reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

to też zależy w jakim charakterze pracujesz....jeżeli masz spokojną pracę...nie musisz dużo biegać..tylko wiecej siedzisz...to spokojnie możesz pracować do kiedy sama zdecydujesz....ja byłam od początku na L4 ale to ze względu na stan zdrowia....ale pewnie bym poprosiła lekarza o L4 tak w 12-15 tygodniu....bo w ciąży mnogiej jednak trzeba się oszczędzać....

wszystko też zależy jak się czujesz...

reklama
Ja juz tu kiedys pisałam, ze mój gin jak byłam w pierwszej ciązy powiedział, że zadne stanowisko nie jest warte poswiecen, a ciąza to stan wyjątkowy i podpowiedział mi zebym poprostu ten czas poswieciła dla siebie-tak tez zrobiłam.
Z blizniakami jest wiecej ryzyka, wiec jesli bardzo lubisz swoja prace to zrobiłabym tak jak radzi Rabbit, ok 12tc bey, bey i do domu

A ja na początku chciałam pracować jak najdłużej przy czym mój gin powiedział że nie ma przeciwwskazań, jednak tak czy inaczej skończyło się na tym, że na zwolnienie poszłam gdzieś od 13-14 tygodnia - kręgosłup odmówił posłuszeństwa i siedzenie przy biurku było mordęgą.
Tak jak dziewczyny uważam że nie ma sensu zbyt się poświęcać tylko myśleć o maluszkach:)

coja - ja jestem w końcówce 14tc i od początku ciąży nie byłam na L4. Od poniedziałku mam tydzień wolnego.. Na L4 planuję iść od października, czyli gdzieś 25tc - oczywiście jak lekarz powie że wcześniej to się nie będę zastanawiała :) tylko że ja mam "lekką" pracę, tylko siedzę,myslę i mam luz, wychodzę kiedy chcę, więc dlatego nie biorę L4 jeszcze.. poza tym u mnie jeszcze inne czynniki wchodza w grę..

czasami pobolewa mnie brzuch, więc też nie wiem czy mnie lekarz zaraz na L4 nie wyśle...
Ja myslę że przy blliźniaczej ciaży to ciężko coś zaplanować.. zależy też jaką masz pracę..

My dzisiaj zaraz jedziemy na zakupy, a później całą rodzinką do znajomych, u nas jakiś babyboom jest, dużo malutkich dzieci i ciąż, fajnie :-)

dobrego dnia :))

coja gratuluje podwojnego szczescia i witam na forum ;) ja niestety nie podpowiem bo ja nie pracowalam, gdyz bylam z moja dwulatka w domku, ale mysle,ze to wszystko zalezy od Ciebie jak Ty sie czujesz i od tego czy ciaza przebiega bezproblemowo,czego Ci zycze ;)
Rabbit jak tam nadzor??
Renia dzieki bardzo prespalam sie godzinke i od razu lepiej.
karola79 w pelni sie z Toba zgadzam co do poswiecen w ciazy

DIZASTEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRR;)))) nie moge sprzedac wózka aaaaaaaaaaaaaaaa
Chece na zakupy, a mója analityczna druga połowa twierdzi, że oszalałam bo mamy wiecej niz bliznaiki zdążą wykorzystac. A pogoda u nas sprzyja zakupom, pada i zimno wiec wsiadłabym do auta i pomkneła w strone Swiata Dziecka, który uwielbiam. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

okno wstawione i obrobione....płytki już kończy...jeszcze musi mi pare rzeczy zrobić:) a kobiecie w ciąży sie nie odmawia hihihi

DIZASTEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRR;)))) nie moge sprzedac wózka aaaaaaaaaaaaaaaa
Chece na zakupy, a mója analityczna druga połowa twierdzi, że oszalałam bo mamy wiecej niz bliznaiki zdążą wykorzystac. A pogoda u nas sprzyja zakupom, pada i zimno wiec wsiadłabym do auta i pomkneła w strone Swiata Dziecka, który uwielbiam. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
karola powiedz mezowi,ze nie bedziesz ubierac dziewczynki w chlopiece ubranka... powiedz tez ze czujesz sie przygnebiona i musisz poprawic sobie humor... z reszta Ty znasz najlepsze sposoby na swojego mezusia ;)

moj mezus to ma mistrza... mamy jeden materac do lozeczka potrzebowalismy drugi... objechlismy wszytskie sklepy i najtanszy sprezynowy materac jaki znalezlismy na nasz rozmiar lozeczek to ok £80 wiec drogi... wczoraj znalazlam na ebay za £34 i gratis przesylka, pokazuje mu i to najlepsze pytanie 'A NIE MA NIC TANSZEGO' ??? grrr!!!! :wściekła/y::shocked2:

Ostatnia edycja:
reklama
ja wiem ale ostatnio wydałam na ciuchy dla dzieci tyle, że samej mi głupio a teraz zostało mi sporo takich pierduł jak reszta butelek, łózeczka itp

Do góry