reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

MoniaN walawenderki - ja 20,21,22 i 23 tydzień przepłakałam. Teraz jest jakby lepiej.. (dodam dla pocieszenia) :-D

Monia - wysłałam ci zaproszene na FB, mam nadzieję że to Ty hmmm :confused: U mnie znowu od samego początku była duża różnica z wagą, chłopiec od samego początku ciąży był większy.. Faktyczne tylko jednoowodnowa jednokosmówkowa daje pewność że dzieci są jednojajowe... To ja słabiej czuję ruchy dziewczynki, ona jakoś tak dziwnie głęboko ułożona jest.. na dodatek pośladkowo.

Palinka24 - lekarze teraz nie dają od razu antybiotyków ostatnio zauważyłam, Majka w czerwcu przez 4 dni miała gorączkę 39-40 stopni i lekarz się uparł że szkoda dziecka faszerować jak to może być wirus i faktycznie... na 5-6 dzień przeszło. Tylko osłuchowo była "czysta". Super że dzieciaki rosną :-)

karola79 - oby Ciebie długo tam nie chcieli trzymać. Wyobrażam sobie jak tam jest "przyjemnie". Ciekawe czy o 5 rano wpadnie Ci do sali sprzątaczka, zapali wszystkie jarzeniówki i zacznie podłogę zmywać :laugh2: Ale Ty masz już blisko do rozwiązania !!!

Tossa - a gdzieś Ty się tak załatwiła??! Ja na katar to używałam Disnemar Majki.. ale to zwykła woda..

ewaw1 - widzę że Ty z tą torbą do szpitala też zwlekasz :-D

Ja dzisiaj byłam w pizza hut. Nie muszę chyba pisać jaka jestem nażarta. Jutro do południa nic chyba nie zjem :-D:-D

reklama
k...wa wychodzi mi wyjście do SR...łeb umyłam , wysuszyłam i pewnie owiało !
nockę mam nieprzespaną za sobą...popłakałam się w nocy, rano przy śniadaniu ...cholernie się martwię
mąż rano poleciał po chleb i do apteki to mu powiedzieli że nie sprzedadzą nic , wszystko wg wskazań lekarza i **** !
w dzień ma podejść do apteki obok pracy i kupi mi najwyżej syrop *spam*

k...wa wychodzi mi wyjście do SR...łeb umyłam , wysuszyłam i pewnie owiało !
nockę mam nieprzespaną za sobą...popłakałam się w nocy, rano przy śniadaniu ...cholernie się martwię
mąż rano poleciał po chleb i do apteki to mu powiedzieli że nie sprzedadzą nic , wszystko wg wskazań lekarza i **** !
w dzień ma podejść do apteki obok pracy i kupi mi najwyżej syrop *spam*

Tossa Euphorbium compositum można w ciąży bo to homeopatyczne do tego maść majerankowa pod nos i syrop *spam* nie zaszkodzi. Zdrówka

Madzia już mamę zatrudniłam, ma kupić *spam*, sól morską bo mam sucho w nosie i na noc Nasivin - to miałam spisane przez lekarza na kartce

do tego syrop z cebuli i czosnku
i jak gardło zaboli to tantum verde

zadzwoniłam i podałam jej jeszcze tą maść i to homeopatyczne...żeby się dowiedziała czy to lepsze czy nasivin..

Ostatnia edycja:
Madzia już mamę zatrudniłam, ma kupić *spam*, sól morską bo mam sucho w nosie i na noc Nasivin - to miałam spisane przez lekarza na kartce

do tego syrop z cebuli i czosnku
i jak gardło zaboli to tantum verde

zadzwoniłam i podałam jej jeszcze tą maść i to homeopatyczne...żeby się dowiedziała czy to lepsze czy nasivin..

też dobry zestaw ale dorzuciłabym jednak tą maść majerankową po nos bo powoduje kichanie czyli samoistne czyszczenie nosa

Witajcie,
u nas dalej gorączkowo..na 12.30 do lekarza, młoda już leci przez ręce....
Dziewczynki..... ja też się zaziębiłam zaraz spisuje sobie co Tossa bierze i się kurować zaczynam:-((
Tossa- zdrówka Kochana :-)
youssta- pizza :-) mniam..... ja ostatnio miałam ochotę wpaść do Mc donalda :-) ale jakoś udało mi się oprzeć :-) ja już myślę o diecie po porodzie ale czytałam że po bliźniaczej trzeba ostrożnie się odchudzać po organizm jest b.osłabiony.

Karolka- Trzymaj się Dzielnie:-) już niedługo :-)

dziewczyny !!! wszystkie się dzielnie trzymajcie bo jesteście mega dzielne !!!! jak cholera !!!!

Masz rację Tossa chwalmy sie bo jak nie my same, to nikt nas nie pochwali ;-).
Trzymaj sie kochana, mi *spam* pomaga, no i duzo czosnku..
Ja tez wczoraj zmokłam jak cholera i mnie przewiało, ale najadłam sie czosnku i oprócz kichania cisza..

karola trzymaj sie w tym szpitalu, juz zaraz sie rozpakujesz juhuu!!

Walawenderki kurcze ja nie wiem jak z tym macierzynskim mogło tak wyjsc, skoro pracowałas tyle lat..Ja dzis wysyłam papiery, bo trzeba 6 tygodni wczesniej złożyc wniosek,mam nadzieje, ze bedzie ok bo inaczej zęby w ściane :-/.Przytulam, moze dzis bedzie lepiej.

yogustta no jakos poczekam do 30tc z ta torbą, a moze pozniej jeszcze..ale wszystko mniej a wiecej przygotowane lezy na kupce ;-).

Ostatnia edycja:
już mam w domku i wzięłam *spam*, do nosa wzięłam wodę morską jakaś Afrin PureSea- ulga ! , pod nos maść majerankową , a na noc wezmę nasivin...jak do niedzieli nic nie będzie lepiej to dzwonię do gina
ale co ceny tych leków to szok...

reklama
ewaw :-) dokładnie musimy się tu chwalić bo inaczej nikt się nawet nie domyśli że takiej pochwały oczekujemy...:-D

kurcze zasypiam...taaaka senna pogoda...głupie chorowanie.... strzelam focha na swoje przeziębienie i focha z przytupem na wirusa Młodej :-D

Do góry