reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
volka
user-offline.png
-Cudowne maleństwa.

MoniaN -jesteś bardzo dzielna, zresztą chłopaki maja to po Tobie. To , że nie masz mleka to pewnie stres, wiem , że ciężko ale spróbuj się wyciszyć. Ja słyszałam wiele dobrego na temat herbatek dla kobiet karmiących, nawet mama mi wysłała z Hipp-a.Zobaczysz z dnia na tydzień będzie lepiej. Ja Wam strasznie kibicuje. Zaglądaj do nas i pisz, zawsze to w grupie raźniej.

Volka - a jak u Ciebie, jak sobie radzisz z dwójką. Ja ostatnio róbuje sobie wyobrazić karmienie w tym samym czasie i jakoś moja głowa nie może tego ogarnąć :-)

Walawenderki- wydaje mi się, że narazie wszystko idzie dobrze! Chłopaki jedzą tylko mojego cyca. Staram się przystawiać ich co 3 godzinki i w dzień i w nocy żeby się dobrze najadły, bo ciągną przeważnie po 15 minut. We wtorek chyba idziemy na kontrolę wagi. Mam nadzieję, że przytyły ładnie :)

MoniaN - ja piłam herbatkę humana , mam też herbatkę hipp...i odciągałam mleko przez 30 min, najpierw trochę z jednej piersi jak już nic nie leciało to ją jeszcze męczyłam i potem przystawiałam laktator do drugiej piersi i to samo, jak się skończyło to wracałam do pierwszej i tak przez 30 min ...mniej więcej wychodzi to jak metodą którą podała karola79...teraz też mam mleka coraz mniej ale nie odciągam regularnie

----------
w dzień karmimy maluchy co 3-3,5h ale w nocy to jak się obudzą, czyli np jak skończymy karmienie na noc o 1 albo 1.30 to potem maluchy śpią do 5-6 rano

Ostatnia edycja:
Walawenderki- wydaje mi się, że narazie wszystko idzie dobrze! Chłopaki jedzą tylko mojego cyca. Staram się przystawiać ich co 3 godzinki i w dzień i w nocy żeby się dobrze najadły, bo ciągną przeważnie po 15 minut. We wtorek chyba idziemy na kontrolę wagi. Mam nadzieję, że przytyły ładnie :)

oluś - a karmisz dwójkę w tym samym czasie ??? czy jedno po drugim ?

Witajcie śpiochy:-)
Mnie już chyba do końca ciąży plecy będą bolały.:-(
Maluszki rozkręciły się na dobre,kopią,fikają.Syn się śmieje,że mam obcych w brzuszku .Fajnie tak popatrzeć jak cały brzuch faluje.
Miłego dnia dziewczynki.

mi się Majka pochorowała.. w nocy miała gorączkę i zaczyna kaszleć. Dałam jej jakies syropki i jak tak dalej będzie to jutro lekarz. Ja jakoś się wygrzebałam z tego przeziębienia, ale chyba coś na ustach zaczyna mi się robić.. :wściekła/y:

U mnie zaczynają sie pytania w stylu "Jeszcze nie urodziłaś", to "kiedy rodzisz" itp. A co ja kurna, wróżka jestem?? :eek:

reklama
Do góry