reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

hej Dziewczyny :) sliczne macie brzuszki :) tylko czekac az jeszcze sliczniejsze dzieciaczki z nich wyjda :)) powiedzcie mi prosze bo jestem ciekawa jak radzicie sobie z rozstepami ?? wychodza wam czy raczej nie ?? i w ktorym miesiacu ,tygodniu zaczely Wam rosnac brzuszki ? juz tak normalnie ?

reklama
Tossa czy ja wiem czy taki mały, według mnie całkiem całkiem :)

a rozstepy, ja np nie miałam, wyszły mi tylko troszke koło pępka na chyba dzien czy dwa przed cc ale teraz ich nie widac nawet, a brzuch tez mi jakos najbardziej urósł tez przed cc kilka dni czyli w 37 tygodniu

asiia_
user-online.png
ja po pierwszej ciąży zero rozstępów,ale byłam młoda.Teraz jeszcze nie mam,ale pewnie już niedługo się pojawią.

Tossa gdzie on mały!!Po prostu Twój rośnie bardziej do przodu chyba, a mi tak na boki sie rozlewa.Jest w sam raz!!

fantazjowa kurcze no to dużo..a co okulistka na to?Mysli, ze czemu tak sie pogłebiła ta wada?Jedno jest pewne skierowanie na cc masz jak nic :tak:.

asiia ja nie ma rozstepów wcale na brzuchu tfu tfu!!Mysle, ze dużą role genetyka tu odgrywa.No ale od poczatku ciązy dwa razy dziennie smaruje sie bio oilem, nie ma przebacz.

Agatka zaraz wystrzeli Ci do przodu hihi, ja zaczynałam od 67cm w pasie!!

Piękne wszystkie brzuchole!
A ja zaczynałam od 63 a teraz mam równiutkie 100 ;).
Dziewczyny, piszecie, że już macie ustalone terminy a ja to jeszcze nic nie wiem. Teraz w sobote jak pojadę na wizytę to muszę się dopytać, bo to w końcu jakieś 4 tyg. zostały. Podejrzewam, że pewnie też w granicach 7-9 grudnia będą mnie ciąć (o ile dociągnę oczywiście :p).
A co do rozstępów to odpukać narazie nie mam ani na brzuchu ani na piersiach, ale mojej koleżance na piersiach wyszły dopiero po porodzie jak zaczęła karmić :/.

ja liczę na to że wytrzymam do 18 grudnia to będzie skończony 36tydzień, zapytam w poniedziałek lekarza jak on to wszystko widzi, ostatnio cc nie wchodziła w grę..

asiia - co do rozstępów to perwsza ciąża mnie oszczędziła, a teraz mam wrażenie że mi skóra na brzuchu pęknie jest taka napięta.. Ja mam 122cm a zaczynałam z 68c, zaczęlam smarować olejkiem..

ewaw - może nie masz strasznie dużo w talii, ale Ty chudzinka jesteś, brzuszek bardzo zgrabny.. ja swoim tyłkiem to mogę chodniki zamiatać.

Domi - ale się trzymasz mocno babo :-D

Agata - ja tak popatrzyłam na zdjęcia swojego brzucha z tego tyg. i mój wcale wysoko nie był..

natkusia - ja niestety nie robiłam bety..

fantaazjowa - no to u Ciebie raczej na bank bedzie cc. Ja nie wiem jaki wpływ na wzrok ma ciąża ale mnie się zaczął ostatnio obraz zamazywać jak oglądam tv, nigdy wcześniej tak nie miałam

enaflo - do mnie położna przyszła 2 razy po porodzie, teraz nie dowiadywałam się nawet.. Połoną miałam z przychodni do której byłam zapisana do lekarza rodzinnego.

Palinka24 - a jakby się coś wcześniej działo to tam Cię nie przyjmą? nie mają sprzętu? Alee.. jakby nie patrzeć to już tylko 4 tygodnie :-)

sylwina - ja w I trymestrze miałam czasami gorączkę bez powodu, ale lekarz kazal mi zrobić morfologie i crp,

magda85 - i jak po wizycie?

Dobrej nocy :-)

reklama
Do góry