reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciaza a wyjazd za granice

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Rozalia66

Aktywna w BB
Witam,
Bardzo proszę o radę;(
Zacznę od tego że od ponad 5 lat wraz z mężem wyjezdzalismy za granice do pracy.Wszystko się skomplikowalo, gdy w październiku wróciliśmy na jedynie 3 miesiące do Polski z zamiarem powrotu.Jak się okazało zaszłam w ciaze.Moj mąż zabronił nam wyjazdu ze wzgledu na dobro dziecka i "rzekomo"lepsza i bardziej dostepna opieke medyczną w naszym ukochanym kraju.Toczylismy istne wojny o to bo bardzo mi zależało na.pracy w nl chociaż jeszcze.przez kilka miesięcy przed rozwiązaniem nie chciałam siedzieć tylko w domu.Oczywiscie na darmo bo "zakazal"wyjazdu twierdząc że jestem nienormalna że chce pracować i nie chce być jak więzień w domu.Malo tego zaczęły się groźby że jak wyjade sama w czasie ciazy poda mnie do sądu zabierze dziecko i przedstawi mnie jako wyrodna matkę! MUSIAŁAM zrezygnować z moich planów do rozwiazania;(;( obiecał że jak urodze wyjedziemy i jakoś się ułoży,bo przysięgam mu że nie zrezygnuje bo bardzo mi zależy na wyjeździe,;(.Obecnie jestem w 9 miesiącu slysze ciągle groźby że nigdzie nie wyjade bo mam siedzieć w domu i tylko zajmować się dzieckiem s jak zrobię coś wbrew jemu to pozaluje.on sam pracuje ale nie starczy nam na życie i jeszcze wynajem mieszkania!Co złego robię że chce godnie żyć i uzbierać na kupno jakiegoś mieszkania żeby dziecko się nie szlajalo po wynajętych dziurach.!dlaczego całe życie muszę robić tak jak on chce;(;(;( jestem załamana nie wiedziałam że okaze się takim człowiekiem że zrobi ze mnie wrak czlowieka;(,(jeszcze teraz przez całą ciaze slysze tylko groźby że zabierze mi dziecko....jak mam stąd się uwolnić jak mam się uwolnic od tego człowieka!! I nie stracić mojego dziecka które niebawem przyjdzie na świat A już są problemy co będzie potem;(;(;( pomozcie;(

reklama
Rozwiązanie
@aniaslu myślę, że należy zamknąć ten wątek.
Dziewczyny może trochę więcej dystansu, jeżeli autorka postu Was denerwuje, to w jakim celu wchodzicie na jej wątek nie udzielając odpowiedzi na pytanie? I tym samym rozpowszechniacie negatywne emocje.
A jak maz gra to sie odpowiednio zabezpiecza teren dla bezpieczenstwa dziecka, a nie z dupy strzela ze chce tez miec cos od zycia.
To ze staje sie czyims mezem i ojcem to nie znaczy ze ma zrezygnowac z siebie. Ograniczaj go dalej to kopnie Cie dalej niż ustawa przewiduje.
Swoim nastawieniem psujesz go. Na uj ma sie ruszac jak mu wiecznie zale wylewasz i ciagle zle. Pije bo nie moze pewnie zniesc Twojego gderania. Na łeb każdy normalny człowiek by dostał
20190623_174323.jpeg

reklama
Cały wątek piszesz tylko I WYŁĄCZNIE JAKI TEN TWÓJ MĄŻ JEST ZŁY I I TYM TWOIM WYMARZONYM WYJEŹDZIE. Ile godz dziennie mu tak trułaś o swoich wielkich planach które skreśliło dziecko i o tym jaka Ty jesteś święta a on zły? Mój partner również gra w gry, leży po pracy ogląda tv, od czasu do czasu wypije piwo, wyjdzie z znajomymi na cały wieczór i co to jakaś zbrodnia??

A jakie konsekwencje poniesie kobieta za uprzykszanie zycia facetowi ? Za tyranizowanie, ograniczanie, szantażowane ???
Wczytaj sie dobrze co ta kobieta/dziecko wypisuje. O ile znajdziesz wątek, bo co chwile zmienia, koloryzuje, dopisuje, przekreca.
Dziecko bardziej potrzebuje matki niz ojca i zawsze jak jest rozwod i obie strony maja takie same mozliwosci by zajac sie dzieckiem, to sad przyznaje opieke nad dzieckiem matce. I dlaczego bronicie faceta ktory zamiast okazywac milosc i wsparcie w tak trudnym okresie jakim jest ciaza, zachowuje sie jak jakis tyran? Kobieta znosi samotnie trudy ciazy a facet w tym czasie sobie podrozuje i imprezuje i jeszcze stawia warunki. Pryznajmniej tak zrozumialam ta sytuacje. Facetowi mozna odebrac prawa jak uprzykrza zycie i nie interesuje sie dzieckiem itp

A skąd to wiesz? Bo autorka średnio co 15 postów pisze co innego.
Dziecko bardziej potrzebuje matki niz ojca i zawsze jak jest rozwod i obie strony maja takie same mozliwosci by zajac sie dzieckiem, to sad przyznaje opieke nad dzieckiem matce. I dlaczego bronicie faceta ktory zamiast okazywac milosc i wsparcie w tak trudnym okresie jakim jest ciaza, zachowuje sie jak jakis tyran? Kobieta znosi samotnie trudy ciazy a facet w tym czasie sobie podrozuje i imprezuje i jeszcze stawia warunki. Pryznajmniej tak zrozumialam ta sytuacje. Facetowi mozna odebrac prawa jak uprzykrza zycie i nie interesuje sie dzieckiem itp

