reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie:-)
Nie pisalam kilka dni bo mi komp szwankuje cos..no i ten remont..wczoraj bylismy w Berlinie odebrac lozko do sypilani. Powoli zaczyna byc widac efekty remontu, ale z 2 tyg mysle ze jeszcze potrwa..a ten balagan to nie wiem kto posprzata!!:szok:
Dzisiaj chyba juz zamowie lozeczka. Jeszcze tylko posciel, pieluchy, wozek..i w sumie juz wszystko jest:) Dzisiaj sie 31 tydz zaczyna i ciezko mi juz, nawet zauwazylam ze puchna mi rece i nogi.. ale czuje poza tym naprawde dobrze.:-)
Zastanawiam się o ile jesteście cięższe?
U mnie wzrost wagi jest znaczny. Przyznaję się bez bicia. Na dzień dzisiejszy jestem o 12 kg do przodu.
Jak to wygląda u Was? Czy ktoś mnie przebije? Kto da więcej?
Ja mam 14kg na plusie od poczatku!!! I jakies 20cm w pasie wiecej:szok:
Dziewczyny... jakie bierzecie leki?
Ciekawa jestem czy nasze ciąże w tej kwestii są podobne.
Ja biore Falvit Mama od poczatku. Do tego magnez + B6, no i na ostatniej wizycie tydzien temu lekarz powiedzial ze juz czas zebym zaczela brac zelazo dodatkowo i przepisal mi Tardyferon.

Ostatnia edycja:
reklama
23marta - wiesz... prawie mnie pocieszyłaś, gdyby nie to, że jestes już w 35 tc.
Ja jestem 10 tc do tyłu a już mam +12 :)

Ale co tam... po ciąży się zgubi, no nie?
mam nadzieje ze sie zgubi, teraz to pod koniec jestem spuchnieta wiec jakas czesc z tych kilogramow to woda, ale mysle ze sie szybko uwiniemy ze zrzucaniem tych kilogramow przy dwójce

Ja ostatnio bylam juz 3 raz w szpitalu tym razem z powodu wysokiego cisnienia. A jutro odstawiam fenoterol tzn dzisiaj o polnocy biore ostatnia tabletke. Jutro na 15 jeszcze wizyta u gina i niech sie dzieje co chce, brrrrrr boje sie :) Ale juz bym chciala zeby chlopaki byli na zewnatrz zeby sobie swiat poogladali, bo juz tak kopia mamusie tymi małymi szkitalkami i tak sie kreca ze to boli, i rozstepy sie zaczely paskudne pojawiac i powiekszac, wiec juz pora wylazic z brzuszka ;)

Pauli1983 - nie pozostaje Ci tylko cieszyć się, że bedziesz do domku, a z szyjka nie jest tak zle jak myslalas. Teraz czas spokoju i odpoczynku. Duzo lezenia, pozytywnych mysli.
Teraz moglabys troszke "pokorzystac" ze swojego stanu i wykorzystac nieco bliskich.
Ja czekam na czas kiedy ktos cokolwiek za mnie zrobi. Narazie nie narzekam na brak zajęć. Mam jeszcze 5 letnia córeczkę, wiec wiadomo...

Ja juz widze sama po sobie ze nie ma wywolywac wilka z lasu. Stres chyba najbardziej nas dobija, tak wiec lez i odpoczywaj i korzystaj z tego ze mozesz bo pozniej nie bedzie tak latwo ;)

mam nadzieje ze sie zgubi, teraz to pod koniec jestem spuchnieta wiec jakas czesc z tych kilogramow to woda, ale mysle ze sie szybko uwiniemy ze zrzucaniem tych kilogramow przy dwójce

Ja ostatnio bylam juz 3 raz w szpitalu tym razem z powodu wysokiego cisnienia. A jutro odstawiam fenoterol tzn dzisiaj o polnocy biore ostatnia tabletke. Jutro na 15 jeszcze wizyta u gina i niech sie dzieje co chce, brrrrrr boje sie :) Ale juz bym chciala zeby chlopaki byli na zewnatrz zeby sobie swiat poogladali, bo juz tak kopia mamusie tymi małymi szkitalkami i tak sie kreca ze to boli, i rozstepy sie zaczely paskudne pojawiac i powiekszac, wiec juz pora wylazic z brzuszka ;)

Tylko pozazdrościć tego 35 tygodnia :) Ja muszę na to poczekać aż 10 tyg. !!! Czyli 10 tyg. kombinowania czy aby wszystko ok itp.
No przy końcówce to chyba każda sie boi, ale lepiej pomyśl o tym, że już niedługo będziesz mogla przytulic tych malych piłkarzy, ktorzy tak daja popalic :)

Bura witam i serdecznie gratuluje grzecznych córeczek!!!:-):-):-)
A Twoje dziewczynki sa jednojajowe czy dwu? Jedno lozysko mialy czy dwa? I w ktorym tyg urodzilas?

