z USG maja 4,5 tygodni a z wyliczen pierwszego dnia ostatniej miesiaczki 7 tygodni. Dziewczyny jesli mozecie mi wytlumaczyc o co chodzi w tym to bede wdzieczna.
Mam zakaz seksu calkowicie az do urodzenia malych, zakaz wstawania z lozka a najwiekszy ciezar jaki moge dzwigac to lyzka. Dostalam duphaston i nospe forte. Lekarz strasznie dmucha na mnie bo wczesniejsze dwa poronienia go martwia.
Jestem taka szczesliwa ze brak mi slow zeby to wymowic)
a mina mojego meza jak dowiedzial sie ze beda blizniaki - bezcenne, myslal ze robie sobie z niego jaja)
Sam jest jednym z blizniat, ma brata jotka w jotke wygladajacego jak on)
1.02 mam wizyte potwierdzajaca czy na 100% jestem w ciazy blizniaczej. czyli jedno z dzieci moze nie przezyc?
bede tez juz wiedziala jaka to ciaza.
Teraz mam dwa zdjecia bo jak robili jednemu bablowi zdjecie to drugi sie chowal i na zmiane.
Cos czuje ze to dziewuszki i beda mialy na imie Liwia i Gaja, a maz wybral na wszelki wypadek chlopcom Roch i Olaf.
Pisalam juz na tym forum w watku o wozkach ale nikt sie nie odzywa wiec jeszcze raz odzywam sie tutaj)
Yummy_mummy_82
Fanka BB :)
Witam wszystkie mamusie blizniat
Witam nowa mamunie!
W watku o wozkach, piszemy o wozkach Dlatego pewnie nikt sie nie odzywa
A propos wczesnej ciazy blizn.- ja do 13 tygodnia siedzialam jak na szpilkach, bo do tego czasu wszystko sie moze zdarzyc. Czesto bywa tak, ze jeden pecherzyk sie wchlania.
Poza tym ciaza blizniacza to ciaza wysokiego ryzyka i jest obarczona znacznie wiekszym ryzykiem w stosunku do ciazy pojedynczej...
A co do poronien- moja kolezanka miala taka sytuacje- moze przejdz sie do porzadnego ginekologa- endokrynologa, bo poronienia moga byc rezultatem problemow z tarczyca...
Anuska hehe dlatego tak ponaglam Enaflo, bo boje sie ze jak tak dalej pojdzie to wcisne jej sie w kolejke, a to nieladnie
Mati powiem Ci, ze ja nie mam jakiegos wielkiego brzucha; kolezanki, ktore byly w ciazy blizniaczej tez nie wygladaly na podwojna ciaze, a niektore wytrzymaly do 38tc, wiec nie ma reguly
Dzień Dobry i witam nowe bliźniacze ciężaróweczki:-)
U mnie w brzuchy na dzień dzisiejszy jakieś 110 cm, na wadze 11 kg do przodu:-)
Jeśli chodzi o seks to jestem chyba lepsza od Was Babeczki bo ja nic a nic od cyklu stymulowanego czyli jakoś od czerwca. Mamy całkowite embargo od gina, a powiem Wam, ze jakoś specjalnie ochoty nie mam. Mam nadzieję, że nie zapomnę jak to się robi
twins29 na usg według pomiarów dzieciątek często wychodzi inny termin ciąży niż liczone od ostatniej miesiączki. Gdyby coś było mocno nie tak w tych terminach lekarz na pewno by powiedział. Trzymam kciuki za Twoje zdrowo rozwijające się bąbelki.
Yummy Ty sie kochana nigdzie nie wciskaj i grzecznie trzymaj kolejki. Zdaje się, że ja i magda-gdańsk jesteśmy za Tobą w kolejeczce. Czy któraś dziewczynka jest jeszcze przed nami?
U mnie w brzuchy na dzień dzisiejszy jakieś 110 cm, na wadze 11 kg do przodu:-)
Jeśli chodzi o seks to jestem chyba lepsza od Was Babeczki bo ja nic a nic od cyklu stymulowanego czyli jakoś od czerwca. Mamy całkowite embargo od gina, a powiem Wam, ze jakoś specjalnie ochoty nie mam. Mam nadzieję, że nie zapomnę jak to się robi
twins29 na usg według pomiarów dzieciątek często wychodzi inny termin ciąży niż liczone od ostatniej miesiączki. Gdyby coś było mocno nie tak w tych terminach lekarz na pewno by powiedział. Trzymam kciuki za Twoje zdrowo rozwijające się bąbelki.
Yummy Ty sie kochana nigdzie nie wciskaj i grzecznie trzymaj kolejki. Zdaje się, że ja i magda-gdańsk jesteśmy za Tobą w kolejeczce. Czy któraś dziewczynka jest jeszcze przed nami?
Dziewczyny nie pamiętam czy Was pytałam....jaki macie materac do łóżeczka dla maluszków. Ja się nastawiałam na gryka-pianka-kokos, ale sprzedawca w sklepie stanowczo odradził, powiedział, że pianka-kokos jest najlepszy dla niemowląt.
Z kolei wujek google mówi, że najlepsze to lateks-kokos i mam zagwozdkę.
Z kolei wujek google mówi, że najlepsze to lateks-kokos i mam zagwozdkę.
reklama
ja mogę być i po Was chociaż dziewuchy gotowe do porodu od dwóch tygodni i mam często skurcze, ale moje laseczki mają szlaban na wychodzenie przed zakończeniem sesji... najpierw nauka, a potem przyjemności... jak narazie się słuchają chociaż to cud jakiś, bo to co się teraz u mnie dzieje to jakaś masakra...
widzę, że trochę mnie nie było, a już wszyscy o mnie zapomnieli
widzę, że trochę mnie nie było, a już wszyscy o mnie zapomnieli
Podziel się: