reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciaza a wyjazd za granice

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Rozalia66

Aktywna w BB
Witam,
Bardzo proszę o radę;(
Zacznę od tego że od ponad 5 lat wraz z mężem wyjezdzalismy za granice do pracy.Wszystko się skomplikowalo, gdy w październiku wróciliśmy na jedynie 3 miesiące do Polski z zamiarem powrotu.Jak się okazało zaszłam w ciaze.Moj mąż zabronił nam wyjazdu ze wzgledu na dobro dziecka i "rzekomo"lepsza i bardziej dostepna opieke medyczną w naszym ukochanym kraju.Toczylismy istne wojny o to bo bardzo mi zależało na.pracy w nl chociaż jeszcze.przez kilka miesięcy przed rozwiązaniem nie chciałam siedzieć tylko w domu.Oczywiscie na darmo bo "zakazal"wyjazdu twierdząc że jestem nienormalna że chce pracować i nie chce być jak więzień w domu.Malo tego zaczęły się groźby że jak wyjade sama w czasie ciazy poda mnie do sądu zabierze dziecko i przedstawi mnie jako wyrodna matkę! MUSIAŁAM zrezygnować z moich planów do rozwiazania;(;( obiecał że jak urodze wyjedziemy i jakoś się ułoży,bo przysięgam mu że nie zrezygnuje bo bardzo mi zależy na wyjeździe,;(.Obecnie jestem w 9 miesiącu slysze ciągle groźby że nigdzie nie wyjade bo mam siedzieć w domu i tylko zajmować się dzieckiem s jak zrobię coś wbrew jemu to pozaluje.on sam pracuje ale nie starczy nam na życie i jeszcze wynajem mieszkania!Co złego robię że chce godnie żyć i uzbierać na kupno jakiegoś mieszkania żeby dziecko się nie szlajalo po wynajętych dziurach.!dlaczego całe życie muszę robić tak jak on chce;(;(;( jestem załamana nie wiedziałam że okaze się takim człowiekiem że zrobi ze mnie wrak czlowieka;(,(jeszcze teraz przez całą ciaze slysze tylko groźby że zabierze mi dziecko....jak mam stąd się uwolnić jak mam się uwolnic od tego człowieka!! I nie stracić mojego dziecka które niebawem przyjdzie na świat A już są problemy co będzie potem;(;(;( pomozcie;(

reklama
Rozwiązanie
@aniaslu myślę, że należy zamknąć ten wątek.
Dziewczyny może trochę więcej dystansu, jeżeli autorka postu Was denerwuje, to w jakim celu wchodzicie na jej wątek nie udzielając odpowiedzi na pytanie? I tym samym rozpowszechniacie negatywne emocje.
Myślę że autorka już się pogłubiła w tym co pisze bo są to zupełne brednie. A jeżeli mąż faktycznie siedzi za granicą to jest zła że to właśnie on wyjechał a nie ona.
Boże czytajcie że zrozumieniem!!!wróciliśmy obydwoje do Polski tylko na jakiś czas wyszło jak wyszło musiałam tu zostać bo zaszła w ciaze czy to takie trudne do zrozumienia?musiałam zostać przez Niego żeby znowu niedomówień nie bylo

reklama
Po co piszesz skoro zamierzasz tylko oczerniac moja osobę?potrzebuje dobrej rady A nie obelg.nie znasz mnie więc nie wiesz.tak naprawdę jaki mam charakter

Nie uważam że to kara.ale mam takie pytanie...skoro sądzisz że to MI dziecko przeszkadza A pisałam kilkakrotnie już.ze nie zostawię go to co sądzisz o kobietach które zaszły w ciaze przez gwałt??I na dziecko patrzeć nie mogą dlatego oddają?????skoro to ja taka zła.jestem
Co ma teraz gwałt do tego? Różnica jest taka że widać po Twoim pisaniu że jesteś niedojrzała emocjonalnie na macierzyństwo a kobiety które zaszły przez gwałt się o to nie prosiły. Dziecko to dar ale jeżeli kobieta patrząc na dziecko ma sobie przypominać jka doszło do poczęcia jak mocno została skrzywdzona to lepiej dla niej i dziecka żeby oddała. Jest takie coś że ciąże z gwałtu można legalnie usunąć

Po co piszesz skoro zamierzasz tylko oczerniac moja osobę?potrzebuje dobrej rady A nie obelg.nie znasz mnie więc nie wiesz.tak naprawdę jaki mam charakter
Jakiej Ty potrzebujesz dobrej rady? Dziewczyno samo napisałaś że najpierw by było mieszkanie firmowe a potem byś wynajeła to gdzie to dziecko i mama mają mieszkać???? Czego Ty tutaj oczekujesz? Jest Tobie źle z mężem odejdź wyprowadź się i żyj swoim życiem.

Jakiej Ty potrzebujesz dobrej rady? Dziewczyno samo napisałaś że najpierw by było mieszkanie firmowe a potem byś wynajeła to gdzie to dziecko i mama mają mieszkać???? Czego Ty tutaj oczekujesz? Jest Tobie źle z mężem odejdź wyprowadź się i żyj swoim życiem.
Ciekawa jestem po co te fora skoro wszystkie tematy są niewygodne i traktowane stereotypowo

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry