reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciaza a wyjazd za granice

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Rozalia66

Aktywna w BB
Witam,
Bardzo proszę o radę;(
Zacznę od tego że od ponad 5 lat wraz z mężem wyjezdzalismy za granice do pracy.Wszystko się skomplikowalo, gdy w październiku wróciliśmy na jedynie 3 miesiące do Polski z zamiarem powrotu.Jak się okazało zaszłam w ciaze.Moj mąż zabronił nam wyjazdu ze wzgledu na dobro dziecka i "rzekomo"lepsza i bardziej dostepna opieke medyczną w naszym ukochanym kraju.Toczylismy istne wojny o to bo bardzo mi zależało na.pracy w nl chociaż jeszcze.przez kilka miesięcy przed rozwiązaniem nie chciałam siedzieć tylko w domu.Oczywiscie na darmo bo "zakazal"wyjazdu twierdząc że jestem nienormalna że chce pracować i nie chce być jak więzień w domu.Malo tego zaczęły się groźby że jak wyjade sama w czasie ciazy poda mnie do sądu zabierze dziecko i przedstawi mnie jako wyrodna matkę! MUSIAŁAM zrezygnować z moich planów do rozwiazania;(;( obiecał że jak urodze wyjedziemy i jakoś się ułoży,bo przysięgam mu że nie zrezygnuje bo bardzo mi zależy na wyjeździe,;(.Obecnie jestem w 9 miesiącu slysze ciągle groźby że nigdzie nie wyjade bo mam siedzieć w domu i tylko zajmować się dzieckiem s jak zrobię coś wbrew jemu to pozaluje.on sam pracuje ale nie starczy nam na życie i jeszcze wynajem mieszkania!Co złego robię że chce godnie żyć i uzbierać na kupno jakiegoś mieszkania żeby dziecko się nie szlajalo po wynajętych dziurach.!dlaczego całe życie muszę robić tak jak on chce;(;(;( jestem załamana nie wiedziałam że okaze się takim człowiekiem że zrobi ze mnie wrak czlowieka;(,(jeszcze teraz przez całą ciaze slysze tylko groźby że zabierze mi dziecko....jak mam stąd się uwolnić jak mam się uwolnic od tego człowieka!! I nie stracić mojego dziecka które niebawem przyjdzie na świat A już są problemy co będzie potem;(;(;( pomozcie;(

reklama
Rozwiązanie
@aniaslu myślę, że należy zamknąć ten wątek.
Dziewczyny może trochę więcej dystansu, jeżeli autorka postu Was denerwuje, to w jakim celu wchodzicie na jej wątek nie udzielając odpowiedzi na pytanie? I tym samym rozpowszechniacie negatywne emocje.
reklama
No i tu jestes w bledzie. Nie tylko alkoholizm jest powodem do odebrania praw matce. Sad patrzy na wiwle aspektow, nie tylko płci i tego ze skoro kobieta wystękała to jej sie należy w pierwszej kolejności. Choroby psychiczne, społeczność, niezaradnosc zyciowa, brak warunkow mieszkaniowych i bytowych- i prawa do wychowania dostaje ojciec.
I cale szczescie ze to sie zmieniło. Bo nie kazda kobieta co urodzi zasluguje na miano matki
Nie rozumiem tej sytuacji. Jak sie zle czujesz w tym zwiazku to zostaw tego faceta. Nikt nie ma prawa traktowac drugiej osoby jak niewolnika.
A prawo do dziecka ma zawsze matka, to kobieta znosi trudy ciazy i rodzi dziecko. Zaden sad na swiecie nie przyzna dziecka ojcu bez powaznej przyczyny takiej jak np alkoholizm matki itp. To Ty sie mozesz domagac w sadzie o pozbawienie go praw bo znecanie sie psychiczne nad druga osoba, bezprawne straszenie ze sie odbierze dziecko matce jest karalne. A dziecko to nie zabawka i potrzebuje matki.

