reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Anulka!!! To ty juz mozesz obliczac dni do spotakania z ksiezniczkami swoimi no a ja to mam nadzieje ze jak najdluzej bedzie im sie tam w domku mieszkalo chpciaz z drugiej strony to ja juz chcialabym miec to za soba. a co do karmiania to ja butelki staram sie do mysli nawet nie dopuszczac :)

reklama
Dziewczyny, wrócę jeszcze na chwilę do nieśmiertelnego tematu wózków.
Ponieważ z powodu szokującej ceny (ponad 5000zł !!!) i różnych komplikacji z dostawą i późniejszym ewentualnym serwisem wybranego przeze mnie wózka http://www.kocarky.cz/kocarky-pro-dvojcata.php zdecydowałam się jednak z niego zrezygnować, pomimo że spełniał wszystkie moje oczekiwania (siedzenia jeden obok drugiego, pompowane koła, wpinanne foteliki samochodowe i szerokość mniej niż 80cm).

Wstępnie wybrałam natomiast taki:
Duo Driver http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=532

Co o nim sądzicie?

Cena jest o niebo niższa (1200zł z dostawą), są łądniejsze kolory i ten w sumie spełnia wszystkie moje wymagania oprucz dopinanych fotelików. Ale ponoć te i tak trzeba zmienić po około pół roku, bo dzieci szybko z nich wyrastają. A jak będzie z nim coś nie halo, to potem myślę, że łatwo go sprzedam i kupię już stricte lekką spacerówkę, np parasolkę.

Nie wiem czy kogoś zainteresuje, ale co mi tam :-) pochwalę się zakupami:
Pościel + ochraniacze na łóżeczko:
http://1.1.1.3/bmi/img21.imageshack.us/img21/2019/22689719.jpg
a drugi
http://1.1.1.1/bmi/img12.imageshack.us/img12/4662/54608128.jpg
Właśnie przyszły i oszalałam na ich punkcie :-)

Ostatnia edycja:
moira ja tez myslalam na poczatku o Duo Driver ale zrezygnowalam z niego bo nie ma skretnych kol no i jest ciezki bardzo i sprawia problemy przy skrecaniu. ja juz kupilam Jumper Duo podobny do tamtego ale ma oddzielne gondolki jest troche lzejszy i ma skretne kola. a co do wyrastania z wozka to taki wozczek starcza do ok 15kg czyli tak mi sie wydaje ze na jakies ok 3 lata w zaleznosci jak dziciaczki szybko rosna.

chcialam podejrzec posciele ale niestety link nie chce sie otworzyc
ja postawialm na jednolite kolorki bo jakos tak mi sie podobaja dzidziusie w takiej jednolitej poscieli no ale moj P chce w misie wiec drugie kompleciki beda bardziej pstrokate :) http://www.allegro.pl/item806234884_6_el_posciel_120x90_z_aplikacja_imie_gratis.html

z tej samej firmy zamowialm tez rozki dla maluszkow

Ostatnia edycja:
ja tez jestem za JUMPER DUO chociaz od samego poczatku myslalam , ze kupie ABC DESIGN ZOOM . pozniej jednak stwierdzilam , ze wozek za prawie 4 tys. to przesada i ,ze napewno bede chciala go zmienic na lzejsza spacerowke, wiec stwierdzilam ze Jumper Duo na poczatek a poźniej sie zobaczy.

jak sie juz chwalimy zdobyczami to ja tez wkleje linki co sobie upatrzyłam (bo jeszcze za zakupy sie nie zabieram). monia pościel i oślonki ogladalam identyczne jak ty i tez sie nad nimi zastanawialam. narazie najbardziej podobaja mi sie:
!!! 13-cz POŚCIEL 90x120 Z APLIKACJĄ *MATEX* !!! (795058353) - Aukcje internetowe Allegro (kolory jednolite, zadna krata ani paseczki czy linie)
i rozki : ŚLICZNE ROŻKI Z HAFTAMI 80x80 OD MAMO-TATO (797026850) - Aukcje internetowe Allegro

My juz po wizycie u doktora. I kamien z serca. Wszystko jest ok:-) Lekarz mowi ze szyjka trzyma dobrze jak narazie. No i jak nie urodze do swiat to po swietach sie umawiamy na konkretny termin. Dziewczynki obie ulozone glowkowo. Tak nisko maja te glowki ale obok siebie jakby sobie rozmawialy:-D:tak:hehe, ale juz takie duze ze malo widac na usg. Chociaz wagowo jak na rozpoczynajacy sie 33tydz po ok.1700g to nie wydaje mi sie zbyt duzo, ale lekarz mowi ze spokojnie. Ze jakbym nawet teraz urodzila to nie ma niebezpieczenstwa wiekszego. A za 2 tyg beda juz miec ok. 2kg:-)
Anulka!!! To ty juz mozesz obliczac dni do spotakania z ksiezniczkami swoimi no a ja to mam nadzieje ze jak najdluzej bedzie im sie tam w domku mieszkalo chpciaz z drugiej strony to ja juz chcialabym miec to za soba. a co do karmiania to ja butelki staram sie do mysli nawet nie dopuszczac :)
Moje ksiezniczki monia w porownaniu z Twoimi chlopami to kruszynki sa z tego co pisalas ostatnio. Gin mowi ze wg usg sa tylko tydzien do tylu wagowo wiec jest dobrze. Ze teraz przybiora na wadze pod koniec. Nie wiem co lepsze..ale tak czy inaczej na swieta lub sylwestra wypadnie ze bede w szpitalu pewnie:szok:
Monia a co do wozka to masz juz go u siebie? Przyslala Ci tesciowa? Fajny jest?

A ja kupilam takie łóżeczka: http://www.allegro.pl/item817995155_klups_lozeczko_safari_materac.html
Śliczne i niedrogie! I w cenie jest materacyk kokosowo-gryczany, podobno najlepszy. Do roku dzieci spia na kokosie a po roku na gryce.
A posciel 6 elementowa, taka: http://www.allegro.pl/item804773884_mamo_tato_6_cz_posciel_mega_promocja.html
wzór: misie w kółeczkach morelowe! Ślicznie pasuja nam do sypialni;)

Ostatnia edycja:
Anulka!!! Wozeczek juz mam u siebie i jestem zadowolona. no rzeczywiscie moje chlopaki tyle wazyli w 29 tyg az sie kolejnego usg hihihi teraz to juz ponad 2 kg beda, moj P tez chce taka zamowic

pauli1983 tez ogladalam ta posciel :))

monia, pauli - no i znowu mam przez Was problem - na nieskrętne koła nie zwróciłam uwagi. Wygląda więc na to, że przyjdzie mi zrezygnować z kolejnej rzeczy. Na Duo Jumper chyba jednak się nie zdecyduję bo jest za szeroki. Muszę jeszcze raz przegrzebać wszystkie wózki i może wtedy coś wybiorę.
Jeszcze raz dam link do tej pościeli, tym razem na aukcję na Allegro. OCHRANIACZ DO ŁÓŻECZKA 30x360 PORANEK (811285180) - Aukcje internetowe Allegro Wybrałam wzór 78 i 80.
Wasze pościółki też są śliczne :-) Też myślałam o gładkiej pościeli i ochraniaczach ale stwierdziłam - niech mają dzidziołki kolorowo i na czym oko zawiesić :-) Do tego mam prawie gładkie kremowe śpiworki i rożki, więc chyba nie będzie za pstrokato.
anulka - super wieści, fajnie, że dziewczynki się ładnie rozwijają, a że są drobniejsze? No w końcu to dziewczynki, no nie?

