reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciaza a wyjazd za granice

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Rozalia66

Aktywna w BB
Witam,
Bardzo proszę o radę;(
Zacznę od tego że od ponad 5 lat wraz z mężem wyjezdzalismy za granice do pracy.Wszystko się skomplikowalo, gdy w październiku wróciliśmy na jedynie 3 miesiące do Polski z zamiarem powrotu.Jak się okazało zaszłam w ciaze.Moj mąż zabronił nam wyjazdu ze wzgledu na dobro dziecka i "rzekomo"lepsza i bardziej dostepna opieke medyczną w naszym ukochanym kraju.Toczylismy istne wojny o to bo bardzo mi zależało na.pracy w nl chociaż jeszcze.przez kilka miesięcy przed rozwiązaniem nie chciałam siedzieć tylko w domu.Oczywiscie na darmo bo "zakazal"wyjazdu twierdząc że jestem nienormalna że chce pracować i nie chce być jak więzień w domu.Malo tego zaczęły się groźby że jak wyjade sama w czasie ciazy poda mnie do sądu zabierze dziecko i przedstawi mnie jako wyrodna matkę! MUSIAŁAM zrezygnować z moich planów do rozwiazania;(;( obiecał że jak urodze wyjedziemy i jakoś się ułoży,bo przysięgam mu że nie zrezygnuje bo bardzo mi zależy na wyjeździe,;(.Obecnie jestem w 9 miesiącu slysze ciągle groźby że nigdzie nie wyjade bo mam siedzieć w domu i tylko zajmować się dzieckiem s jak zrobię coś wbrew jemu to pozaluje.on sam pracuje ale nie starczy nam na życie i jeszcze wynajem mieszkania!Co złego robię że chce godnie żyć i uzbierać na kupno jakiegoś mieszkania żeby dziecko się nie szlajalo po wynajętych dziurach.!dlaczego całe życie muszę robić tak jak on chce;(;(;( jestem załamana nie wiedziałam że okaze się takim człowiekiem że zrobi ze mnie wrak czlowieka;(,(jeszcze teraz przez całą ciaze slysze tylko groźby że zabierze mi dziecko....jak mam stąd się uwolnić jak mam się uwolnic od tego człowieka!! I nie stracić mojego dziecka które niebawem przyjdzie na świat A już są problemy co będzie potem;(;(;( pomozcie;(

reklama
Rozwiązanie
@aniaslu myślę, że należy zamknąć ten wątek.
Dziewczyny może trochę więcej dystansu, jeżeli autorka postu Was denerwuje, to w jakim celu wchodzicie na jej wątek nie udzielając odpowiedzi na pytanie? I tym samym rozpowszechniacie negatywne emocje.
I znowu zwalasz winę na męża. Prędzej pisałaś że Twoja mama nie jest pozytywnie nastawiona do wyjazdu więc, Twoja mama ma swoje życie i widać że Ty nie próbujesz tego zrozumieć. U CB MYŚLENIE JEST TAKIE : CHCE WYJECHAĆ I NIC INNEGO SIĘ NIE LICZY, MĄŻ NIE CHCE WEZMĘ MAMĘ. Ale Ty masz farta mąż
Grozi, bije, ogranicza, znęca się, pije, imprezuje, nie interesuje się dzieckiem Tobą normalnie aż nie do wiary że ma wszystko co typowa patologia. Kończę tą konwersację bo nie ma sensu dyskutować z kimś kto patrzy tylko na swoje wielkie "JA".
Oczywiście zawsze moja wina ok

reklama
Przepraszam czego nie rozumiem... Mówisz że mąż alkoholik, w domu siedzi itd a na początku wątku napisałaś że mąż nie pozwolił ci pracować w ciąży bo sam na wszystko zarobi, że sam pojechał do NL ... To wkoncu jak to jest???
No mam takie wsparcie w nim żebyś się rozczarowała. Czyli waszym zdaniem faktycznie lepiej siedzieć w domu z mezusiem alkoholikiem i niech tak życie leci ok

No nie wiem czy przez autorkę tego posta przemawia dobroć wobec dziecka jak dla niej 6 miesięcy siedzenia z dzieckiem ( noworodkiem) to katorga... Kto to widział żeby tyle swojego czasu poświęcić jakiemuś tam dzieciakowi...
Nie rozumiem tej sytuacji. Jak sie zle czujesz w tym zwiazku to zostaw tego faceta. Nikt nie ma prawa traktowac drugiej osoby jak niewolnika.
A prawo do dziecka ma zawsze matka, to kobieta znosi trudy ciazy i rodzi dziecko. Zaden sad na swiecie nie przyzna dziecka ojcu bez powaznej przyczyny takiej jak np alkoholizm matki itp. To Ty sie mozesz domagac w sadzie o pozbawienie go praw bo znecanie sie psychiczne nad druga osoba, bezprawne straszenie ze sie odbierze dziecko matce jest karalne. A dziecko to nie zabawka i potrzebuje matki.

Przepraszam czego nie rozumiem... Mówisz że mąż alkoholik, w domu siedzi itd a na początku wątku napisałaś że mąż nie pozwolił ci pracować w ciąży bo sam na wszystko zarobi, że sam pojechał do NL ... To wkoncu jak to jest???
Myślę że autorka już się pogłubiła w tym co pisze bo są to zupełne brednie. A jeżeli mąż faktycznie siedzi za granicą to jest zła że to właśnie on wyjechał a nie ona.

Z tego co ja zrozumiałam ,to on też jest w Polsce i pracuje ,ale chyba za mało zarabia .
A jak dla mnie ,to na początku pomyślałam biedna dziewczyna , z każdym postem myślę ,że jeszcze nie dojrzała do macierzyństwa i myśli głównie o sobie

Mam dla. CB bardzo dobrą radę jeżeli tak bardzo chcesz ułożyć sobie życie za granicą i chcesz to zrobić za wszelką cenę nie patrząc na dziecko, męża ani rodzinę to zostaw dziecko ojcu bądź rodzinie i faktycznie wyjedź. @Miśka 91 ma rację siedzenie z dzieckiem to dla CB problem bo musisz porzucić dotychczase plany

Dokładnie ... Szkoda tylko biednego dzieciątka. Bo to ono na tym ucierpi. Miejmy tylko nadzieję że porodzie zmieni się jej podejście. Bo dziecko to dar i wielkie szczęście a nie kara bo nie mogę wyjechać, muszę siedzieć z nim w domu ..
Z tego co ja zrozumiałam ,to on też jest w Polsce i pracuje ,ale chyba za mało zarabia .
A jak dla mnie ,to na początku pomyślałam biedna dziewczyna , z każdym postem myślę ,że jeszcze nie dojrzała do macierzyństwa i myśli głównie o sobie

Nie !mąż pracuje tu w polsce bo musi w przeciwieństwie do mnie nie oszczędzil nic wiec nawet na jedzenie nie ma

Mam dla. CB bardzo dobrą radę jeżeli tak bardzo chcesz ułożyć sobie życie za granicą i chcesz to zrobić za wszelką cenę nie patrząc na dziecko, męża ani rodzinę to zostaw dziecko ojcu bądź rodzinie i faktycznie wyjedź. @Miśka 91 ma rację siedzenie z dzieckiem to dla CB problem bo musisz porzucić dotychczase plany
Mysle ze jestes niesprawiedliwa.rzucajac wobec mnie takie obelgi.przeciez mowilam że nie chce dziecka zostawic!

reklama
Dokładnie ... Szkoda tylko biednego dzieciątka. Bo to ono na tym ucierpi. Miejmy tylko nadzieję że porodzie zmieni się jej podejście. Bo dziecko to dar i wielkie szczęście a nie kara bo nie mogę wyjechać, muszę siedzieć z nim w domu ..
Nie uważam że to kara.ale mam takie pytanie...skoro sądzisz że to MI dziecko przeszkadza A pisałam kilkakrotnie już.ze nie zostawię go to co sądzisz o kobietach które zaszły w ciaze przez gwałt??I na dziecko patrzeć nie mogą dlatego oddają?????skoro to ja taka zła.jestem

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry