reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Walawanderki no nasza kolej zbliża się wielkimi krokami :-) Mam "tylko" leżeć, i dostaję Luteinę doustnie 2x1 tabl., Fenoterol 4x1 tabl. i Isoptin 4x1 tab.

Youstta jak na razie bada mnie za każdym razem ta sama dr.

Ostatnia edycja:
MoniaN - to masz całkiem niezły ten zestaw. Ja biorę 6x1 tabl. fenoterolu i 3x2 tabl. Magne B6. Brałam też Isoptin do poniedziałku, ale już odstawiłam, bo kołatanie serca i drzenie rąk już mi minęlo. Dasz radę.. :-)

yoummy_mummy - ja glównie leze na lewym boku.. boli mnie kręgosłup, mam 125cm w "talii" ale cóż zrobić.. na szczęście już niedługo. Bardziej sie boję czy przez to lżęnie plackiem nie dostanę odleżyn :-D

ja 36tc kończę w Wigilę, jak dam radę wytrzymać, to moje dzieci będą świątecznym prezentem :-)

z tego co widze to Tossa urodziła w 34t6d a Palinka chyba 35t5d..

Witajcie Dziewczyny,podczytuję Wasze posty i też wspominam czasy kiedy miałam problem ze spaniem,brzuszek mi przeszkadzał,a jak zmieniałam boki to za kazdym razem się budziłam i musiałam podtrzymac sobie brzuch zeby sie przeturlać na drugi bok haha:-)słonica hehehe wygodniej było mi siedziec niż leżeć.Pod koniec ciąży kazałam sobie rozłożyć dwuosobowy dmuchany materac.Naprawdę rewelacja!!M nie napompował go do końca i materac "dopasowywał" się do brzucha..dopiero wtedy sie wysypialam:-)Głupi i śmieszny pomysł,ale jakże praktyczny

Witajcie Dziewczyny,podczytuję Wasze posty i też wspominam czasy kiedy miałam problem ze spaniem,brzuszek mi przeszkadzał,a jak zmieniałam boki to za kazdym razem się budziłam i musiałam podtrzymac sobie brzuch zeby sie przeturlać na drugi bok haha:-)słonica hehehe wygodniej było mi siedziec niż leżeć.Pod koniec ciąży kazałam sobie rozłożyć dwuosobowy dmuchany materac.Naprawdę rewelacja!!M nie napompował go do końca i materac "dopasowywał" się do brzucha..dopiero wtedy sie wysypialam:-)Głupi i śmieszny pomysł,ale jakże praktyczny

Karola88 super pomysl!!! Dzieki za podpowiedz!!!

Yummy_mummy_82
user-online.png
lekarz o szyjce nic nie mówiła, więc wnioskuję, że stoi sobie w miejscu:]
na pewno będzie dobrze z Twoją szyjką, trzeba myśleć pozytywnie:) ja ok 100 w pasie miałam jakieś 2tyg temu, więc oprócz niewygody w spaniu boli przy przekręcaniu na drugi bok, chyba zacznę stosować patent karoli88 z przytrzymywaniem brzucha:p a z zakupami to lepiej już zacząc póki ludzie nie wpadli w zakupowy szał, a Ty jeszcze na chodzie:p bo przecież zakupy dla dzieciaczków to sama przyjemność i niedobrze byłoby sobie ją zepsuć nerwami w kolejce czy bolącym kręgosłupem po przejściu kilku metrów:p

ale nam się tu dziewczyny posypały, a już następne w kolejce czekają;] oczywiście gratuluje rozpakowanym mamusią i życzę powodzenia tym co są już na finiszu;]

reklama
Tossa w sms napisala, ze dzieciaczki sa w inkubatorach ale o le dobrze zrozumialam oddychaja juz samodzielnie, problem w tym , ze Szymus lezy 2 pietra nizej a Zuzia w innym budynku:no:co za palant wymyslil takie rozłozenie oddziałów dzizas:wściekła/y:
Pisala tez ze ją pewnie do domu puszcza wczesniej niz maluszki

Do góry