monia, pauli - no i znowu mam przez Was problem - na nieskrętne koła nie zwróciłam uwagi. Wygląda więc na to, że przyjdzie mi zrezygnować z kolejnej rzeczy. Na Duo Jumper chyba jednak się nie zdecyduję bo jest za szeroki. Muszę jeszcze raz przegrzebać wszystkie wózki i może wtedy coś wybiorę.
Jeszcze raz dam link do tej pościeli, tym razem na aukcję na Allegro. OCHRANIACZ DO ŁÓŻECZKA 30x360 PORANEK (811285180) - Aukcje internetowe Allegro Wybrałam wzór 78 i 80.
Wasze pościółki też są śliczne :-) Też myślałam o gładkiej pościeli i ochraniaczach ale stwierdziłam - niech mają dzidziołki kolorowo i na czym oko zawiesić :-) Do tego mam prawie gładkie kremowe śpiworki i rożki, więc chyba nie będzie za pstrokato.
anulka - super wieści, fajnie, że dziewczynki się ładnie rozwijają, a że są drobniejsze? No w końcu to dziewczynki, no nie?
moira ja na szczescie mam wielka klatke schodowa w bloku, na pietrze sa 4 mieszkania a to nie wiezowiec. stelaz bede zostawian na klatce na pietrze po prostu.smialam sie nawet ostatnio do kolezanki, ze blizniaczkom przed drzwiami. plac zabaw zrobie na pietrze;) kiedys probowalam wyslac mojego meza, zeby mi drzwi wejsciowe do klatki zmierzyl;), ale sie nie zgodzil. patrzylam dzis jeszcze raz na ten wozek jumper duo i powiem ze coraz bardziej sie do niego przekonuje.
posciel , ktora wam wkleilam narazie mi sie tylko podoba, ale jej cena czyni cuda wiec nie wiem czy sie na nia zdecyduje.

Witajcie!!

Ale się rozpisałyście!! normalnie już nie pamiętam o czym pisałyście jak zaczynałam "nadrabiać" zaległości w pisaniu :)))

byłam dzisiaj na glukozie!!!! fffuuuuuuuuuujjjjjjj!!!! całe szczęście że miałam glukozę 50g i miałam mieć drugie pobranie krwi po godzinie bo chyba bym tego w innych warunkach nie zniosła! na początku bylam z siebie taka dumna że super mi idzie... jakoś wypiłam to dziadostwo i usiadłam na korytarzu... no i sie zaczęło... kilka razy zastanawiałam się gdzie jest kibel!! ale spoko... przeszło mi dopiero jak po drugim pobraniu krwi zjadłam kanapke!! jutro wyniki... mam nadzieje że będą ok i że nie będę musiała tego powtarzać! aha... a po całej "akcji" koleżanka mi powiedziała że mogłam sobie cytrynę do tej glukozy wcisnąć bo to zabija smak a nie zmienia działania!

jeśli chodzi o karmienie to będzie to jakiś kosmos, ale chciałabym pokarmić chociaż z pół roku... ale to się okaże w późniejszym czasie :-)

Moira: widziałam ten wózek na własne oczy :))) hehe i szczerze mówiąc ja to bardziej jestem za tym Jumper Duo bo w Duo Driver wydaje mi się jakby dzieciaczki miały mieć ciasno... ale to takie moje odczucie... my napewno kupujemy Jumper Duo przede wszystkim ze względu na foteliki!! a ceny wózków TAKO są bardzo zachęcające:-) i kolory ładne... podobno po nowym roku mają być nowe wzory! teraz są jeszcze wzory z kolekcji serca we love kids TAKO BLIŹNIAK DUO DRIVER +gratis dwa rożki od SS (821632676) - Aukcje internetowe Allegro i my się napewno zdecydujemy na kolorystykę z tej serii.

Anulka!! - super że wizyta wyszła ok!! fajnie masz że już największe niebezpieczeństwo zbyt wczesnego porodu minęło! ja odliczam każdy dzień, każdy tydzień.... też oglądałam tą aukcję z pościelami :) a łóżeczka bardzo ładne :)

jak wybiorę jakąś pościel to wam linka prześle... a to będzie już we wtorek!! bo wtorek to 1.12. a jak sobie obiecałam od grudnia zaczynam zakupu hehehe

pauli - też wysłałam męża na pomiar drzwi wejściowych do klatki heheheh i u nas spokojnie przejdą! a że mieszkamy na parterze (teraz doceniam ten parter na który narzekałam od prawie 4 lat!) to nie będę miała najmniejszego problemu jeśli chodzi o wnoszenie wózka! jumper duo szybko i łatwo się składa :))

reklama
hehehehe przypomniało mi się jeszcze że się mierzyłyście :-D:-D

ja na dzień dzisiejszy czyli pełne 29 tygodni mam wagę 73kg (początkowe ok.61-62kg) i wymiary 101/111/100 cm hehehehehe
najbardziej śmiać mi się chce z tych centymetrów heheheheh

Do góry