reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Za wcześnie jeszcze, tak jak pisała Monico, bo betę można wykryć dopiero po zagnieżdżeniu. Bo dopiero wtedy zaczyna się wytwarzać, wcześniej nie ma z czego. Lepiej poczekać na termin @, zrobić płytkowy lub inny sikacz, a jak będą II to betę. Taniej wychodzi

reklama
... a czy mozliwe jest, że owulacja jest np dzisiaj lub bedzie jutro, kiedy jest już 23-24 dzień cyklu? Trochę późno chyba, bo wychodziłoby na to, że cykl ma 40 dni...

Zakładając, że odstawiłaś tabletki, to jest to możliwe. Za mało danych podałaś. Nic nie piszesz np o tym, skąd wiesz, że koło 14, 15 dc mogło dojść do zapłodnienia. Wiesz, że miałaś wtedy owu, czy zgadujesz? Bo jak nie wiesz, to jest możliwa w każdej chwili, nim organizm się przestawi

Witam
dziewczyny poradzcie mi od dłuższego czasu spóżnia mi sie okres ,pare dni temu zrobiłam test wyszedł negatywny:( tego sameg dnia udałam się do ginekologa ,zbadał mnie i stwierdził poczatek ciązy .Czy mógł się pomylić ?? Zastanawiam się nad tym dlatego ze dzisuaj rano zrobiłam test poraz kolejny i znów negatywny . Sama nie wiem co mysleć ,nastepna wizyte mam dopiero 16 sierpnia .
Czy istnieje mozliwośc ze ciąża est tak wczesna ze test się pomylił?
Bardzo prosze o wszelkie opinie i rady .
pozdrawiam Alicja

Witam
dziewczyny poradzcie mi od dłuższego czasu spóżnia mi sie okres ,pare dni temu zrobiłam test wyszedł negatywny:( tego sameg dnia udałam się do ginekologa ,zbadał mnie i stwierdził poczatek ciązy .Czy mógł się pomylić ?? Zastanawiam się nad tym dlatego ze dzisuaj rano zrobiłam test poraz kolejny i znów negatywny . Sama nie wiem co mysleć ,nastepna wizyte mam dopiero 16 sierpnia .
Czy istnieje mozliwośc ze ciąża est tak wczesna ze test się pomylił?
Bardzo prosze o wszelkie opinie i rady .
pozdrawiam Alicja

tak jak dziewczyny radza zrob Beta HCG i sie dowiesz.
jako ciekawostke ci pwoiem ze ja mialam tez tak po tabletkach anty ze okresu nie dostawalam.
stracilam rachube nad tym. ale zrobilam 2 testy w razie co czy to aby nie ciaza. jeden wyszlo ze byl robiony w 4tyg a drugi w 6. oba pokazaly 1 kreske.
po 2 tygdoniach dostalam podwyzszonej temp. mialam okropna biegunke i wymioty.
pojechalam do lekarza zbadal mnie podejrzewajac wyrostek. okazalo sie ze to nie to.
stwierdzili ze to grypa zoladkowa z ktora dosc czesto sie zmagalam w tym czasie.
dostalam leki i pojechalam do domu.
idac pod prysznic w lusterku zauwazylam rozstepy na piersaich. zaciekawilo mnie to i pierwsza mysl.
zrobic test. m pojechal do apteki kupil test zrobilam go i wyszly 2 kreski. nastepnego dnia u gina potwierdzialm to, uslyszalam juz serduszko i dowiedzialam sie ze to 8 tydzien i 5 dzien;p
takze nie zawsze testy pokazuja od razu ciaze mimo ze ona jest.

Zwykły test ciażowy może jeszcze długo nic nie pokazać, dlatego test z krwi jest najpewniejszy. Koszt niewielki, a wynik daje 100% pewności.
Ale gin tez mógł się mylić. Przed okresem i w ciąży jest inna szyjka macicy.

reklama
Gin określa stan macicy, a nie szyjki. Szyjka u każdej kobiety jest inna, więc jemu nie miało by to sensu sprawdzanie jej pod kątem ciąży.

Do góry