reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Palinka,ja tez ryczałam po wyjściu ze szpitala...ciężko było mi wszystko ogarnąc i kiepsko psychicznie się czułam przez pobyt w szpitalu i brak jakiejkolwiek pomocy ze strony służby zdrowia:-)tym bardziej że bliźniaki to moje pierwsze dzieci.Poproś kogoś do pomocy,nam pomagała moja mama i teściowa i naprawdę bardzo bardzo dużo pomogli nam i odciążyli,a i psychicznie lepiej było bo wiedziałam ze jest ktoś obok:)

reklama
Palinka24 - kochana, na pewno jest Ci ciężko że Kornel został w szpitalu. Ale nabierze sił i do Was wkrótce dołączy. Najważniejsze że jest pod dobrą opieką lekarską. Niestety niektóre dzieci to niejadki i niewiele można na to poradzić, ale chłopaki urodziły się całkiem duże, więc na pewno mają dużo sił. Z każdym dniem powinno być coraz lepiej.. Ale wiem jak Ci ciężko, bo mi po porodzie w szpitalu zarazili Maję gronkowcem złocistym. Te dni, kiedy leżała w szpitalu to były najgorsze dni w moim życiu. :-(

Tossa - ja nie wiem czy to karmi to naprawdę działa czy to tylko jakich chwyt marketingowy, ale ja też zaczęłam pić "na laktację" i tak mi posmakowało że teraz to moje ulubione "pivo" :-)

mam za sobą ściąganie co 3 godziny, czyli jak zaczęłam o 18 to potem 21,24,3,6,9 …
cycki już w normie i nie bolą !
z 2 ściągnięć udaje mi się wydoić 50-60ml - i na razie nic nie przybywa :-(
brzuszek super – lada moment to będzie kreska od cięcia , dzisiaj już miałam ochotę złapac się za sprzątanie i najchętniej juz bym wsiadła w auto – ale mąż mnie opieprza i mam siedzieć albo leżeć żeby potem mieć siłe żeby jechać do szpitala i tam trochę czasu spędzić, chociaż dzisiaj będziemy krócej bo chcę ściągnąć o 12 i 15 mleko i dopiero pojedziemy do maluszków

Wróciłam z badania ,glukoza z cytryną poszła gładko.Po 2 godzinach zaczęły mi się zawroty głowy.Jak wrócilam do domu robi mi się słabo,ręce i nogi i serce mi lata.Jestem strasznie słaba.

Hej mamuski;-)

Ja wczoraj przyjechalam do mej familii w lodzkiem i siedze sobie jak dama na dworze, bo moja kochana mamusia wziela wolne i z mala urzeduje a ja odpoczywam;-)

Tossa laktacja z czasem sie rozkreci, im czesciej sie przystawia tym lepiej. Najwazniejsze to sie nie denerwowac, duuuzo pic i ladnie odzywiac i bedzie git;-)

Paulinka glowa do gory, wszystko bedzie dobrze, jeszczze pare dni i na pewno sytuacja sie unormuje i bedziesz mogla sie cieszyc w pelni swoja powiekszona rodzinka;-)

Agatka kladz sie do wyrka, kopytka do gory i odpoczywamy;-)

Karola
koniecznie napisz co to za super metoda 7-5-3!!!

Paulinka - welcome back Kochana. Wymiary chłopaków rewelacyjne, tylko pozazdrościć. Na pewno Ci jest ciężko psychicznie, ale właśnie teraz musisz być silnia dla swoich bejbusiów. Jeszcze trochę i będziecie razem. Buziaki dla Ksawerego i Kornela. xxxxxxxxxx

Agatka - no i badanie z glukozą za Tobą. Dałaś radę, teraz nie będziesz mogła spojrzeć na słodkie przez najbliższy miesiąc :-D:-D

Monia N - co z Tobą ???? odezwij się

A teraz najważniejsze Ewcia (EWAW1) urodziła 5 grudnia :-):-):-). Pewnie jak dojdzie do siebie to odezwie się.

Więc teraz Viola, Youstta i ja :szok:

yummy mummy - ta metoda polega na odciąganiu, minimum co 3 godziny, (najlepiej po karmieniu) z obydwu piersi w systemie: 7-5-3-1 minuta, naprzemiennie każda, czyli 7 min jeden cyc, następnie 7 min drugi, i odnowa 5 min jeden, 5 min drugi itd

Ostatnia edycja:
Ewcia ja tu siedze jak na szpilkach noooo!
Wyslalam smska i nic i juz wiedzialam ze sie rozpakowalas!
Gratulacje!!!!!!!Wracaj do formy szybko!!!!

reklama
Do góry