reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a dentysta

reklama
nie am co do końca sugerować się tym co jest napisane w kwestii wyrywania/leczenia zębów - powinno się dla dobra dziecka i swojego skonsultować z stomatologiem i ginekologiem, to że jedna osoba wyrywała zęby, leczyła i było ok to nie znaczy że tak samo będzie w naszym przypadku :/

Ja miałam leczony ząb w ciąży. Bez znieczulenia. Dobry dentysta przeprowadzi to tak, że nie było problemu. Znieczulenie było zbędne...

Moja dentystka powiedziała żebym się pojawiła w drugim trymestrze na leczenie zęba, bo w pierwszym nie jest to wskazane. Niedawno byłam, dostałam znieczulenie i było całkiem bezboleśnie, poza tym, że córcia mnie skopała nieźle:)

hej, wlasnie muszę wybrać się do dentysty jestem w 12 tygodniu ciąży, mój ginekolog mówił aby wstrzymała sie jeszcze , ale nie chce stracić zęba a nie wyobrażam sobie aby robić coś bez znieczulenia.... co myślicie poczekać czy .?

Moja gin kazała się wstrzymać z zabiegiem do końca 12 tyg, a później twierdziła że już nie ma problemu. Tylko należy uprzedzić dentystę że się jest ciężarówką - moja dentystka dobrała odpowiednie znieczulenie, które nie szkodzi dziecku.
Jak możesz to poczekaj tydzień, albo dwa dla pewności, a jak nie to pędź do dentysty.

reklama
dobrze, że trafiłam na taki temat bo noszę aparat ortodontyczny planujemy malucha i muszę się chyba wyrobić z usuwaniem na dole zanim coś się zadzieje

Do góry