reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

No to rzeczywiście wyjdziesz prawie na zero. Chyba trzeba zacząć grać w jakiegoś totka. Agatka jak coś to pamiętaj o koleżankach z BB ;-)

A myślałyście o żłobkach ???
U nas jeśli znajdziesz wykwalifikowaną nianie to możesz się ubiegać o częściowy zwrot kosztów od rządu. Tylko taka opiekunka też kosztuje fortunę, nie wspomnę o kosztach za żłobek ( prawie 900 GBP za jedno).
Rozbój w biały dzień

reklama
No masakra;/ Dlatego ja stwierdzilam, ze ide na wychowawczy. Moja mama pracuje, tesciowa tez. Prawda jest taka, ze nikt nie zajmie sie maluchami z takim sercem i poswieceniem jak mama . To przede wszystkim. A u nas w dodatku jest taka sytuacja, ze moj M. ma mega odpowiedzialna prace, wiec czesto go nie ma, mala do przedszkola, z przedszkola, psa na spacer, obiad:-D:-D Roboty po pachy:-D Ale juz mam pomoc nagrana, ktora w razie potrzeby wyjdzie z psem, pojdzie z maluchami na spacer, czy odbierze mala z przedszkola . Nie ma mowy, zebym na razie wracala do pracy...

yummy, to tak samo jak u mnie, moj m ma taka prace i tez non stop wyjezdza, np jutro i wraca w czwartek pozno i w piatek na caly dzien na spotkania do krakowa....masakra, wiec przy 3 dzieci jest b ciezko dlatego moja mama zrezygnowala z pracy. widze ze Twoja Hania chodzi juz do przedszkola, jak sobie radzi? zastanawiam sie zeby franai szybciej jakos wyprawic:tak:

Miejsc w państwowych żłobkach tyle że szkoda gadać a prywatny kosztuje 1200 na jedno :szok: u mnie więc już lepiej opiekunka wyjdzie .... miejmy nadzieję, ja po macierzyńskim wracam do pracy pewnie z ciężkim sercem!

A potem piszą, że mały przyrost naturalny. Tylko jak to wszystko pogodzić. No cóż na razie stękamy jeszcze, będziemy martwić się najwcześniej za rok :-D:-D:-D

Dziewczyny, ja to dopiero obiad dziś zgotowałam mojemu M. Poprosił jako dodatek buraki z chrzanem. Byłam na telefonie z mamą jak doprawiałam i chyba musiałam doprawić podwójnie. Spróbowałam i jest ...ale chrzan z burakami. :-D:-D:-D Może będzie zmęczony i nie poczuje :-D:-D:-D

Majka żyga i ma biegunkę, biedne dziecko.Jutro lekarz..

My od stycznie do czerwca mięliśmy nianię która przychodziła z własnym dzieckiem. Płacilismy 8zł/h +całodzienne wyżywienie dla jej synka (zupki, soczki, jogurty itp) Wychodziło ok 1500 zł, więc ok. Teraz do Mai na 3-4 godz. przychodzila niania - emerytka z sąsiedniego bloku, zabiera ją na spacery, czasami też przez kilka godzin pilnowała jej w domu . Płacimy jej 10zl/h i trochę dużo wychodzi bo np. ostatnio jak byłam w szpitalu to pilnowała jej ponad 9 h i zażyczyła sobie 100zł.

Ja do pracy bedę musiala wrócić w sierpniu, u mnie praca powiązana jest ze szkoleniem.

A od kwietnia chcemy dać Majkę do prywatnego przedszkola, bo mamy 2 ulice dalej. Za 6 h 3x w tygodniu koszt 375zł/msc +wyżywienie, więc duuużo taniej niż niania. Od wrzesnia jakby się udalo to panstwowe przedszkole.

reklama
no daleko :-( ja postaram się dogadać z szefem żebym wróciła tylko na pół etatu, tak żeby mi rok szkoleniowy nie przepadł a na pól etatu niania. Chyba że teściowa się zadeklaruje bo jest na emeryturze.. ale nie wiem, bo raz że ona musiałaby z nam zamieszkać, a dwa że ona strasznie spanikowana jest tymi bliźniakami.
Gdybym miała inną sytuację zawodową to na pewno wzięłabym wychowawczy tak na rok.

Do góry