reklama
Rozwiązanie
Wzięłam tylko jedną tą tabletkę w życiu. I więcej napewno nie zamierzam...Tak na marginesie....im więcej takich tabletek bierzesz tym większe prawdopodobieństwo, ze mogą się rozregulowac cykle. Moja jedna znajoma do dzisiaj próbuje się ustabilizować po przyjmowaniu takich tabletek...
reklama
Ananana
Zaciekawiona BB
6 dni mam @ mniej wiecej co 28-32 dni i no owu miałam 13 sierpnia i wtedy się kochałam ale no zawiodła antykoncepcja i zdążyłam tabletkę dzień po ale chyba nie zadzialala...Napisz coś więcej o swoich cyklach - kiedy OM, ile dniowe masz cykle, czy wiesz kiedy była owu. To plamienie to mogło być plamienie implantacyjne.
A to zmienia postać rzeczy. Duże prawdopodobieństwo, że beta będzie spadać skoro brałaś tabletkę, ale wiedz że zaciążyłaś. Teraz kwestia czy tabletka zadziała i po prostu organizm się oczyści.6 dni mam @ mniej wiecej co 28-32 dni i no owu miałam 13 sierpnia i wtedy się kochałam ale no zawiodła antykoncepcja i zdążyłam tabletkę dzień po ale chyba nie zadzialala...
Ostatnia edycja:
Ananana
Zaciekawiona BB
Ale ta tabletkę wzięłam 4h po tym zadarzeniu więc ona mogła chyba nie zadziałać?? Nie wiem sama ....A to zmienia postać rzeczy. Duże prawdopodobieństwo, że beta będzie spadać skoro brałaś tabletkę wczesnoporonną, ale wiedz że zaciążyłaś. Teraz kwestia czy tabletka zadziała i po prostu organizm się oczyści.
Nie zadreczaj się. Powtórz bete. Jeśli rośnie to nie zadzislalaAle ta tabletkę wzięłam 4h po tym zadarzeniu więc ona mogła chyba nie zadziałać?? Nie wiem sama ....
Ananana
Zaciekawiona BB
Ale no po tym zderzeniu jest miesiąc czasu juz wiec ta tabletka powinna zadziałać szybko a nie tyle czasu. Więc ja nie wiem martwię sie bo mam 19 lat dopiero...Nie zadreczaj się. Powtórz bete. Jeśli rośnie to nie zadzislala
Dokładnie tak jak koleżanka pisze. Jedynie ponowne badanie bety coś stwierdzi.Nie zadreczaj się. Powtórz bete. Jeśli rośnie to nie zadzislala
Nie ma co gdybac. Powtórz bete i będziesz wszystko wiedzialaAle no po tym zderzeniu jest miesiąc czasu juz wiec ta tabletka powinna zadziałać szybko a nie tyle czasu. Więc ja nie wiem martwię sie bo mam 19 lat dopiero...
Ananana
Zaciekawiona BB
A jezeli chodzi o test zrobiłam dwa i jedna ciemna druga blada kreska i co to znaczy?Nie ma co gdybac. Powtórz bete i będziesz wszystko wiedziala
reklama
MartynaXI
Fanka BB :)
Różne testy, różna czułość na hormon. Generalnie jesteś w ciąży, ale na spokojnie. Testy płytkowe (te na które siusiasz) mogą się mylić, odpuść je sobie. Zdecydowanie lepsza opcja to badanie poziomu BetaHCG które robiłaś. Biorąc tabletke PO, sprawdź na ulotce kiedy powinno zacząć się krwawienie (aby usunąć ew. zapłodnioną komórkę). Tak jak dziewczyny radzą powtórz badanie krwi po 48h I: jeśli ten wynik będzie mniejszy tzn. że ciąża się nie utrzyma, dostaniesz @ i wróci wszystko do normy. Jeśli jesteś aktywna sexualnie idź do ginekologa po antykoncepcje. Jeśli wynik wzrasta tzn. że tabletka nie zadziałała, udaj się do ginekologa, opowiedz co i kiedy brałaś. Nawet jeśli jesteś w ciąży - pamiętaj 19 lat to nie tragedia, jesteś pełnoletnia i z pomocą najbliższych dasz sobie radę.A jezeli chodzi o test zrobiłam dwa i jedna ciemna druga blada kreska i co to znaczy?