reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

I ja tez bede miala blizniaki!
Witajcie.
Spodziewamy sie malenstw w lutym, mamy juz 4leniego synka, ktory chce siostry ale dwie!! ;o))
Pozdrawiam goraco i postaram sie tu do Was czesciej zagladac.:-)

reklama
a ja, ze beda dwie corcie dowiedzialam sie juz w 13 tyg!!! trafilam z zatruciem pokarmowym do szpitala i tam mi zrobil lekarz usg i mowi ze dzidzie wygladaja jak dziewczyny. 3 dni po tym mialam pierwsze usg genetyczne i nie mowiac nic o wczesniejszych przypuszczeniach lekarza spytalam pani doktor co ona sadzi i tez powiedziala, ze dla niej dziewczyny, ale zeby sie nie nastawiac bo moze sie zmienic. no i teraz na polowkowym genetycznym sie potwierdzilo, ze dwie dziewczynki:)
GOSIA ty czekalas tylko godzine na pobranie krwi przy glukozie? ja po wypiciu musialam odczekac dwie, a objawy mialam takie same jak ty. moj gin nic nie mowil, ze glukoze trzeba robic dwa razy w ciazy. zreszta wszystkie moje kolezanki robilytylko raz.
MEGI ja na poczatku jadlam wszystko . slodkie mieszalam z ostrym najbardziej mi smakowalo;) ale pozniej to tylko tony czekolady, batonow i napoleonów z cukierni;)

Hello :))

witaj Megi12 :)) super że forum się rozrasta! uważaj na te twardnienia i odpoczywaj!

hehe od wczoraj znowu zauważyłam coś nowego związanego z ciążą ;-) tak mi sie dziewczyny pchają że aż żebra i w ich okolicach boli... musze siedziec z wyprostowanymi plecami bo inaczej to po chwili jest masakra :-D hehehe
obiecałam sobie że do grudnia, czyli do 30 tyg nie bede nic kupować dla dzieci... a grudzien zbliza sie wielkimi krokami i juz robie liste co trzeba kupic... od wtorku zaczynam szalec :-D:-D

pisałyście że niektore szpitale pozwalaja ojcu dziecka byc przy cesarce... ciekawe jak bedzie u nas... musze zapisac to pytanie na liste pytan do mojego gina :-) oczywiscie jak powiedzialam o tym mojemu mezowi to powiedzial ze chyba zwariowalam i ze on poczeka tam gdzie trzeba:confused2:

jutro wybieram sie na badania... i na ta porąbaną glukozę... aż strach iść jak czytam wasze odczucia... chyba bede musiala sobie towarzystwo zorganizowac... :-)

Miłego dnia :))))

ooo i pojawiła się nowa mama bliźniaków - witaj mamaAlexa :-) a na którego lutego masz termin? bo ja na 14.02. :)) ale pewnie sie wczesniej urodzą ;-)

a to że będą dziewczynki dowiedzieliśmy się w 19 tygodniu, a w 21 na usg genetycznym się potwierdziło :-)

heh a smaków i zachcianek to nie mam:-( noo jedynie to wcinam zielone grejpfruty kilogramami ale to zawsze jadlam więc nie jest to typowo ciążowa zachcianka:-)

Hello :))

witaj Megi12 :)) super że forum się rozrasta! uważaj na te twardnienia i odpoczywaj!

hehe od wczoraj znowu zauważyłam coś nowego związanego z ciążą ;-) tak mi sie dziewczyny pchają że aż żebra i w ich okolicach boli... musze siedziec z wyprostowanymi plecami bo inaczej to po chwili jest masakra :-D hehehe
obiecałam sobie że do grudnia, czyli do 30 tyg nie bede nic kupować dla dzieci... a grudzien zbliza sie wielkimi krokami i juz robie liste co trzeba kupic... od wtorku zaczynam szalec :-D:-D

pisałyście że niektore szpitale pozwalaja ojcu dziecka byc przy cesarce... ciekawe jak bedzie u nas... musze zapisac to pytanie na liste pytan do mojego gina :-) oczywiscie jak powiedzialam o tym mojemu mezowi to powiedzial ze chyba zwariowalam i ze on poczeka tam gdzie trzeba:confused2:

jutro wybieram sie na badania... i na ta porąbaną glukozę... aż strach iść jak czytam wasze odczucia... chyba bede musiala sobie towarzystwo zorganizowac... :-)

