reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Walawenderki- próbowaliśmy naraz. Niby nie jest tak trudno, ale w nocy przeważnie ja sama wstaje do maluchów, więc jedzą po kolei ;).

reklama
Czesc dziewczyny!

Ja wlasnie wrocilam z miasta - jestem wykonczona:-D Dzis wstalam o 7, koszmar:szok: Krew oddana, jutro najprawdopodbniej wyniki; akt notarialny podpisany; bony swiateczne odebrane:happy:

Wszystko mnie boli, teraz do konca dnia fajrant:tak: A jutro wizyta...
Troche sobie pozwalam ostatnio, mam nadzieje ze szyjka trzyma...

Volka przeslodkie szkraby:)
youssta kurujcie sie dziewczyny:tak: najwazniejsze zebyscie na swieta jakos mogly funkcjonowac, buziaki

Agatka co dzisiaj gotujesz:-)?

Yummy_mummy_82
user-online.png
ja mam jeszcze karkówkę grilowaną na patelni.Ty tak nie szalej.
Mam wigilię w środę w 2-giej pracy.Kurde ale po tamtej jeszcze mnie plecy bolą.

hej dziewczynki:)
magda85-gdańsk
user-offline.png
-oj tak masz rację ,zleciało.My zakupy robimy w lidlu ale nie wszystko.Mięsko na targu kupujemy od znajomej.Ja jestem jak dziecko ,uwielbiam choinkę i jej zapach.

my do lidla mamy kawałek, a biedronke widze z okna, więc dlatego u nas taki wybór:)

Heloo

Znów cisza :-):-)

U mnie bez zmian, wciąż leżonko. M czuję się lepiej więc robi śniadanko :-):-). Obiadek poszykowałam wczoraj, więc dziś za wiele do roboty nie ma. Śnieg pada za oknem hurrrrrrrra, choinka pachnie od tygodnia

Miłego dnia kobitki ;-)
wow śnieg:) u nas w gdańsku jeszcze nic nie pada:( mi to na reke, ale chciałabym, żeby młody miał frajde!

magda85_gdańsk - kilka typów mamy np. Łucja, Kinga, Adrianna, Jagoda albo Witold, Konrad, Konstantny, może dzisiaj coś ustalimy... nie jest łatwo wybrać
yousta i jak jakies postepy w sprawie:)?

youstta
user-offline.png
-u mnie chłopczyk aniołek a dziewczynka z charakterem.Myślałam,że to chłopczyk ale na usg potwierdzono rozbrykaną dziewczynkę:-D,a chłopczyk delikatniusi:-D

agatka skąd ty wiesz które dziecko to które? jesteśmy na podobnym etapie ciąży, a moje chłopaki co usg leża inaczej! ja nie wiem który to który;)

Cześć!

Zaglądam tu codziennie i próbuję nadrobić zaległości na forum. Czytam i czytam ale i tak nie wiem co u której z Was się dzieje. Na niczym nie mogę się skupić.
Od środy mam mega doła i ciągle wyję. Wczoraj byliśmy u chłopców (mój M wrzucił fotkę na moim FB) i zawiozłam mleczko, które udało sie odciągnąć. Niestety od piątku pokarmu z dnia na dzień mam coraz mniej. Próbuję odciągać co 3 godz. ale od wczoraj od 22 mam 30 ml:-(. Z pokarmem będę dale próbować bo może z laktacją sie poprawi.
Maluszki są cudne i już po tygodniu widać jak się zmienili. Spadli trochę na wadze ale wczoraj lekarz mówił, że już troszkę nadrobili i że świetnie sobie radzą :-)
Odezwę się i napiszę więcej jak troche dojdę do siebie. A Wy kochane leżcie i odpoczywajcie, zeby Wasze Maleństwa jak najdłużej siedziały w brzuszkach :)*

Zobacz załącznik 417547Zobacz załącznik 417548
monia śliczne kruszynki:) jaką mają teraz wagę? kiedy was wypuszczą?jak maluszki osiagną magiczne 2kilo?
mi w pierwszej ciąży mega urosły piersi, siara była od 20 tygodnia, w mega ilościach..miałam normalnie powodzie! jak Damian sie urodził, to tez odciągałam na poczatku, ale było mega mało tego mleczka..jednak mleczarnia z dnia na dzień sie rozkręciła..karmiłam go przez 11 miesiecy. mam nadzieję, że i wam się uda. trzymam kciuki:)

To i ja się pochwalę moimi pociechami :).
Jesteśmy jak aniołki, tylko czasami w nocy lubimy poszaleć, ale rodzice i tak nas kochają do szaleństwa! :)
[IMG=http://img197.imageshack.us/img197/634/dsc00154xfk.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

volka super te wasze nocne marki:D
a jak mąż i terapia?

