reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a antykoncepcja hormonalna

Tak było możesz w to nie wierzyc ale dziecko mialo 1500g Rozne rzeczy sie dzieja a co do ginekologa to nie wszyscy sa badani co miesiac ja np chodze raz do roku.Tylko po recepte jestem czesciej.Napewno nie tylko ja.

reklama
To rzeczywiście dziwne,więc dzieciątko było bardzo hipotroficzne,skoro urodzone w 9tym miesiącu ważyło tylko 1500g ,moe dziecko w 33tyg.ciąży ważyło już 1860g. A własnie z tym chodzeniem po receptę,to jest źle,że lekarz częściej nie bada.To ta kobieta nie zauwazyła,że nie ma okresu,czy go miała ,czy jak?ale jak była w zaawansowanej ciąży,to nie powinna była mieć okresu przecież.

Nie powiem ci dokladnie jak to bylo z miesiaczka ale z tego co wiem to miala ale lekarz uznał to za plamienie i mowil ze tak sie zdarza ze kobiety tylko plamia.Niektore ponoc maja przez cała ciaze nawet.

Nie powiem ci dokladnie jak to bylo z miesiaczka ale z tego co wiem to miala ale lekarz uznał to za plamienie i mowil ze tak sie zdarza ze kobiety tylko plamia.Niektore ponoc maja przez cała ciaze nawet.
Plamią w ciąży na początku niektóre,ale jesli przez całą ciążę,to jest to czymś spowodowane wtedy i nie jest traktowane jako norma,bo ciąża jest zagrożona,tak w normalnie rozwijającej sie ciąży,to sie nie plami już w drugim i trzecim trymestrze,a i w 1szym raczej się nie powinno,
A w czasie hormonoterapii,czy antykoncepcji hormonalnej tez się plami czasem-tzn.jest to dopuszczalne na początku,zanim organizm się przestawi na nowy układ hormonalny-to tak ok.3miesiące,jesli się nadal plami to się zmienia praparat na inny-ale to mówię o plamieniach w środku cyklu,bo tak normalnie to zamiast miesiączek można miec tylko plamienia w czasie zażywania pigułek,ale jeszcze raz powiem,że dziwię się jak to możliwe,że ta kobieta przez 9miesięcy nie zorientowała się ,że jest w ciąży,że nic ją nie zaniepokoiło i że przez 9miesięcy nie zbadał jej lekarz jak jej aplikował środki hormonalne:confused:Ale cóż,skoro twierdzisz,że tak było,to ja już się nie wypowiadam w tym temacie

Pisze tylko tyle ile wiem nie jestem ginekologiem i dlatego ja sie pilnuje i chce mozliwie dlugo odczekac przed zajsciem zby wszysto bylo ok z maleństwem.Moja gin twierdzi ze 3 cykle wystarcza a jak wy sadziecie?

nie chodzi o to żeby się badać co miesiąc, ale przy tabletkach badanie raz na pół roku to po prostu obowiązek... jeśli lekarz go nie przeprowadza, to znaczy że czas zmienić lekarza!
A jak można przez 9 miesięcy nie być u lekarza biorąc hormony???????????? :szok: w głowie się nie mieści! :no::no:

Ja mam pytanie dotyczące ciąży koleżanek mimo cilestu. Nie wiadomo ile one brały? Ja mam objawy: kłujący ból w dole brzucha, mdłości, smaki, senność i "wywaliło" mi brzuszek. Nigdy nie miałam idealnie płaskiego, ale aż taki to dziwne. Dodatkowo uwiera mnie brzuch jak leże na brzuchu. Dodam, że 17 maja byłam u ginka i nic nie było. Czy beta przy cileście będzie miarodajna?

reklama
Hi,
to ze antybiotyk moze oslabic (ale nie musi) dzialanie tabletek antykoncepcyjnych to wiadomo.
chcialam sie zapytac, czy ktoras z Was zaszla w ciaze, chociaz brala regularnie tabletki antykoncepcyjne ?
ewentualnie slyszala o takich przypadkach?

dzieki za info.

Ja osobiście nie, ale w taki sposób powstał mój chrześniak. Jego mama łykała pigułki i w międzyczasie dostała depresji. Lekarz przepisał tabletki, ale nie poinformował o możliwej reakcji... No i po 10 latach od pierwszego dziecka, wyskoczyło następne :-)
bralam antybiotyk na angine ropna i mam jakies takie przeczucie....

Do góry