reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Aż mi się płakać chce jak pomyślę o jej córeczce i rodzinie co teraz muszą czuć i jak za Nią tęsknić, okropna tragedia :-(

fantazjowa - faajne te łóżeczko. Ciekawe czy kołyska się sprawdzi, bo widze że corz więcej łóżeczek ma opcje kołyski. A co do wady wzroku to koeżanka miała mieć cc ze względu na wadę, ale nie zdążyli jej zrobić i urodzila SN, była super zadowolona że w sumie tak się skończyło.. tylko że ona jedno dziecko urodziła, a Ty masz większą misję do wykonania :baffled: Co do męża to widać każda okazja jest dobra.. mój to nawet nie wie w którym miesiącu jestem..

walawenderki - no to pisz co tam u Ciebie :-D

Domi - pewnie Ciebie położą żeby mieć wszystko pod kontrolą, bo u Ciebe to w każdej chwili akcja może się zaczać

volka - i jak po wizycie? kiedy rodzisz? :-)

Palinka24 - ja też się boje że już całkiem na nic nie będę miała siły, czasami mam wrażenie że strzeli mi zaraz kręgosłup:blink: A jak u Ciebie szyjka? trzyma mocno?

Tossa - ja się zastanawiam po kim Ty tak sprzątasz? :-D ja mam cały pokój zawalony klockami i zabawkami Majki i bałagan nie robi na mnie już wrażenia :rofl2: A co do butów to kup sobie balerinki, po porodzie opuchlizna szybko Ci zejdzie..

Agata77 - haha dobre z tym kibelkiem, strachu było co? :-D

Ja oglądam na necie leżaczki i monitory oddechu, jeszcze fotelik muszę kupić i jakieś pajacyki newborn..

Nie mogę ugasić płomienia w przełyku..

Dobrze że dzisiaj mój mąż siedzi w domu bawi się z Majką, ja mogę bezproduktywnie leżakować, cos słabo czuję dziewczynkę, może się znowu obróciła, bo ostatnio czulam czkawkę pod żebrami...

A co do wyglądu to mam to gdzieś jak teraz wyglądam. Taki wygląd to okres przejściowy :happy2: Ważne żeby dziecki zdrowe były..

reklama
Aż mi się płakać chce jak pomyślę o jej córeczce i rodzinie co teraz muszą czuć i jak za Nią tęsknić, okropna tragedia :-(

fantazjowa - faajne te łóżeczko. Ciekawe czy kołyska się sprawdzi, bo widze że corz więcej łóżeczek ma opcje kołyski. A co do wady wzroku to koeżanka miała mieć cc ze względu na wadę, ale nie zdążyli jej zrobić i urodzila SN, była super zadowolona że w sumie tak się skończyło.. tylko że ona jedno dziecko urodziła, a Ty masz większą misję do wykonania :baffled: Co do męża to widać każda okazja jest dobra.. mój to nawet nie wie w którym miesiącu jestem..

Mi też się chcę ryczeć jak pomyślę :(
Też jestem ciekawa mam nadzieję,że tak :) Dlatego kupiłam te łóżeczka.
Tak, tak mam większą misję do wykonania :D
Każda okazja jest dobra tylko w bieżącym roku coś za dużo tych okazji jest...Oczywiście awantura już była, teraz M. bawi się z Kacprem a dokładniej wariują jak ojcec z synem :p Czekam aż mnie przeprosi :blink:
Kurcze zastanawiam się jak bardzo mi się brzuch do 3 grudnia powiększy,bo idę na 18-stkę kuzyna córki, a 10 grudnia na 18 mojego siostrzeńca :) Znalazłam kilka sukienek na allegro zbiorę wszystkie co mi się podobają i wam pokażę i powiecie,która jest najfajniejsza :D

Bankier - na raty
Alpinista - zawsze na górze
Inżynier - zgodnie z planem
Listonosz - dochodzi szybko
Polityk - koczy na obietnicach
Dentysta - wiadomo, zawsze oralnie
Śmieciarz - dochodzi raz w tygodniu
Policjant - twardą pałką z kajdankami
Szachista - bije konia nawet przy królowej
Detektyw - tylko w ciemnościach i incognito
Dżokej - galopuje ostro i zawsze chce być pierwszy
Piłkarz - jak nie faul, to spalony, nigdy nie może trafić
Dostawca pizzy - jak nie dojdzie w 15 minut, to zimny
Nurek - ma wielkie ciśnienie, zwłaszcza, gdy jest głęboko
Golfista - małe piłeczki, a upiera się żeby zaliczyć 18 dziurek
Muzyk - niezwykle sprawne palce, ale potrzebuje dyrygenta
Pracownik Biura Podróży - nigdy nie może znaleźć właściwego miejsca
Dealer samochodów - nieważne gdzie i komu, aby tylko wepchnąć ten swój złom ..

Hehhe Agata dobre! :)
Youstta dopiero jutro jadę na 15, więc zobaczymy jutro. Oby było wszystko ok, bo kurcze coś mam wrażenie (i teściowa jak mnie dziś zobaczyła to też potwierdziła), że mam niżej brzuszek. Zupełnie mieszczę rękę między piersiami a brzuchem a wcześniej mam wrażenie, że był z tym problem. Cholera, nie chcę jeszcze rodzić :/. A nie wiecie na ile przed porodem brzuch się opuszcza?
Czop mi póki co chyba jeszcze nie odchodzi- tylko takie zwykłe upławy mam. Mam nadzieję, że to też rozpoznam.
Schizuję jak nie wiem co....

volka - faktycznie, jutro masz wizytę. Przez to że mam dzisiaj męża w domu mam wrażenie że dzisiaj jest sobota :baffled: Co do opuszczenia brzucha to mi w pierwszej ciązy "opadł" dopiero jakoś na tydzień przed porodem. Ale wiesz co.. ja myślę że u nas to on może mieć taki kształt pod wpływem ciężaru dzieci.. Mnie jak 3 tyg. temu zobaczyła teściowa to też zapytała a co Ci tak brzuch opadł? powiedziałam to lekarzowi on wymacał i pokazał że nisko nie jest, mówił coś o dnie macicy.. on jaoś to wg. tego ocenił. Czop zazwyczaj jest podbarwiony na różowo, ale też nie zawsze..

A z tymi schizami to chyba każda z nas ma, zwłaszcza po 30tc, ja też boję się teraz żeby niczego nie przegapić bo niby blisko a jednak daleko..
Mnie znowu brzuch mocniej boli.. wzięłam no spę. wizyta w poniedziałek.

Agata - a jak Toje samopoczucie? psychiczne znaczy się? nie dopadł Cię syndrom 20tc? (oczywiście mam nadzieję że nie) :-)

Ostatnia edycja:
Właśnie wyłam dzisiaj 2 razy i nie wiem czy o to chodzi z tym syndromem.:wściekła/y:
Ja mam schizy też bo w poprzedniej ciąży miałam rozwarcie w 19 tyg.
Brzuch mnie boli ale wysoko po lewej stronie.

Hej. Byłam dziś w szpitalu u mego ginekologa,bo miałam jechać jutro,ale zadzwoniłam czy jest dziś na dyżurze i pojechałam,bo miałam USG mieć jutro zrobione,bo ostatnio nie zrobiliśmy.
I mam takie do was pytanie czy z trójeczką mogę z wami zostać?

reklama
Do góry