Miłego dnia :))))
madzia a ty na ta glukoze to idziesz pierwszy raz czy drugi? moj M jak mu powiedialam, ze bedzie czekal obok w sali jesli pozwola bo jeszcze nie pytalam i nagrywal jak dzidzie przyniosa to tez powiedzial, ze chyba oszalalm i ze on dopiero razem ze mna bedzie ogladal, albo jak juz je ubiora bo sie boi;)
witam MAME ALEXA!!!

witam nowa blizniacza mamusie!!!!
co do glukozy to ja mialam w 28 tyg i nie byla taka zla, mialam nawet o smaku pomaranczowym, niewiem czy w PL tez daja smakowa ale dalo sie wytrzymac :) niestety u mnie wynik byl pozytywny no i teraz musze sprawdzac poziom glukozy 4xdziennie, ale odkad mierze to wszystko jest dobrze a zmienilam tylko to ze do herbaty uzywam slodzika zamiast cukru i jem ciemne pieczywo, no i czasem pozwole sobie na czekoladke ale to tez nie zwieksze poziomu glukozy za bardzo, wiec sie nie martwie,.

ja dowiedzialam sie ze beda chlopcy w 20 tyg ale pozniej jeszcze na dwoch usg prosilam zeby sie jeszcze upewnic :)) a zachcianek nie mam zadnych, ogolnie to jem mniej niz przed ciaza ale to pewnie przez ucisk na zoladek. no niestety juz +13kg az ciezko sie zrobilo ufff

witam nowa blizniacza mamusie!!!!
co do glukozy to ja mialam w 28 tyg i nie byla taka zla, mialam nawet o smaku pomaranczowym, niewiem czy w PL tez daja smakowa ale dalo sie wytrzymac :) niestety u mnie wynik byl pozytywny no i teraz musze sprawdzac poziom glukozy 4xdziennie, ale odkad mierze to wszystko jest dobrze a zmienilam tylko to ze do herbaty uzywam slodzika zamiast cukru i jem ciemne pieczywo, no i czasem pozwole sobie na czekoladke ale to tez nie zwieksze poziomu glukozy za bardzo, wiec sie nie martwie,.

ja dowiedzialam sie ze beda chlopcy w 20 tyg ale pozniej jeszcze na dwoch usg prosilam zeby sie jeszcze upewnic :)) a zachcianek nie mam zadnych, ogolnie to jem mniej niz przed ciaza ale to pewnie przez ucisk na zoladek. no niestety juz +13kg az ciezko sie zrobilo ufff
takiej to dobrze u nas daja bialy syf w smaku przypominajacy rozpuszczona tonę waty cukrowej w szklance wody. a u ciebie pomarancze;) sie zyje...;)

Pierwszy raz idę na tą glukozę... wydaje mi się że trochę późno, ale cóż... ostatnio na wizycie lekarz sie zapytał o wyniki ale nie wiem czy ja niedosłyszalam że mam to zrobić czy on sobie zapomniał... ale mówi że to nie problem...
hehe pauli to widzę że nasi mężowie mają podobne zdanie!! tylko że jak się dowiem że w szpitalu pozwalają to będę mu "wiercić dziurę w brzuchu" i będzie musiał się zgodzić... a jak nie pozwolą to mu się uda :-)
monia ja mam +11kg i czuje się jak żółw przewrócony na skorupkę!! taki bezradny...

a ja będe miała chlopaka a z druga dzidzią nie widomo. nie chciała pokazac co tam ma.
strasznie się boje że sobie rady nie mam. bo sie nie znam na dzieciach. :zawstydzona/y:
mam nadzieje że wkroce wyjde ze szpitala i nie będe miała juz tych głupich skurczy

pozdrawiam wszytkie tzryserduszkowe mamusie

reklama
Cześć laski :-) Witam też nowe twarze - nieźle nam się ten wątek rozwija, chyba jesteśmy jednym z aktywniejszych! Trójpaki górą! ;-)
Ja o płci dowiedziałam się najpierw na genetycznym (12tc) i wtedy wyszły 2 dziewuchy. Po chyba miesiącu okazało się że jednej urósł fiutek, a po chyba kolejnym i druga zmieniła płeć i tak czekamy na dwóch chłopaków :-)
U nas wszystko już prawie kupione, czekamy jeszcze na dostawę łóżeczek no i muszę wreszcie zdecydować się na jakiś wózek. Dziś przychodzą znajomi weteranie dzieckowi i może mi coś podpowiedzą, który wybrać.
Za tydzień mam duże usg - znowu sobie pooglądamy buziaczki w 4D - już nie mogę się doczekać!
Pozdrawiam wszystkie i każdą z osobna :-)

Ostatnia edycja:
Do góry