reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża 35+

Daj znac jak po wizycie🙂

Też mam w ten piątek wizyte u mojego gin.mam nadzieje ze wszystko dobrze będzie...a jutro musze zrobic jeszcze badania krew i mocz. Moze zrobi mi Usg i będzie juz widac płec, w koncu to juz 16 tydzien🤔
Powodzenia na wizycie płeć powinna być już widoczna choć zależy od położenia dziecka Ja poznałam płeć dopiero w 19 tyg a potem lekarz potwierdził na połówkowych

reklama
Daj znac jak po wizycie🙂

Też mam w ten piątek wizyte u mojego gin.mam nadzieje ze wszystko dobrze będzie...a jutro musze zrobic jeszcze badania krew i mocz. Moze zrobi mi Usg i będzie juz widac płec, w koncu to juz 16 tydzien🤔
To obie wizytujemy w piątek. 😊 Zgarnę wszystkie swoje wyniki i też zrobię badania ale w piątek rano żeby świeże były na popołudnie. Gorzej, że zaczęłam sikac w nocy i będzie problem z pobraniem moczu do analizy. Ale może akurat się uda. Z tygodniami też jesteśmy w podobnej sytuacji😊 poczekam czy się potwierdzi sugestia z prenatalnych. Ty również daj znać jak po wizycie. Bo ja dopiero o 17 będę miała.

Ja tez dopiero o 16 🤦‍♀️ wolałabym rano chodzic zeby sie nie stresowac caly dzien ale przyjmuje dopiero od tej godziny, no więc ja zawsze juz przed 16 siedze pod gabinetem i czekam niecierpliwie 😉 powodzenia i dla Ciebie, oby bylo wszystko dobrze 🙂

Powodzenia na wizycie płeć powinna być już widoczna choć zależy od położenia dziecka Ja poznałam płeć dopiero w 19 tyg a potem lekarz potwierdził na połówkowych
Dziękuje🙂 zobaczymy w piatek czy cos rozpozna bo połowkowe dopiero w pazdzierniku...Wlasnie czytalam o rozpoznawaniu płci na podstawie kątu ustawienia wyrostka i tak szukam na zdjęciach i nie wiem który to ten wyrostek...

Ja tez dopiero o 16 🤦‍♀️ wolałabym rano chodzic zeby sie nie stresowac caly dzien ale przyjmuje dopiero od tej godziny, no więc ja zawsze juz przed 16 siedze pod gabinetem i czekam niecierpliwie 😉 powodzenia i dla Ciebie, oby bylo wszystko dobrze 🙂
Moja podobnie zaczyna przyjmować. A że do pracy chodzę. Córkę muszę po pracy odebrać z przedszkola to akurat ta godzina jest dla mnie odpowiednią. Bo na spokojnie dziecko tatusiowie zostawię i pojadę na wizyte. 😉

MałaBi i Maybelle robilyscie sobie hemoglobine glikowana przez tą cukrzycę? ile Wam wyszlo? Ja dzis zrobilam jak robilam krew i mocz ale wynik dopiero w piątek i jestem ciekawa jak mi wyjdzie...
A do poradni diabetologicznej dla ciężarnych tez juz sie zapisalam- początek pazdziernika wyznaczony ależ terminy 🤦‍♀️ ale mimo ze mam skierowanie od rodzinnego to oni muszą miec od gin. więc w piątek musze wziąć od niego.

Dzis w laboratorium pryw. sie dowiedzialam ze u nas w szpitalu 5 osób z personelu zarażonych na korone i juz dwa oddzialy zamknięte i laboratorium... ciekawe co będzie dalej...🤦‍♀️

MałaBi i Maybelle robilyscie sobie hemoglobine glikowana przez tą cukrzycę? ile Wam wyszlo? Ja dzis zrobilam jak robilam krew i mocz ale wynik dopiero w piątek i jestem ciekawa jak mi wyjdzie...
A do poradni diabetologicznej dla ciężarnych tez juz sie zapisalam- początek pazdziernika wyznaczony ależ terminy 🤦‍♀️ ale mimo ze mam skierowanie od rodzinnego to oni muszą miec od gin. więc w piątek musze wziąć od niego.

Dzis w laboratorium pryw. sie dowiedzialam ze u nas w szpitalu 5 osób z personelu zarażonych na korone i juz dwa oddzialy zamknięte i laboratorium... ciekawe co będzie dalej...🤦‍♀️
Jak na razie ani endokrynolog ani diabetolog nie zlecili tego badania. Więc posłusznie jem co 2 godziny. Mierze cukier 4 razy. W październiku mam kolejna wizytę u diabetologa. A 14.09 mma wizytę u endokrynologa. Zapytam.

Jak na razie ani endokrynolog ani diabetolog nie zlecili tego badania. Więc posłusznie jem co 2 godziny. Mierze cukier 4 razy. W październiku mam kolejna wizytę u diabetologa. A 14.09 mma wizytę u endokrynologa. Zapytam.
To nie wiem jak Ty sobie radzisz z tym jedzeniem co 2 godziny jak jeszcze pracujesz? Podziwiam dzielna kobieta z Ciebie🙂

Ja zrobiłam to badanie tak dla siebie z ciekawosci co wyjdzie.zobaczymy 🤷🏼‍♀️

reklama
To nie wiem jak Ty sobie radzisz z tym jedzeniem co 2 godziny jak jeszcze pracujesz? Podziwiam dzielna kobieta z Ciebie🙂

Ja zrobiłam to badanie tak dla siebie z ciekawosci co wyjdzie.zobaczymy 🤷🏼‍♀️
Edukatorka mi nagadala, że tak trzeba jeść by wątroba sama cukru nie produkowała więc grzecznie jem śniadanie. I potem co 2 godziny posiłki. Obiad jeszcze w pracy zaliczam. A potem już w domu. Dzięki temu cukry mam dobre. Diabetolog się nie czepia ja jestem spokojniejsza, ze dostarczam dziecku co trzeba. 😉

Do góry