A kilka postów wyzej pisalas ze to on Ci wydziela [emoji23][emoji23][emoji23]
Serio. Robisz z siebie pośmiewisko.
Jak chcesz juz pisac jakieś opowiadania to trzeba trzymac się wątku i fabuły, w przeciwnym razie to bełkot osoby niezrównoważonej psychicznie
Nie !mąż pracuje tu w polsce bo musi w przeciwieństwie do mnie nie oszczędzil nic wiec nawet na jedzenie nie ma

Tylko pamietajmy o jednym. Znowu kilka postów wyzej.. [emoji23][emoji23][emoji23]
Do mamy sie nie moze ponoc przeniesc bo mama ma swoje zycie i chce spokoju, a nie na głowie corki i wnuczki..
A tu nagle test " mama wyjedzie z nami" [emoji23][emoji23][emoji23] turlam ze śmiechu
Nie są ! Tylko Ty ciągle z tym wyjazdem ,a co w Polsce nie możesz znaleźć pracy ,po odchowaniu dziecka ? wtedy byś Mamie życia do góry nogami nie wywracała ,a Ty byś się spełniała , i będziesz niezależna od męża

I teraz chce zapytać gdzie pisałam że 12 msc z dzieckiem to absurd?gdzie pisałam że chce mojej mamie zrujnować życie przez wyjazd???? A wogole matce za to co u gory czytalam można prawa odebrac to jest prawda A ojcu nie można tak?ojciec tylko musi być alkoholikiem żeby mu prawa odebrac?A brak zainteresowania z jego strony czymkolwiek prócz uprzykrzania życia żonie i brak pomocy przy dziecku nie tylko finansowej to nie można?

I sądzicie naprawdę że jest takim ideałem bo zakazał mi wyjazdu że względu na dobro i zdrowie dziecka?Nie wydaje mi się,bo skoro po kilka dni go wogole nie widzę bo pije i nie kontaktuje się że mną czyli ma w hu... jak się obecnie czuje pokazuje coś odwrotnego

A ty masz juz dziecko ze mowisz ze ci przy dziecku nie pomaga ?
Czy moze masz zdolnosci wróżbity i przewidujesz przyszlosc ?
I teraz chce zapytać gdzie pisałam że 12 msc z dzieckiem to absurd?gdzie pisałam że chce mojej mamie zrujnować życie przez wyjazd???? A wogole matce za to co u gory czytalam można prawa odebrac to jest prawda A ojcu nie można tak?ojciec tylko musi być alkoholikiem żeby mu prawa odebrac?A brak zainteresowania z jego strony czymkolwiek prócz uprzykrzania życia żonie i brak pomocy przy dziecku nie tylko finansowej to nie można?

Dziecko bardziej potrzebuje matki niz ojca i zawsze jak jest rozwod i obie strony maja takie same mozliwosci by zajac sie dzieckiem, to sad przyznaje opieke nad dzieckiem matce. I dlaczego bronicie faceta ktory zamiast okazywac milosc i wsparcie w tak trudnym okresie jakim jest ciaza, zachowuje sie jak jakis tyran? Kobieta znosi samotnie trudy ciazy a facet w tym czasie sobie podrozuje i imprezuje i jeszcze stawia warunki. Pryznajmniej tak zrozumialam ta sytuacje. Facetowi mozna odebrac prawa jak uprzykrza zycie i nie interesuje sie dzieckiem itp

A ty masz juz dziecko ze mowisz ze ci przy dziecku nie pomaga ?
Czy moze masz zdolnosci wróżbity i przewidujesz przyszlosc ?
Tak bo znam tego człowieka 9 lat i oprócz podniesienia dupy z wyra o 13 jak ma wolne i przejścia kolejnego Levela w gierkę na komputerze tyle ma do roboty..zresztą sam to już mówił że on że swoich przyjemności nie zrezygnuje

reklama
I ma racje.
Moj gra. Sama mu wybralam kompa za 20 tys zeby mógł rozwijac swoja pasje. I ukochane wędkarstwo, ktore kosztuje jeszcze wiecej. Ciesze sie jak odpoczywa. Bo na to zasluguje.
Chłop pracuje to wymaga odpoczynku i resetu, tak jak baba fryzjera czy kosmetyczki.

Dochodze do wniosku ze to Ty go tyranizujesz i ograniczasz. Zloscisz sie ze nie traktuje Cie jak księżniczki. Ale jak widac do tego Ci jeszcze daleko...
Tak bo znam tego człowieka 9 lat i oprócz podniesienia dupy z wyra o 13 jak ma wolne i przejścia kolejnego Levela w gierkę na komputerze tyle ma do roboty..zresztą sam to już mówił że on że swoich przyjemności nie zrezygnuje

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry