reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Pauli - dla Ciebie i innych dziewczyn daję namiar na Pana od wózków z Tako:

Tomasz Przepióra
allegro@tako.net.pl
aukcja wózka: Jumper Duo tako -AUKCJA PRODUCENTA - GRATISY (838738132) - Aukcje internetowe Allegro
Przy zakupie wózka i dwóch fotelików (wszystko w cenie 2290zł) zaproponowano mi do wyboru 2 gratisy:
rożki: Nowość ROŻEK z polara Tako- AUKCJA PRODUCENTA (844988946) - Aukcje internetowe Allegro
sanki: SANKI DUO dla rodzeństwa- AUKCJA PRODUCENTA (834091612) - Aukcje internetowe Allegro
Zaraz wyślę też maila do pana z pytaniem czy wszystkie fajne koleżanki z forum też mogą liczyć na takie gratisy :-)

Milenka - dzięki za opinię o tych laktatorach. Też myślę, że się przyda zwłaszcza że bardzo mi zależy na tym żeby choć trochę pokarmić naturalnie.
Pauli - ja zażywałąm chyba forte, ale jak doszło do tych rytmicznych twardnień co 5-8 minut to nawet 2 tabletki łyknięte w odstępie 15 mi9nut nie pomogły..

te sanki mi się od razu spodobaly :) NIe wiem co prawda czy w mieście jest szansa jeździć sankami, ale zawsze to gratis, nie trzeba się zastanawiać czy warto kupić ;)P

A Za reklamę na forum to Ci pan powinien jeszcze jeden gratis dać, nie? ;) Mam nadziejęże starczy dla wszystkich, ja chyba znowu się skłaniam ku temu wóżkowi, najwyżej na kolejne lato kupię jakąś węższą i lżejszą spacerowkę.

Co dop laktatora to myślę że warto mieć, ciekawe czy w szpitalu mogą karmić dzieci odciągniętym mlekiem, zawsze to nie sztuczne. A jak się nie użyje zawsze można sprzedać :)

reklama
Rany Julek - ze sie tak wyraze ;-)
Zrobilam sobie krotka drzemke, a Wy wiezlyscie sie za pisanie w tym czasie. troche musialam nadrobic. Dobrze ze jestem w domu, bo inaczej nie wiem jakbym nadrabiala :-)

Yenefer, Iza -
o do glukozy to trzeba byc na czczo. Przygotuj sobie cytrynke, moze Ci sie uda ja jakos wcisnac :-)ja mialam tez glukoze 75 g i potem 2 godziny czekania. Masakra. Nie dosc ze musialam wstac w nocy (jak dla mnie) to jeszcze glodna i "pic" to cholerstwo. Siedzisz potem na poczekalni i patrzysz jak kazdy wchodzi i wychodzi, a Ty siedzisz... i czekasz. Mi pielegniarka kazala po wypiciu tego czegos zuć gume do zucia, ale tylko tyle i nie moglam absolutnie nigdzie wyjsc. tylko siedziec tam na poczekalni i czekac te 120 minut !

Jesli chodzi o lezenie w szpitalu przed porodem to moj gin powiedzial, ze jak nic sie nie spieprzy to skieruje mnie do szpitala tak ok 10.02.10., a termin mam na 24.02.10. Szczerze mowiac nie wiem czy do 24 bede miala tam lezec, czy jak to bedzie wygladalo, ale wszystko sie wypytam jutro dokladnie.

hehe ale tu dziś ruch :-)

wracając do firmy Tako... to my wstępnie rozmawialiśmy o cenach... i pan z którym rozmawialiśmy zaproponował nam zakup pojedyńczych stelaży i się nad tym zastanawiamy... co do gratisów to powiedział że jak będziemy zamawiać to sie jakoś dogadamy:-) ale szczerze mówiąc nie wiedziałam o tych śpiworkach a bardzo mi się spodobały... jak pokazałam to mojemu mężowi to powiedział "eee brzydkie", ale jak mu wyjaśniłam o co chodzi to powiedział że "zajebiste"... i dogadaj się tu z chłopem!!:-)

Moira ja się wstrzymuje z zamówieniem wózka do końca grudnia/początku stycznia. a powiedz jeszcze jaki jest czas oczekiwania? odbierzecie sami czy Wam przyślą?

Onna - ja biore Fenoterol!!! nie jest tak źle!! jedynym skutkiem ubocznym jest to że czasem mam ataki wysokiego tętna ale szybko przechodzą:-)

Jesli chodzi o lezenie w szpitalu przed porodem to moj gin powiedzial, ze jak nic sie nie spieprzy to skieruje mnie do szpitala tak ok 10.02.10., a termin mam na 24.02.10. Szczerze mowiac nie wiem czy do 24 bede miala tam lezec, czy jak to bedzie wygladalo, ale wszystko sie wypytam jutro dokladnie.

To masz miłą perxpektywe przed sobą, ja mam termin na 13,02.09 i drze, bo w piatek ide na wizyte i modle sie zeby nie dostac skierowania. 2 tygodnie temu wyszlam ze szpitala po 2 tyg lezenia, moze bylabym dluzej ale zaczepilam lekarza na obchodzie o wyjscie. Pamietam ze moja gin jakies 2 miesiace temu mowila ze koncowke ciazy przeleze, a jak zapytalam czy w swieta tez, to mi powiedziala ze jak nie urodze do tego czasu to tez. Ale modle sie zeby bylo wszystko ok i nie dostac skierowania, a jak nie to chyba uciekne ze szpitala. A od nowego roku jestem psychicznie nastawiona i gotowa do lezenia.

