reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny na wątku kupię,sprzedam zamieściłam kilka rzeczy w sam raz dla przyszłych mam bliźniaków:).

Podczytuję Was czasem( jak dzieci dają chwilke wytchnienia mamusi:) ),gratuluję śweżo rozpakowanym mamusiom,dużo zdrówka dla maluszków,a tym które jeszcze czekają na wieeeeelkie spotkanie zyczę spokoju i siły by jak najdłuzej nosić maleństwa w brzuszkach:) i planowo urodzić:):-D

reklama
dziewczyny ja po usg i ktg.
dzieci ważą po 2500 i 2600kg.
Na ktg wyszły skurcze, ale nie tak żeby panikować. Mam brać fenoterol i leżeć. Za tydzień znowu wizyta.

Ostatnia edycja:
youstta
user-online.png
oszczędzaj się kochana.
Tu wstawiam mój dzisiejszy melonik.img2067s.jpg

Agatka cudny ten Twoj melonik:tak: Niech rosnie w sile:-)

Yousstta waga rewelacja! Widac, ze dzidziusiom jest dobrze u mamusi w piekarniczku;-) Niech wiec tam beda jak najdluzej:tak: Trzymaj sie, lez na boczku- nie na wznak, bo wtedy nasilaja sie te skurcze. Powodzenia mala!!
kla00dia
user-offline.png
ale zostaly Ci juz same egzaminy, nie musisz siedziec na wykladach? Duzo ich masz? Nie przemeczaj tam sie za bardzo ;-)

Sluchajcie dziewczyny mam super wiesci !!! Moja szyjka sie wydluzyla:happy::happy::happy: Prawie o 0,5 cm :szok: i ma teraz 28-29 mm jejejejejeje Ale moj lekarz od razu dodal, ze to nie znaczy, ze mam normalnie funkcjonowac, tylko caly czas odpoczywac i nie szalec:-) hehe juz mnie troche zna:-D

Zastanawialam sie, co sie stalo, ze slabiej czuje ruchy dzidziusiow- zagadka rozwiazana- mlody przekrecil sie tez miednicowo. Oba dzidzisiusie wypiely sie dupskiem na swiat :-D

Rosna ladnie- Zula ma 900 g, a Pawelek 760. Ufff, ale sie uspokoilam:happy:

yOUSSTA,to juz naprawde ostatnia prosta, w zasadzie w aga dzieci jest bardzo optymistyczna wiec juz sie nie ma co stresowac. jak na moj gust rozpakujesz sie kolo 17stego ja ide wtedy na impreze:tak::tak::tak:wiec bede pila tylko za Wasze:tak: zdrowko hihihihihihi

dopiero wróciliśmy…padam ze zmęczenia ale warto było – maluchy maja już odstawione antybiotyki, coraz więcej jedzą, coraz mniej mają zalegań i ….szymka przewieźli do pokoju gdzie jest zuzia ….kangurowałam dziś zuzkę, podałam jej nawet cyca – parę razy zassała i wypluła więc dokarmiłam ją butelką i pięknie wciągnęła wszystko

Mój mąż pojechał z Mają na rynek na jarmark bożonarodzeniowy, dzisiaj też odpalają oświetlenie świąteczne i co chwile przesyła mi zdjęcia przez tel., dobrze się bawią :-) A ja przez to że siedzę w domu i nie wystawiam nosa na dwór oprócz wizyt u lekarza to w ogóle nie czuję klimatu świąt :baffled: No dobra.. może trochę, bo mąż przyniósł paczkę mikołajową z pracy i właśnie pożarłam z niej kinder bueno, a zaraz wezmę się za Delicje :-)

Tossa
- jak dalej tak będzie dobrze szło to Święta spędzicie razem.Super wieści :))

karola79 - ja też wróżę że rozpakuję się gdzieś pomiędzy 15-25 grudnia, dłużej chyba nie dam rady, bo brzuch sięgałby mi do kolan chyba. :-D Kto wie czy Ty nie będziesz na imprezie a ja na porodówce :happy:

yoummy_mummy - no właśnie, odpoczywaj jak Ci każą, póżniej jak urodzisz to aakich luksusów mieć nie będziesz. Wagi dzieci super!

Agata777 - zgrabniutki brzuszek. Dzięki za inf. od Pauli, mam nadzieję że synek szybo dołączy do brata.

kl00dia - n raźniej, gdyby nie to forum to też myslałabym że coś ze mn nie tak, a tu wszystkie jak połamane jesteśmy ;-)Ja zdawałam dwa b. trudne egzaminy w październiku, ustny i pisemny, byłam w 28tc.

volka - ale lipa z tą pracodawcą.:wściekła/y: Udało Wam się dogadać jakoś?

walawanderki - Ty chyba po mnie jesteś w kolejce. :-)

A właśnie.. wiadomo co u ewaw1?

reklama
Dziewczynki czy któraś z Was używa pasa ciążowego ortopedycznego?Mi poleciła moja p.dr.,ciekawa jestem czy plecy są odciążone.Mam zalecony ze względu na przepukliny na kręgosłupie.
Tossa
user-offline.png
-oby tak dalej:-)
youstta
user-online.png
-kurcze też bym słodycza wsunęła:-)

Do góry