Dowikła to Twoje dziewczynki sie urodzily w moje 25-urodziny!:-) Ja wtedy bylam juz miesiac w ciazy ale jeszcze nie bylam tego swiadoma..A Twoje malutkie spokojne sa? Karmisz piersia czy butla?

Magda_b gratuluje super wiesci z usg genetycznego:-) Badanie glukozy zawsze robi sie miedzy 26-tyg i 28 jakos. Powinnas miec chyba tez juz skierowanie. Ja w 27 mialam robione, ale cos mi po 2 godz wyszedl wynik na krawedzi (140 a norma wlasnie do 140 jest!) i lekarz mowil ze w 33 tyg bede musiala powtorzyc. A ogolne badania krew, mocz mialam robione w czerwcu (3m-c), sierpniu (5m-c) i pazdzierniku (7m-c).

Basia82 witaj wsrod nas:-):-):-)

Ivi80 juz pisalam nie ma sie co przejmowac naprawde ruchami z jednej strony. Bardzo czesto dzieciaczki sie tak przewroca ze z jednej strony sobie siedza. Teraz to juz wyraznie czuje dosc mocne ruchy i raczej po obu stronach, chyba zaczynaja miec mniej miejsca. I strasznie kopia po zebrach:szok:

Pauli nie ma to jak w domku!:-) Oszczedzaj sie:-)

23Marta o nie rozstepy!!!a tak sie ich balas..a kiedy zaczely Ci wychodzic? Ja narazie nie mam ale bebzun jest tak wielki ze sie boje ze ten miesiac ostatni bedzie najgorszy i tez popekam. Smaruje sie i smaruje ale wiadomo ze ta skora az tak wytrzymala to nie jest:szok: Trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie, bo to juz lada chwila:-) Napisz koniecznie do nas jak sie pozbierasz troszke po wszystkim:-)

Mamy imionka dla naszych dziewczynek nareszcie!!!!:

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio bylam juz 3 raz w szpitalu tym razem z powodu wysokiego cisnienia. A jutro odstawiam fenoterol tzn dzisiaj o polnocy biore ostatnia tabletke. Jutro na 15 jeszcze wizyta u gina i niech sie dzieje co chce, brrrrrr boje sie :) Ale juz bym chciala zeby chlopaki byli na zewnatrz zeby sobie swiat poogladali, bo juz tak kopia mamusie tymi małymi szkitalkami i tak sie kreca ze to boli, i rozstepy sie zaczely paskudne pojawiac i powiekszac, wiec juz pora wylazic z brzuszka ;)[/QUOTE]

No to pięknie, zobaczymy jak szybko Cię „pogoni”. :-)
Mój gin miał mi ściągnąć pessara w 36 tygodniu teraz wspominał już o 38. Zobaczymy jak to wszystko się ułoży. Moje dziewczyny nie są chyba zbyt duże bo i mój brzuch nie jest zbyt okazały, przytyłam 9kg. W sumie to chyba chciałabym pociągnąć do 38 tygodnia, bo jest jeszcze tyle do zrobienia ....

Anulka!!! - przeczytałam, że wybraliście imiona - Maja i Julia :) Nasze córcie będą mieć identyczne!

Anulka!!! - przeczytałam, że wybraliście imiona - Maja i Julia :) Nasze córcie będą mieć identyczne!
Super!!!:-D Najmocniej nam sie podobaja i po tylu tygodniach wymyslania wkoncu sie na nie zdecydowalismy:tak:

Dziewczyny a tego wozka Easy Walkera w Polsce raczej nie dostane nie? Jaki jest jego koszt wogole? Orientujecie sie?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja ostatnio bylam juz 3 raz w szpitalu tym razem z powodu wysokiego cisnienia.
A jakie miałaś ciśnienie? Bierzesz jakies leki na obniżenie? Moje ciśnienie dopiero teraz wraca do normy :dry:

Miałam się Ciebie pytać: jak zareagowali ludzie na uczelni, jak zobaczyli Cię z brzuchem? :-) Mówiłaś, że wcześniej nikt nic nie wiedział?

Bura witam i serdecznie gratuluje grzecznych córeczek!!!:-):-):-)
A Twoje dziewczynki sa jednojajowe czy dwu? Jedno lozysko mialy czy dwa? I w ktorym tyg urodzilas?
Ja w końcu nie wiem jakie sa te moje dziewczyny. Całą ciążę mówili mi, że są jednojajowe, że jest jedno łożysko. Ale urodziły się zupełnie różne i z wygladu i z charakteru, więc nie wiem jak było naprawdę :-D Urodziłam zaraz na początku 37t.c. przez cc (zatrucie ciążowe, stan przedrzucawkowy).

Dziewczyny jeśli możecie mi powiedzieć, kiedy zazwyczaj rodzą się bliźniaki???
Czy wszystkie bliźnięta to wcześniaki? na tej stronie znajduje się sonda - kliknij na wyniki (oddano ponad 4000głosów)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry