reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Ja karmiłam cycem więc takie urządzenie nie było mi potrzebne a potem po prostu gotowałam butelki i smoczki w garnku i tyle :tak:

Ja miałam laktator tommee tippee i byłam z niego zadowolona do tego w komplecie był wyparzacz mikrofalowy. W sumie wygodna sprawa bo tego osadu nie zostawiał. Używałam go sporadycznie bo karmiłam piersią. Specjalnie bym go nie kupowała

ale się usmiałam :-D, dobre a wogóle cos takiego jak sterylizator do butelek czy jest potrzebny?

ja miałam taki najtańszy do miktofali - kilka butelek wkładało sie na "patyki" wlewało troszkę wody zamykało i siup do mikrofali....dla mnie super...uważam że cudów elektrycznych i drogich nie ma co kupować...teraz to raczej będę gotować lub wrzątkiem zalewać...bo nie mam mikrofali :baffled:

u mnie remontu ciąg dalszy więc też niczego nie kupuję bo nawet nie mam gdzie tego składować u rodziców :dry:

kupiła jedynie lampę do pokoju dziewczynek w sumie tylko płaciłam bo model wybrała Milena

Abażur dziecięcy VIKI SERCA - Abażury dziecięce, Oświetlenie w pokoju dziecka, Oświetlenie w sklepach Leroy Merlin

będzie dziewczyńsko aż do bólu :-p

anita - jeśli chodzi o kołyskę to ta ostatnia jest najfajniejsza :tak: dwie pierwsze to jak dla mnie wielkie siedlisko kurzu i roztoczy

slodka ta lampka :) mala ma gust :)

To taki wozek jak my mamy :)polecam:)

Dzieki dziwczyny i prosze o wiecej opini:) nie jestem przekonana do tej z zyrafka..wydaje mi sie taki kolos:/

ja jak milka bralabym ostatna :) no chyba , ze piersza jeszcze ...

a mi się takie kołyski podobają:
Kołyska Kolcraft, cena 350zł
moz-screenshot.png
Zobacz załącznik 363302

FISHER PRICE KOLYSKA ŁÓŻECZKO LEŻACZEK ZEN+Naklejk (1606980440) - Aukcje internetowe Allegro

:-)

kiedys myslalam nad ta kolyska z Zen , ale jak zobaczylam jakie to male to zrezygnowalam , szkoda kasy na tak krotki okres ... do tego nie mam za bardzo miejsca zeby zostawic np. dla 2 dziecka

a ja mam pytanko troszkę z innej beczki, jakie kosmetyki polecacie dla niemowląt tj. do kąpieli i po kąpieli i szampon - takie które nie uczulają? ja słyszałam że dobry jest Emolium (emulsja do kąpania)

z tego co czytalam i mowia lekarze to emoliany raczej dopiero wtedy jak dziecko ma problem ze skora , a nie od poczatku
podobno sporo dzieci ma uczulenie na j&j ....

Ja z kosmetyków polecam hipp i bubchen używam je od narodzin zosi i jestem zadowolona. Hipp ładnie pachnie bubchen raczej bezzapachowy.

dziewczyny zastanawiam się nad tym wózkiem od koleżanki, niby 200zł to niedużo, ale on nie ma skrętnych przednich kółek i boję się że będzie sie ciężko prowadził. Ma duuuże pompowane koła więc idealne na zimę. Czy któraś miała wózek z nieskrętnymi? Proszę doradźcie! :zawstydzona/y:

Ja Ci nie poradzę, bo totalnie mnie nie interesują super extra maszyny i nic o kołach itd. nie wiem:) Jak byłyśmy dziećmi takich cudeniek nie było i jakoś rodzice sobie radzili:-) Poza tym już jestem umówiona z koleżanką, że mi da wózek i jak na razie jego wygląd mi wystarczy;-)

reklama
elifit długo rozważałam kwestię wózka, ze względu na miejsce zamieszkania i wiele innych czynników. Początkowo byłam zdecydowana na taki bez skrętnych kół. Ale na dzień dzisiejszy nie wzięłabym takiego, no chyba że miałabym taką okazję jak Ty:) Ja kupuję z myslą, że jeszcze 1 albo 2 dzieci bedziemy miec więc wózek miałby posłużyć. Ale i tak uważam, że najlepsze są wózki na paskach z dużymi kołami, tyle że prowadzą się mniej wygodnie. W każdym razie za 200 zł, jeśli jest w dobrym stanie to nie wiem czy jest sens przepłacać? Czy aż tak wykorzystasz te skrętne koła? Bo pewnie się przyzwyczaisz do prowadzenia wózka w mig a zobacz ile zaoszczędzisz.

ja też zamierzam karmić piersią, ale będę studiowała i zdarzy się że dzidzia zostanie z tatusiem na parę godzin, a on to raczej jej cycka nie da:p stąd laktator napewno mi sie przyda, ale własnie nie wiem czy opłaca się w mojej sytuacji inwestować w elektroniczny, czy może ten ręczny jest wystarczający.

Do góry