Walawenderki- wydaje mi się, że narazie wszystko idzie dobrze! Chłopaki jedzą tylko mojego cyca. Staram się przystawiać ich co 3 godzinki i w dzień i w nocy żeby się dobrze najadły, bo ciągną przeważnie po 15 minut. We wtorek chyba idziemy na kontrolę wagi. Mam nadzieję, że przytyły ładnie :)

volka ty miałaś cesarkę? po ilu dniach pojawił sie pokarm? super jesteś dla mnie nadzieją, bo ja też bym chciała karmić cycuchem:)

mi się Majka pochorowała.. w nocy miała gorączkę i zaczyna kaszleć. Dałam jej jakies syropki i jak tak dalej będzie to jutro lekarz. Ja jakoś się wygrzebałam z tego przeziębienia, ale chyba coś na ustach zaczyna mi się robić.. :wściekła/y:

U mnie zaczynają sie pytania w stylu "Jeszcze nie urodziłaś", to "kiedy rodzisz" itp. A co ja kurna, wróżka jestem?? :eek:
zdrówka dla Majki:)

Czesc dziewczyny!

Ja wlasnie wrocilam z miasta - jestem wykonczona:-D Dzis wstalam o 7, koszmar:szok: Krew oddana, jutro najprawdopodbniej wyniki; akt notarialny podpisany; bony swiateczne odebrane:happy:

Wszystko mnie boli, teraz do konca dnia fajrant:tak: A jutro wizyta...
Troche sobie pozwalam ostatnio, mam nadzieje ze szyjka trzyma...

Volka przeslodkie szkraby:)
youssta kurujcie sie dziewczyny:tak: najwazniejsze zebyscie na swieta jakos mogly funkcjonowac, buziaki

Agatka co dzisiaj gotujesz:-)?

my wstaliśmy o 6:30;)
dzięki, że napisałaś o badaniach ja też musze zrobić, a kompletnie o tym zapomniałam:)

a ja z wigilii pracowniczej zostałam pominięta - wiem tylko że jest dzisiaj - przypadkiem się dowiedziałam...
ehh to juz jest chamstwo.. :/

my po wczorajszej imprezie, było fajno, ale co sie narobiliśmy to nasze..jak goście przyszli, to byłam juz megaaaaa zmeczona, ale daliśmy radę:) wszystko wieczorkiem posprzątalismy, więc dziś już nic nie musiałam robić:)
Damiano śpi, więc i jak sie chyba walne:)
miłego dnia

magda85- ja po cc usiadłam na drugi dzień i pracowałam laktatorem - jak byłam w szpitalu to coś tam ściągalam ale to było wielkie nic, dopiero jak w dzień przyjścia do domu (po 4 dobie po cc) usiadłam i zaczęłam ściągać to udało mi się ściągnąć 30ml...siarę miałam chyba ze 4 dni, potem pojawiło się mleko właściwe
pokarm ściągałam co 3 godziny - nawet w nocy, piłam herbatkę na laktację...
w szpitalu jedna dziewczyna mi powiedziała że najlepszy laktator to mąż - nie wierzylam - ale skorzystałam z pomocy męża i powiem wam że trochę pomogło :-)
--------
co do mojej wigilii w pracy - cóż...kolejny argument do tego że po macierzyńskim składam wypowiedzenie i zostaję na bezrobociu ...trudno, wolę żyć skromniej niż nerwowo się wykończyć w tej pracy

Agatka pychotka, chyba musze pomyclec o grillu- 2 tyg. w sanatorium u rodzicow i prawie 3 kg na plusie:crazy:

Magda 85 Gdansk
- u mnie tez zawsze ten sam scenariusz: mlody pod serduszkiem a Zuza po prawej, chyba nie moge sie tak zupelnie pzemieszczac- a lozysko, pepowina itd... hmmm nie wiem... A jaka Ty masz ciaze? Ja dwukosmowkowa dwuowodniowa.:

Monia jak tam zyja Twoje malenstwa? Ssaja cycusia? Ile waza? Pozdrowionka!

Walewanderki juz 32 tc, gratulejszyns:p

reklama
Witajcie kochane babeczki :):):):)

Yummy mummy - rzeczywiście, 32 lata / 32 tydzień to musi być znak :):). Ja mam jutro kolejny scan boję się jak cholera, ale jakoś z drugiej strony mam dobre przeczucie. Oby się sprawdziło. :):)::)

Magda85 - tym śniegiem to się długo nie nacieszyłam, zaraz stopniał a i dziś cały dzień pada deszcz :-D:-D

Youstta - przekruj ząbek czosnku i przykładaj na to "coś" na wardze. jeśli nawet jest to opryszczka, to nic Ci ani dzidziom nie grozi. Tylko opryszczki na narządach stanowią zagrożenie. Dużo zdrowia dla Was dziewczyny

Agatka - ty to się zrobiłaś rozrywkowa ostatnio :-D:-D. Imprezuj za nas ;)

Ja odmówiłam uczestnictwa w Christmas party, jakoś nie czuję klimatu. Podobnie jak Tossa nie mam zamiaru wrócić po macierzyńskim. Jak coś to może poszukam czegoś na pół etatu, żeby mieć jakiś kontakt z ludźmi, ale czas pokarze.

Do góry