reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
kasiadz to porzadne zakupy zrobiliscie :)

Ja wlasnie wrocilam od przyjaciolki, u ktorej na weekend jest nasza jeszcze jedna przyjaciolka - przyjechala w odwiedziny z 9miesieczna coreczka. I jest kolejna osoba ktora uzywala i sobie chwali bardzo taka wanienke:
Tummy Tub Baby Bath : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

wszystkie babki zgodznie mowia ze kapie sie bardzo wygodnie, juz od noworodka, dzieci lubily kapiel bo przybieraja pozycje jak u mamy w brzuchu.
Nie wiem czy inwestowac w to "wiaderko" bo dosc drogie jest, jakos sie nie moge pezkonac...

Ja chyba nie mam przekonania do tego wiadereczka,bo np. jak umyc główkę w takiej pozycji.Ja chyba jestem staroświecka i wybiore traycyjną wanienkę.JAk macie jakies doświadczenia z tym sprzetem dajcie znać.

kasiadz łoł! to już prawie wszystko macie z "grubszych" rzeczy
Też słyszałam same pozytywy o tym wiaderku, ale ja nie jestem przekonana...może dla takiego, 2, 3 miesięcznego to frajda, ale co np z pempuszkiem u noworodka? Pomijając już mycie.

kasiadz mega zakupy widzę za wami :) wózeczek i łóżeczko bardzo mi się podoba :)

też widziałam już to wiaderko, ale kompletnie nie jestem do niego przekonana, ja potrzebuję zdecydowanie więcej miejsca na ręce :) a poza tym siedzenie dziecka w wiaderku od noworodka jakoś mi się nie widzi :/ ale to tylko moje zdanie

kasiadz to porzadne zakupy zrobiliscie :)

Ja wlasnie wrocilam od przyjaciolki, u ktorej na weekend jest nasza jeszcze jedna przyjaciolka - przyjechala w odwiedziny z 9miesieczna coreczka. I jest kolejna osoba ktora uzywala i sobie chwali bardzo taka wanienke:
Tummy Tub Baby Bath : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

wszystkie babki zgodznie mowia ze kapie sie bardzo wygodnie, juz od noworodka, dzieci lubily kapiel bo przybieraja pozycje jak u mamy w brzuchu.
Nie wiem czy inwestowac w to "wiaderko" bo dosc drogie jest, jakos sie nie moge pezkonac...

Widzieliśmy tą wanienkę wczoraj na zakupach, ale nie byłam przekonana. Wydaje mi się że nie wygodnie dziecko w tym umyć, i nie uda się uniknąć zamoczenia pępuszka (a na początku chyba nie można go moczyć) no i z pewnością starcza na dużo krócej niż zwykła wanienka a poza tym dziecko przecież lubi kąpiąc się bawić jakimiś pływającymi zabawkami a tu nie ma takiej możliwości. My kupiliśmy najzwyklejszą za 25 zł :)

kasiadz łoł! to już prawie wszystko macie z "grubszych" rzeczy
Też słyszałam same pozytywy o tym wiaderku, ale ja nie jestem przekonana...może dla takiego, 2, 3 miesięcznego to frajda, ale co np z pempuszkiem u noworodka? Pomijając już mycie.

Tak lista zakupów już coraz krótsza :tak: jaszcze tylko jedna zmiana pościeli, podkład na materac, rożek, jeden grubszy kocyk, leżaczek, karuzela nad łóżeczko, kosmetyki i trochę ciuszków na 56

reklama
Ja bym pewnie tez na nie nie zwrocila uwagi, gdyby nie dobre opinie mam ktore je uzywaja. Moja przyjaciola, ktora go uzywa od urodzenia (mala ma teraz 9 miesiecy) do tej pory nie uzywa kosmetykow takich jak mydlo i szampon tylko wlewa cos do wody. Mowila ze jej polozna (mieszka w Irlandii) poradzila w ogole malej nie kapac na poczatku - do ok 10 dni, ze wzgledu na warstwe ochronna jaka maja noworodki, do tego czasu z pepka wszystko odpadlo. Ja sie pepkiem martwilam, ale na forum na watkMamy ze Szkocji podpytalam dziewczyny co robily - tu polecaja po prostu przemyc ciepla woda, wszystkie zgodznie napisaly ze odpadl po kilku dniach, zadna nie uzywala spirytusu.
Rudson - jak sie chce to umyc bardziej tradycyjnie tez mozna : http://www.youtube.com/watch?v=5K7U3Nil-k8
Ja chyba poszukam uzywanego wiaderka i kupimy tez wanienke i zobaczymy co lepiej sie sprawdza w praktyce :)

karolina to wy juz caly pokoik macie udekorowany? Super! :)

Ostatnia edycja:
Do góry