Onna, Magda - ja tez biore fenoterol i zamienilabym go od razu. Ja go zle znosze, ale biore go dosyc duzo. Wiem, ze wiekszosc chyba dziewczyn bierze po pol tabletki, ja biore 3 razy po calej. Najgorzej bylo na poczatku, teraz chyba sie troche przyzwyczailam i wiem , ze tak poprostu musi byc.
Po fenku mam wieksze cisnienie, puls (bicie sierca) slusze caly czas w uszach. No a najgorsze sa drgawki. trzesie mnie i w srodku i na zewnatrz. Jestem po nim nie do zycia, ale czego sie nie robi dla malentwa, a co dopiero dal dwoch.
Dobrze Magda, ze u ciebie nie jest tak zle. Ja niestety sie nie moge tym pochwalic.

Lolaa -
najwazniejsze pozytywne nastawienie. Mysle, ze glupota by bylo gdyby polozyli Cie na swieta, tym bardziej, ze termin jest jeszcze odlegly. Co by nie bylo to jeszcze ponad 2 miesiace. Trzymam kciuki za Ciebie !!!

Ostatnia edycja:
ivi80 - a może zapytaj lekarza czy jest możliwość zmniejszenia dawki? bo ja na początku brałam 6x1/2 tabl., szybko mi zmniejszył do 4x1/2 tabl., a od ok.3 tygodni biorę 3x1/2tabl:-) ale współczuję Ci tych skutków ubocznych... ja czasem mam takie dni że źle znoszę Fenka... ale to pewnie też zależy od innych czynników, np. pogoda itp. Ale przecież damy rade bo to robimy dla naszych Maluszków:-):-)

lolaa - ja mam termin na 14.02.2010 :-):-):-) jeden dzień różnicy mamy:-) u mnie lekarz nic nie mówi o wcześniejszym szpitalu, mówi że jak nie będzie się nic działo to nie ma sensu... a narazie odpukać, tfu tfu czuję się świetnie i dzieciątka też:-)

dziewczyny bardziej doswiadczone powiedzcie jak wyglada bol przy rozciaganiu sie wiezadel? ja od 2 dni mam wrazenie jakbym caly dol brzucha bardzo nisko przy pachwinach miala naciagniety do granic mozliwosci. jak sie klade to tak mocno tego nie czuje , ale juz przy obracaniu sie z boku na bok tak. jakby mnie ktos na zajeciach wf-u ponaciagal. przy lezeniu mam tez takie wrazenie klucia po bokach myslicie ze to te wiezadla? chwilami mam wrazenie, ze jak sie rusze to mi tam sie cos urwie, albo peknie.

Ja mam podobnie. Jak siedzę nie boli wcale. Najbardziej po nocy,po spaniu na boku jak brzuszek mi na boki opada. Podkładam poduszkę, mąż też kupił mi takiego precla do spania, ale jak to w nocy - czlowiek sie kręci. Ja w nocy przez brzuch i takie ciągnące bóle nie mogę się przekręcić. Mąż mi pomaga. Teraz troszke przeszło, ale zauważyłam że przybyło mi 5 cm w obwodzie brzucha. Taką zauważyłam zależność :)

dziewczyny z twardnieniami brzucha, a jaka macie nospe na te skurcze zwykła czy nospe forte?
Ja mam zwykłą i forte. Forte biorę zawsze po większym wysiłku(jakieś zakupy, więcej krzątania po domu) i rano. Zwykłą przeważnie na noc choć jak mówię na wieczór zawsze jakoś człowiek po całym dniu bardziej zmęczony więc z tym też bywa róznie. Nospę biorę 3 razy dziennie, razem z magnezem.

ja do fenka sie przyzwyczailam. biore 4x1/2 czasami w ciagu dnia zamiast 1/2 biore 2x1. lekarz mi mowil, ze jakbym miala wieksze te skurcze to moge zwiekszyc do 4x1. magnez tez troche niweluje skutki fenka bo ja mialam dodatkowo isoptin , ale w szpitalu powiedzieli, ze jak mam magnez w kroplowce to zeby juz isoptinu nie brac. teraz jest spoko, chociaz tez zalezy od dnia i pogody, ze czasami czuje drzenie na zewnatrz i w srodku.

magda b - wózek będą nam przysyłać. Dostawa jest za friko więc nie ma sensu po niego jechać. Ja kupuję juz teraz, bo foteliki będą przydatne od razu po wyjściu (wyjeździe) ze szpitala. Czas dostawy to ponoć 5-7 dni, ale to chyba zależy od koloru. Nie jestem tego pewna.

reklama
Pozwolę sobie zmienić temat na chwilkę :)

Mam pytanie odnośnie kombinezonów/śpiworków dla naszych maleństw. Część z nas będzie jeszcze rodziła w okresie zimowym. Czy zdecydowałyście się już jakie kupujecie, gdzie? Czy kupujecie takie z wejściem na pasy samochodowe? Jakie do tego czapki. Ja oglądałam takie cieplejsze, ale wszystkie jakies takie wielkie. Gdzie na takie małe główki!

Do góry