mnie też bolało jak cholera...ale az tak długo sie nie meczyłam jak ty dominika, wody odeszły mi o 5, o 8 byłam w szpitalu...skurcze jeszcze nie bolały, rozwarcie zaledwie 2cm o 9 miałam...o 10 zaczełam mi sie silniejsze skurcze o 12 miałam 7cm i dostałam oksytocyne o 13 zaczełam juz miec bóle parte i musiałam przeć, o 13:46 juz wiki była ze mną...szyjka mi pekła, bolało badanie rozwarcia bardziej niz sam poród...ale po porodzie szybko przestało boleć, zeszłam ze stołu i zrobiłam siku i wziełam przysznic...gdyby miało być tak jak ostatnio to nie było by źle...
reklama
a zaczęłam o 9 skończyłam o wpół do 5 po południu... przebili mi pęcherz, bo byłam 9 dni po terminie... rozwarcie słabo postępowało, miałam chyba ze 3 cm o 13. położyli mnie i walnęli kroplówę, po tym w biegu ruszyło... i bardziej bolało rzecz jasna... przy najkrótszych skurczach już klęłam bo mi się leżeć nie chciało... koło 15 miałam 7 cm czyli kryzys... drę się do lekarza dyżurnego, ja chcę cc, a ten mi mówi żeby go nie wk.....ać bo zaraz urodzę :-) pozdrawiam go serdecznie i mam nadzieję że jak tą będę rodzic to też się na niego napatoczę - gościu super i 16. 30 Julinka wyskoczyła i zapomniałam w mig co to są skurcze :-) najwazniejsze że dokonało się cudu, a dla takiego cudu warto cierpieć, chociaż w swoich granicach ;-)
Carmi
Czerwcowa mama 2009
max rozwarcie to 10 cm i juz sie dzidzia pcha, tak? a jak glowka jest wieksza? :-(
Dominika-Essex
Czerwcowa mama 2009
max rozwarcie to 10 cm i juz sie dzidzia pcha, tak? a jak glowka jest wieksza? :-(
To musisz trzymac kolejne 9 miesecy cobys sie wiecej rozwarla
blumetka29
Wdrożona(y)
Oj cos czuje ze to zapamietam
Oj zapamietasz wszystko, kazda chwile, kazda minute.Mówi sie ze zapomina sie o bólu to fakt bo jak juz urodzisz jak malenstwo wyskoczy z ciebie to w jednej sekundzie nic cie nie boli, poprostu nie BOLI.Ale zapomniec sie tego nie da.ja rodziłam dwa razy i kazdy swój poród pamietam bardzo ale to bardzo dokładnie.
Carmi
Czerwcowa mama 2009
To musisz trzymac kolejne 9 miesecy cobys sie wiecej rozwarla
zla kobieto, Ty mnie tu troche pocieszyc i uspokoic bys mogla
czy jak jest wieksza niz rozwarcie, popeka sie wtedy czy niekoniecznie? :-(
Dominika-Essex
Czerwcowa mama 2009
zla kobieto, Ty mnie tu troche pocieszyc i uspokoic bys mogla
czy jak jest wieksza niz rozwarcie, popeka sie wtedy czy niekoniecznie? :-(
Glowka takiego malenstwa jest miekka wiec dasz rade. ale popekac tez mozesz po sama dupke jak ja
Wszystko tez zalezy jak sie ustawila ta glowka a i czasem z raczka przy glowce wychodza dzieciaczki. Nie ma reguly, jedna popeka a jedna nie.
blumetka29
Wdrożona(y)
Nie ma reguly, jedna popeka a jedna nie.
A jeszcze inna rodzi bez naciecia i nie popęka......i to jest super!!!!
To wtedy nacinają- nie przejmuj się nie boli, gorzej z szyciem, jak nie poczekaja aż znieczulenie zacznie działać-acha zeby jeszcze dołozyc Wam strachu;-)to powiem,że mój synek miał dużą główkę i gin przeciągał go przez kanał-po prostu włożył rękę do środka i ciągnął go za głowę, ale za to główka była cacy okrągła a nie jak jajko-koniec horroru na dziś
reklama
Carmi
Czerwcowa mama 2009
a i czasem z raczka przy glowce wychodza dzieciaczki.
To wtedy nacinają
w "moim" szpitalu wlasnie nie, chyba ze naprawde juz by to bylo konieczne.
Ale nasza Aga29 pisala, ze pekanie nie boli, wiec trzymam ja za slowo, najwyzej bedzie na nia
Podziel się: