reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a antykoncepcja hormonalna

Tak wiem,tylko zastanawiam się czy jest to możliwe ,że mogłam zajść w ciąże. Trochę się dowiadywałam i okazało się,że właśnie po przerwaniu tabletek można bardzo szybko zajść w ciąże,trochę się wystraszyłam,bo sądziłam że własnie organizm tak szybko nie wraca do normalnego `porządku`.Dlatego pytam o rady i odpowiedzi.

Napisze może jak to było u mnie na poczatku roku;-) ok 12 stycznia wzielam ostatnia tabletke, a 28 zaszłam w ciążę, dodam, że tabletki brałam grubo ponad rok! Obecnie odliczam dni do rozwiazania :-)

reklama
A planowałaś ta ciąże i dlatego odstawiłas tabletki?
ja w dodatku dostałam miesiączki sama już nie wiem jak to interpretować wszystko. Nie wiem tez bo od wspołżycia minęło 5dni więc nawet teraz zaden test mi nie wykaze dokładnie i czuje się dobrze.

Nie planowałam tej ciąży, po prostu zapomialam pojsc po recepte i tak wyszlo :-) Jak widac ryzyko zajscia w ciaze po takiej kuracji anty. jest takie samo jak i bez jej stosowania :tak: co do testu wydaje mi sie ze juz wynik powinien dac konkretna odpowiedz.

a to już zależy od kobiety, u każdego może być inaczej ;)

naprawdę zamiast się niepotrzebnie niepokoić, zrób test beta hcg z krwi, można dopłacić za szybszy wynik (przynajmniej w laboratorium w którym robię jest taka możliwość, ale myślę że tak zazwyczaj jest)

laseczka, jeśli masz miesiączkę ( @ ), to prawie na pewno nie jesteś w ciąży. Co do objawów to u mnie się zaczęły po 3 tygodniach od zapłodnienia dopiero, nie licząc braku @

ja po odstawieniu pigułek w pierwszym miesiacu juz zaszłam ;-]ale tak jak pisza dziewczyny...kazdy organizm inny jest...
a moze tescik zrobic co?:-)

tak tylko własnie czytałam,że u niektórcyh jest tak ,że pierwszy okres może być normalnie planowo,szczegolnie ze ja współżyłam 2 dni przed nim,a zaplodnienie jest do 7dni....
Ale no cóz macie racje test to chyba bedzie jedyne dobre rozwiązanie;).

reklama
tak tylko własnie czytałam,że u niektórcyh jest tak ,że pierwszy okres może być normalnie planowo,szczegolnie ze ja współżyłam 2 dni przed nim,a zaplodnienie jest do 7dni....
Ale no cóz macie racje test to chyba bedzie jedyne dobre rozwiązanie;).

Dokładnie!! Test albo wizyta u ginekologa :-)

Do góry