reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
dziewczynki czy często macie wizyty i jak często USG. ja miałam 2 razy USG (w 8 tyg. jestem dopiero...), a już się niecierpliwie i chciałabym podejrzeć jak najszybciej Maleństwa.

ja tak do 18 tc to miałam wizyty co 3 tyg, na każdym usg, z tym że takie krótkie - ogólnie czy wszystko ok, czy biją ładnie serduszka. Dłuższe usg miałam w 12tc i 19tc - tak z 40 min. ze wszystkimi pomiarami. Teraz dodatkowo mam usg dopochwowe ze względu na szyjkę. Praktycznie to teraz co 2 tyg. jestem u lekarza. Ale pamiętam że w I trymestrze najchętniej to do lekarza chodziłabym co tydzień. :)) Później jest łatwiej, bo jak się czuje ruchy maleństw to wiadomo że jest wszystko ok :)

MoniaN - duuuuży brzuszek, ale Ty to chudzinka jesteś. Ja już jak wieloryb wyglądam :-) Ja OM miałam 10.04 więc gdyby Ci się owulacja nie przesuneła to miałybyśmy prawie ten sam termin :)

ewaw1 - no ja i tak chyba będę musiała honor schować do szafy i błagać o pomoc, przynajmniej na tydzień przed, bo kaplica będzie z tym egzaminem.. Ale teraz wiem że stanę na rzęsach żeby dać radę z bliźniakami. A lekarza zapytam o ten fenoterol w środę..

Agata777 - relanium raczej nie powinno zaszkodzić. Ja ostatnio znowu czytalam artykul, że dzieci których matki w ciąży zażywały No Spę mają dużo częściej problemy z obnizonym napięciem mięśniowym. Ciekawe na ile w tym prawdy..

Dobrej nocy :-))

Witam nową mame, ja jestem z okolic Piaseczna i z tego co wiem ten nowy szpital jest ok ale ma jedna wade, ze przyjmuja tam do porodu chyba po 37tc, a z blizniakami róznie bywa.
Ja polecam szpital na Madalinskiego=naprawde total.

Zeby była jasnosc zasnełam ok 21.00 i juz stoj na nocnej warcie.

Youssta, lipa okrutna z ta opieką, nawet nie wiem co mozesz zrobic...

O matko jak mnie wszystko boli :-/ Zasnęłam w fotelu jakaś powyginana i ledwo się podniosłam. Spałam może z 15 min ale czuje się jakbym noc przespała, no mogłabym już coś zjeść ;-)
Spokojnej nocki dziewczynki :-)*

Karola próbowałaś z tą meliską, moze tobie uda się po niej zasnąć i przespać pare godzin?

Ostatnia edycja:
Własnie po melisce jestem i pospałam od 21.00, teraz mam luzik do jakiejs 03.00 jak dobrze pójdzie.
Widze ze Tossa nie moze wyskiedziec i teraz da nam popis sztuki krawieckiej...jestes totalem

ja poszłam spać po 24, a przed 6 się obudziłam i już jestem na nogach - masakra - niech ktoś kurde blade zabierze ode mnie zgagę i w ogóle !!!!!
wstałam, zrobiłam mężowi kanapki do pracy, śniadanko i nawet ugotowałam kakao :-) posprzątałam już łazienkę i polatałam ze szmatą nad kurzami w mieszkaniu ....
w dzień zasnąć nie mogę i tak koło się zamyka już od tygodnia ...bleee

Karola - ja po prostu wymyślam sobie robotę żeby *******ca nie dostać...nie wiem co będę robić jak obszyję te pieluchy, chyba poproszę mamę o przypomnienie mi paru wzorków na druty albo na szydełko ...

reklama
Do góry