Ja swojego nie raz sama.wyganiam na ryby itp. Niech jedzie na dzien/dwa. Ogarne w domu po swojemu, bez pytania "na co mi to wyrzucasz to sie przyda " [emoji23][emoji23][emoji23] Zrobie pazury. Poczytam ksiazke. Sama kupie pifko, schłodze mu zeby mial jak najdzie ochota. To działa w dwie strony.
Jak ja gram albo Wam odpisuje na bb to mi nie przeszkadza. Kazdy moze byc sobą a jednoczesnie razem [emoji173]
Cały wątek piszesz tylko I WYŁĄCZNIE JAKI TEN TWÓJ MĄŻ JEST ZŁY I I TYM TWOIM WYMARZONYM WYJEŹDZIE. Ile godz dziennie mu tak trułaś o swoich wielkich planach które skreśliło dziecko i o tym jaka Ty jesteś święta a on zły? Mój partner również gra w gry, leży po pracy ogląda tv, od czasu do czasu wypije piwo, wyjdzie z znajomymi na cały wieczór i co to jakaś zbrodnia??

Ja swojego nie raz sama.wyganiam na ryby itp. Niech jedzie na dzien/dwa. Ogarne w domu po swojemu, bez pytania "na co mi to wyrzucasz to sie przyda " [emoji23][emoji23][emoji23] Zrobie pazury. Poczytam ksiazke. Sama kupie pifko, schłodze mu zeby mial jak najdzie ochota. To działa w dwie strony.
Jak ja gram albo Wam odpisuje na bb to mi nie przeszkadza. Kazdy moze byc sobą a jednoczesnie razem [emoji173]
Dokładnie, jak się chce coś zrobić w mieszkaniu to lepiej chłopa wykurzyć. Mam to samo jak sprzątam "to zostaw przyda mi się". Mojego pasją jest robienia tatuaży (kiedyś zawodowo) teraz sporadycznie tylko znajomym i szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to gdy np dwóch jego znajomych przychodzi na tatuaż piwo czy pograć na PS4. Facet ma swój świat i kobieta ma swój świat. Bardzo fajnie to ujełaś "Każdy może być sobą a jednocześnie razem". Przyznaj się że tego kompa kupiłaś sobie a facet może CZASEM zagrać :-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :)

No [emoji23][emoji23][emoji23] takie juz mamy zycie z tymi ciułaczami- szczegolnie rzeczy ktore " naprawie i bedzie jak nowe, przyda sie, ja w tym jeszcze chodzę" [emoji23][emoji23][emoji23]
W zeszlym roku wywaliłam 6 workow jego ciuchow, do dzis dnia nie zapytał gdzie są hahahahaha

A co do hobby to kazdy musi jakies miec. Lepsze tzw "bylejakie" niż zadne bo to oznacza ze jest sie pustakiem bez swojego zdania.
Moj lubi grac na kompie a ja za to na konsoli ( ale xBox ;)) ps. A kompa mam swojego hehehe tez gejmingowy ;)
Ja lubie czytac a on rozpalac grilla (ale nie ksiazkami) [emoji23][emoji23][emoji23]
Kazdy robi to co lubi. Nikt nikomu nic nie narzuca. To jest wlasnie zwiazek. Prawdziwy zwiazek.A miłość jest wtedy kiedy stajemy sie lepszym czlowiekiem bo ta osoba na to po prostu zasluguje. Nikt nikogo na sile nie probuje zmieniac pod moje widzimisie
Dokładnie, jak się chce coś zrobić w mieszkaniu to lepiej chłopa wykurzyć. Mam to samo jak sprzątam "to zostaw przyda mi się". Mojego pasją jest robienia tatuaży (kiedyś zawodowo) teraz sporadycznie tylko znajomym i szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to gdy np dwóch jego znajomych przychodzi na tatuaż piwo czy pograć na PS4. Facet ma swój świat i kobieta ma swój świat

I ma racje.
Moj gra. Sama mu wybralam kompa za 20 tys zeby mógł rozwijac swoja pasje. I ukochane wędkarstwo, ktore kosztuje jeszcze wiecej. Ciesze sie jak odpoczywa. Bo na to zasluguje.
Chłop pracuje to wymaga odpoczynku i resetu, tak jak baba fryzjera czy kosmetyczki.

Dochodze do wniosku ze to Ty go tyranizujesz i ograniczasz. Zloscisz sie ze nie traktuje Cie jak księżniczki. Ale jak widac do tego Ci jeszcze daleko...
A w zamian za to w ryj byś dostawala
od mojego

reklama
... bylas dla niego kiedys normalna i nie dostawalas. Jakies dopiero 30 postow wyzej pojawił sie temat ze oberwalas. Hahahaha
Smieszna jesteś
Odpal mu kompa. Wlacz aktualizacje. Podaj zimne pifko. I co w ryj za to dostaniesz ??? [emoji23][emoji23][emoji23] wez sie juz nie kompromituj
A w zamian za to w ryj byś dostawala
od mojego

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry