reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama

bardzo fajny :tak: też się zastanawiam czy się nie szarpnąć
na coś takiego bo Milena była jedną wielką beksą, wiecznie płakała
może w takim bujanym foteliku te drugie by mniej beczało ???
przeraża mnie fakt że te drugie może też tak płakać :dry:
nie wspominam dobrze pierwszego roku z moim pierwszym dzieckiem :no:

też będę miała taki tym razem, dużo kobitek
pytałam i były z niego zadowolone, ja miałąm inny
i jakoś ciężko mi się nim robiło, może z tym będzie lepiej

ja też teraz czaję się na laktator, ale te ręczne to słyszałam, że bardzo długo się nimi ściąga pokarm, a mnie będzie potrzebne dużo i szybko, stąd raczej kupię elektryczny... i też myślę o avent bo ma najlepsze opinie wszędzie.

kasiadz to wy już prawie gotowi na przyjście małej :) ja myślę o wózku Kolorystyka wózków Tako, w kolorze vertigo 6, też bardziej dziewczęcy, a mam zamiar jeszcze sobie sprawić chłopca kiedyś, ale mi się wydaje że takie kolory to jeszcze wcale nie są takie typowo dziewczęce, co innego krwisty róż np;P

karolina ale śliczne ściany i w ogóle kącik już czeka :) miło się patrzy :) ja jednak czekam ze wszystkim na razie do sierpnia aż znajdzie si więcej czasu na porządne zakupy.

Chyba zdecyduję się na taki:

LAKTATOR RĘCZNY PHILIPS AVENT ISIS 0% BPA +BUTELKA (1667906048) - Aukcje internetowe Allegro

Miałam podobny i był niezły. Na pewno się zdecyduję na jakiś z taką pompką, a nie na taki z pompką przypominającą pompkę do roweru. Nad elektrycznym się nawet nie zastanawiam, czułabym się trochę jak krowa w mleczarni :eek:Może to głupie uprzedzenie, ale jakoś tak mi się kojarzy:eek:

Ja miałam ten w pierwszej ciąży i był beznadziejny... korzystałam z niego może tydzień, potem kupiłam sobie taki z pompką z Medeli :tak:

gosiane my też z mężem zastanawiamy się nad tym leżaczkiem, w sumie bardziej mój mąż nalega, mi się podoba ale zastanawiam się czy to nie kolejny bajer, sama nie wiem ale kusi mnie :)

no właśnie przeleciałam przez wszystkie strony tego wątku i mam parę pytań ;

Miłka napisz czemu nie polecasz laktatorów z aventu?? źle ciągną, są niewygodne czy cuś? pytam bo w szpitalu widziałam u większości babek ten laktator, ale nigdy nie miałam okazji spytać czy są z niego zadowolone

1.czy warto kupić podgrzewacz do butelek? wydaje się w sumie niepotrzebnym bajerem, ale w sumie jak ma końcówkę do samochodu to wydaje się być dobrą sprawą? co o tym myślicie?

2. ile butelek kupić na dobry początek i jakiej pojemności? Czy opłaca się kupić np. dwóch firm, bo doczytałam, że część z was poleca Tommy T. a część avent. Nawiasem mówiąc ostatnio rzuciła mi się w oczy butelka Medela ze smoczkiem jak pierś i jakimś systemem, że dzicko jak nie pociągnie samo to mleko nie poleci??
MEDELA - Butelka CALMA 150ml + smoczek (2495) (1656726049) - Aukcje internetowe Allegro tylko ta cena??

3. jaki wybrać materac do łóżeczka, bo w sumie za czasów porodu mojej siostry, a to 4 lata głównie polecali gryka-kokos, a teraz przeczytałam, że są jeszcze jakieś lateksowe??

a najbardziej mnie rozbawił link z wózkami, gdzieś na początku wątku, że im implast bolder to jak fiat :-Djak mój mąż się dowie, to gotów z niego zrezygnować :-D

ilonka,dla mnie podgrzewacz sprawdził sie w 100%!!!!!!!
wstawiasz butelkę z piciem i ona sobie stoi cały czas utrzymując stałą temp.
służył nam codziennie przez ponad dwa lata..mam go jeszcze,ale nie wiem czy działa(bo działał bez zarzutu),ale jak jest zepsuty to na 1000000% kupuje sobie nowy:)

co do buteleczek to ja bede miała ok.6 sztuk antykolkowych o poj.bodajże 200ml

materac polecam gryka kokos...drozszy,ale również wytrzymał u nas po nad 4 lata non stop używany i do tej pory ani jednego odkształcenia:) i super bo się pierze:)))))

1.czy warto kupić podgrzewacz do butelek? wydaje się w sumie niepotrzebnym bajerem, ale w sumie jak ma końcówkę do samochodu to wydaje się być dobrą sprawą? co o tym myślicie?

Agadaria bardzo poleca...ja z kolei nigdy nie miałam i mi go nie brakowało...na noc miałam wodę gorącą w termosiku...a w ciągu dnia z ciepłą woda rozrabiałam...i tak jak domel nie wypił od razu a miał juz w buzi smoczek to i tak po godzinie nie nadaje się do podania bo ciepło plus ślina to nie najlepsze rozwiązanie i mnoża się bakterie

...ile kobitek tyle opini

2. ile butelek kupić na dobry początek i jakiej pojemności? Czy opłaca się kupić np. dwóch firm, bo doczytałam, że część z was poleca Tommy T. a część avent. Nawiasem mówiąc ostatnio rzuciła mi się w oczy butelka Medela ze smoczkiem jak pierś i jakimś systemem, że dzicko jak nie pociągnie samo to mleko nie poleci??
MEDELA - Butelka CALMA 150ml + smoczek (2495) (1656726049) - Aukcje internetowe Allegro tylko ta cena??

medela super...ale weź pod uwagę także dostępność...jak np butelka przy wypażaniu się zniekształci albo smoczek pęknie itp a tu w sklepie nie ma :zawstydzona/y:
Ja używałam Aventu i DrBrowns...teraz decyduję się na TT -zestaw startowy - 4 butelki i 2 zapasowe smoczki i to wydaje mi się optymalne

3. jaki wybrać materac do łóżeczka, bo w sumie za czasów porodu mojej siostry, a to 4 lata głównie polecali gryka-kokos, a teraz przeczytałam, że są jeszcze jakieś lateksowe??
laugh.gif

no ja nie mam doświadczenia bo w USA mieliśmy taki sprężynowy...ale śledząc ten wątek widze że kobitki polecają lateksowy

a najbardziej mnie rozbawił link z wózkami, gdzieś na początku wątku, że im implast bolder to jak fiat :-Djak mój mąż się dowie, to gotów z niego zrezygnować :-D

ile ludzi tyle opini

Karola no ślicznośći - jaka ty kobito gotowa jesteś :-D:-D:-D

Kobitki a co sądzicie o wózku w kolorze - fuksja ( ciemno różowy taki wrzosowaty)?????? jest fajna okazja na allegro ...cena super ...stan super ale różowaty dla chłopka :confused::confused::confused:...mój mąż mówi brać...a ja też mam ochotę...ale co na to ludzie powiedzą :-):-)

Ostatnia edycja:
Rudson a czemu się ludźmi przejmujesz ?? jak tobie i mężowi się podoba i do tego w tej chwili opłaca się go kupić, to tak zróbcie, a dziecku to już w ogóle będzie wszystko jedno :-D

dzięki dziewczyny za opinie, w prawdzie jeszcze nie jestem na etapie kupowania wszystkiego, tylko zaczęłam delikatnie od ciuszków, ale już zbieram opinie

Miłka ten laktator Medeli wydaje się fajny, ma nawet 6 trybów podciśnienia, a najlepsze, ze na alle można jak ktoś się uprze kupić do zestawu butelki do przechowywania mleka za 5-8 zł

Ostatnia edycja:
reklama
Ja "odgruzowałam" mój laktator...nawet jestem pod wrażeniem bo łądnie go popakowałam i zabezpieczyłam :tak::tak::tak:....wymyję, wysterylizuję i mam gotowy

ilonka ja polecam takie torebeczki na pokarm (sa na allegro) z małej buteleczki od laktatora przelewam do torebeczki pisze datę i pakuję do zamrażarki...potem tylko siup do ciepłej wody w szklance i temp pokojowa gotowa- ready to eat :-D:-D:-D

Do góry