reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

jeszcze jedno pytanie- macie jakis dobry sposob na zgage dziewczyny??? pali mnie to cholerstwo bez przerwy, nie daje rady grrrr;/// dodam, ze probowalam juz i mleka i migdalow- pomagaja na chwile tylko niestety:(

reklama
yummy termos mamy w domku a wychodząc jakbym miała brać jeszcze termos, puszkę mleka 800g i herbatkize sobą to chyba bym walizkę podróżną musiała zabierać :-) bo torba jest pełna po spakowaniu pieluch, podkładów do przewijania, chusteczek, pieluch tetrowych, malutkich pieluch pod brodę do karmienia, ubranka zapasowe itp :-)

na zgagę miałam tabletki gasec na receptę - rewelacja !

Ja tez uwazam, ze termos jest mistrzostwem swiata!

Ja jak wychodzimy to mleko biore w tym mierniku,wiecie o co chodzi? taki pojemnik na mleko z przedzialkami na porcje-czad.

Po Franku zrezygnowalam z tych podkladow do przewijania, wystarczy mi pielucha tetrowa, wiec w brew pozorom moja torba nie jest wcale taka wielka.

hejka dziewczynki
powiezcie mi czy którejś z was przy porodzie sprawdziła się szkoła rodzenia bo nie wiem czy jest sens chodzić tam czy nie :happy:

Ja chodzilam do przyszpitalnej i byl suchar- te same cwiczenia mozesz znalezc na necie, szkoda beny:tak: jedyny plus byl taki, ze na jednych zajeciach pojechalismy do szpitala, na porodowke, wiec wiedzialam wczesniej, jak co wyglada np porodowka, porod rodzinny, jakie sa znieczulenia refundowane, kiedy przyjma Cie na pewno do szpitalka, jakie masz prawa itd itp Wiec to na pewno bylo fajne, ale poza tym .. naprawde bez szalu. Ale np moja kolezanka chodzila do szkoly rodzenia przy Lux Medzie i byla mega zadowolona, wiec to pewnie zalezy... Jak ze wszystkim!

Witajcie ja dzisiaj zaczęłam brać nitrendypinę zobaczę jak się będę po niej czuła.Mam liczyć skurcze wczoraj naliczyłam 15.
Yummy_mummy_82
user-offline.png
-ja brałam mleczko Alumag,przechodziła zgaga bardzo szybko.

wItam przyszle MAmusie blizniakow :-). Tez mialam dylemat jak rozwiazac sprawe lozeczka. Moje dziewczynki spia w lozeczku razem jeszcze, ale juz zaczynaja sobie przeszkadzac, wiec ... Generalnie w poczatkowych miesiacach blizniakow nie powinno sie rozdzielac, i faktycznie cos w tym jest, slodko jest patrzec jak sie do siebie przytulaja, czy chwytaja za lapki :-). Ale niestety lozeczko juz powoli robi sie za male, poniewaz zaczynaja szalec raczkami i nozkami, wiec niedlugo trzeba bedzie je rozdzielic... A szkoda, poniewaz to byly przeurocze miesiace :-). A do szkoly rodzenia nie chodzilam.

reklama
Do góry