moje dziewczyny szalaly od konca 18, ale to indywidualna sprawa.mam pytanie,w którym tygodniu powinnam już czuc mocniejsze ruchy?
reklama
monia1110
Fanka BB :)
monia111 a czy ty też jesteś w ciąży jednoowodniowej jednokosmówkowej? U mnie od samego początku lekarz powiedział ze naturalny poród nie wchodzi w grę, potem zmieniłam lekarza i ten też powiedział żebym nastawiła się na cc. Już nawet nie chcę się dołować tym tematem, ale jednoowodniowe ciąże są wyjątkowo ryzykowne (
Ja mam jednokosmowkowa ale dwuowodniowa, wiec moze stad ta roznica. bo w jednoowodniowej istnieje wiekszae ryzyko ze maluszki mogaa sie poplatac.;-)
megi12 ja tez zaczelam czuc wczesmie ale takie mocne kopniaki to tako po 20 tyg sie odczuwa
Gosia_x_bonus i gratis
witajcie mamuśki
witaj megi napewno będziesz korzystać z tego forum jest świetne, ludzie są super, mnóstwo rzeczy, zawsze się znajdzie tu odp. na pytania, które Ciebie gryzą, zawsze ktoś pocieszy
gratuluję ciąży mnogiej,coraz więcej się obserwuje bliźniaczych mam, to fajnie będzie więcej dzieciaczków
ja ruchy zaczęłam czuć gdzieś w 17 tyg. właściwie to było takie przelewanie, bulgotanie, takie prawdziwe skoki gdzieś od 19tyg.to bywa chyba różnie, przedtem jedna była bardziej aktywna druga spokojniejsza teraz się zamieniły, dobrze, że we dwie naraz nie szaleją, chyba,że jem pomarańczę normalnie jak piranie się zachowują
pozdrawiam, miłego dnia,
p.s wczoraj zrobiłam gluzkozę, faktycznie ochyyyyda, ale wyszła dobrze
witaj megi napewno będziesz korzystać z tego forum jest świetne, ludzie są super, mnóstwo rzeczy, zawsze się znajdzie tu odp. na pytania, które Ciebie gryzą, zawsze ktoś pocieszy
gratuluję ciąży mnogiej,coraz więcej się obserwuje bliźniaczych mam, to fajnie będzie więcej dzieciaczków
ja ruchy zaczęłam czuć gdzieś w 17 tyg. właściwie to było takie przelewanie, bulgotanie, takie prawdziwe skoki gdzieś od 19tyg.to bywa chyba różnie, przedtem jedna była bardziej aktywna druga spokojniejsza teraz się zamieniły, dobrze, że we dwie naraz nie szaleją, chyba,że jem pomarańczę normalnie jak piranie się zachowują
pozdrawiam, miłego dnia,
he gosia ja robilam w zeszlym tygodniu i gdyby nie to, ze moja kuzynka jest w ciazy i robilysmy razem to chyba bym musiala isc jeszcze raz bo po godzinie mialam taki kryzys, ze lezalam na lawce na korytarzu i na migi tylko rekami pokazywalam bo wszystko mi w gardl siedzialo. tez mi dobrze wyszla na szczesciewitajcie mamuśki
pozdrawiam, miłego dnia,
Gosia_x_bonus i gratis
no ja mam blisko domku przychodnię, więc godzinę odsiedziałam właściwie przefunkcjonowałam w domu, ale miejsca nie mogłam sobie znaleźć, normalnie rwało mnie na wymioty, oblewały mnie gorące poty jakbym miała zemdleć normalnie, okropne uczucie, ale grunt,że to za nami, po 30 tyg. ponoć jest większa dawka jakoś sobie nie wyobrażam, ale dla dzieci zrobi się wszystko już od początku:-)
jakie macie ogólnie wyniki, moje poszły trochę na łeb, ale bliźniaki szaleją, rosną jak na drożdżach więc może dlatego, nie wiem jutro zobaczymy co powie gin
jakie macie ogólnie wyniki, moje poszły trochę na łeb, ale bliźniaki szaleją, rosną jak na drożdżach więc może dlatego, nie wiem jutro zobaczymy co powie gin
Witam mamusiedzięki za odpowiedzi i tak miłe powitania.Byłam wczoraj u ginekologa i jest wszystko ok,poprostu muszę wiecej odpoczywać .Moje dzieciatka szybko rosną,macica sie rozciąga i stad te bóle-no ale najwazniejsze,że jest wszystko dobrze.dziewczyny mam pytanie,w którym tyg.dowiedziałyscie się jaka jest płeć dzieci?nie ukrywam mam już synka,wiem już ,że na 80 %będzie jeden chłopiec,a strasznie marzy nam sie córcia.Na co miałyście(macie)największą cheć do jedzenia,bo ja raz słodkie rzeczy,raz kwasne.I słyszałam,że jak słodkie to dziewczynka ale nie chcę sie zbytnio nastawiać i nie bardzo w to wierzejak było z wami?
Gosia_x_bonus i gratis
hm u mnie bodajże w 18 tyg. ukazała się jedna dziewucha, drugie się kręciło, w 20 okazało się,ze druga dziewucha choć gin nie jest pewna.
co do smaków, jakoś nie mam smak na wszystko i słodkie i kwaśne w zależności od dnia, nie łączę ogórka kiszonego z nutellą, ale generalnie więcej na słodkie niż kwaśne
co do płci ostatnio koleżanka z pracy opowiadala,że odkąd się dowiedziała o płci miała być córa, do końca, urodził się chłopak, więc różnie bywa
pozdrawiam
co do smaków, jakoś nie mam smak na wszystko i słodkie i kwaśne w zależności od dnia, nie łączę ogórka kiszonego z nutellą, ale generalnie więcej na słodkie niż kwaśne
co do płci ostatnio koleżanka z pracy opowiadala,że odkąd się dowiedziała o płci miała być córa, do końca, urodził się chłopak, więc różnie bywa
pozdrawiam
HejJa dowiedziałam się w 19tyg.Śmiejemy się,bo młodsza córka bardzo chciała miec siostrę a starsza brata.No i udało nam się.W sumie oboje z mężem mieliśmy cichą nadzieję,że trafi się choc jeden chłopakJa mam do tej pory zachcianki takie jak tyRaz słodkie,raz kwaśneAle nie sugerowałabym się tym,bo jak byłam w ciąży z pierwszą córą to mogłam garściami jeśc cytrynę a urodziła się Majka:-)Dalej źle się czuję:-(Dziś już gardło boli.Dobrze,że nie mam gorączki,bo bym nie wstała z łóżka chyba.Za kilka godz.kolejne usg.Napiszę,jak wrócę ze szpitalaPozdrawiam;-)Witam mamusiedzięki za odpowiedzi i tak miłe powitania.Byłam wczoraj u ginekologa i jest wszystko ok,poprostu muszę wiecej odpoczywać .Moje dzieciatka szybko rosną,macica sie rozciąga i stad te bóle-no ale najwazniejsze,że jest wszystko dobrze.dziewczyny mam pytanie,w którym tyg.dowiedziałyscie się jaka jest płeć dzieci?nie ukrywam mam już synka,wiem już ,że na 80 %będzie jeden chłopiec,a strasznie marzy nam sie córcia.Na co miałyście(macie)największą cheć do jedzenia,bo ja raz słodkie rzeczy,raz kwasne.I słyszałam,że jak słodkie to dziewczynka ale nie chcę sie zbytnio nastawiać i nie bardzo w to wierzejak było z wami?
Wiem,że to różnie bywa.więc najlepiej jak uzbroję sie w cierpliwość.Najwazniejsze żeby dzieci były zdrowe,a co ma byc to będziejuż nie mogę się doczekać takich silniejszych ruchów,choć słyszałam,że nieraz może mocno zabolecale napewno to piękne przezycie-i to jeszcze ciąza podwójna-jak byłam w pierwszej ciązy to synek był dla mnie bardzo łaskawy.zobaczymy co teraz będzie he he.moniora życzę szybkiego powrotu do zdrowia .Pozdrawiam
reklama
Wiem,że to różnie bywa.więc najlepiej jak uzbroję sie w cierpliwość.Najwazniejsze żeby dzieci były zdrowe,a co ma byc to będziejuż nie mogę się doczekać takich silniejszych ruchów,choć słyszałam,że nieraz może mocno zabolecale napewno to piękne przezycie-i to jeszcze ciąza podwójna-jak byłam w pierwszej ciązy to synek był dla mnie bardzo łaskawy.zobaczymy co teraz będzie he he.moniora życzę szybkiego powrotu do zdrowia .Pozdrawiam
Podziel się: