reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

to wlaśnie widać,że nie masz pojęcia że przy codziennym pchaniu wózka i łażenia na spacery wybierzesz coś na płaskim :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

komenda odgórna do Ciebie:

Moderator jest teraz na wakacjach,ale prosi o uzywanie jednego koloru czcionki- czarnego!!!

No ja np. znam takie co popylają na 10-cm szpilach z wózkami

reklama
lilou83 dobrze nie musisz sie unosic ..
wiesz gdybym nie miala takie rodziny to mama by mi powiedziala co wolna w ciazy a co nie a ze nie mam to tu pisze!!

niunia ale ja sie nie unosze-to nie ten wiek juz :/ nie piszę Ci tego złośliwie,tylko bardziej z żartem,bo sama zobaczysz czy w szpilakch bedziesz pchać wózek:) wiesz ja też dużo rzeczy nie wiedziałam i wydawało mi sie,że tak bedzie a potem życie weryfikowało co jest dobre,a co odrzucić można:) wiec nikt nie jest alfa i omegą zwłaszcza przy pierwszym dziecku...
pisz tu,bo zawsze każda mama dobrą radą służy i doświadczeniem :) wiec zawsze pytaj..
a co do czcionki - to wali po oczach :) wiec nie tylko mnie ona drażniła

sivi ja też takie znam,ale na 10 mam to jedna lub dwie trafią sie z kompleksem niższości :wściekła/y::wściekła/y:
może rączka wózka za wysoka?? kij wie:wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Ja ma ten fotelik fisher price i jestem z niego połowicznie zadowolona. Kupiłam go i zaczęłam używać (zgodnie z zaleceniami ortopedów) jak mała miała 3 miesiące. To było juz troche za późno jak dla niej bo wyrobiła już sobie pewne nawyki tzn. nie leżenia . Maksymalny czas jaki spędziła w tym foteliku to 20 minut a potem było zniecierpliwienie i wrzask. Jak zaczęła raczkować i siadać (6m) to fotelik trzeba było schować bo stał się niebezpieczny. W sumie posłużył przez ok 3 miesiące. Nie wiem sama czego się spodziewałam jakiś sudów, że dziecko godzinami zachwycone będzie leżeć w tym foteliku leżeć. Trochę się rozczarowałam. Teraz jak Zosia ma rok to traktuje go jako zabawkę, wchodzi na niego siada, każe sobie włączyć wibrację i schodzi. Całość trwa parę sekund. Mądrzejsza o te doświadczenia następnym razem również bym go kupiła bo jednak w ciągu tech 15- 20 minut to chociaż spokojnie mogłam iść do WC na 2. A ważne jest też to, że leżaczek jest solidny i wytrzymały posłuży (mniej lub bardziej) co najmniej do przedszkola.

Teraz myślę o kupnie huśtawki bo mam nadzieje, że to będzie cud, i że dziecko ją pokocha.

moja dzidzia zamiast tych roznych huśtawek, bujaczków itd. dostanie w spadku po starszej siostrze leżanke bujaczek chicco kolor hawajskie kwiaty :/(taki jak na obrazku) no cóż będzie synek "dziecie kwiatu hehe
9652.jpg

teraz to sie dziwie jak mogłam 4 lata temu wybrac taki kolor:eek::dry:
jest tyle ładnych kolorów....:cool:
podobnie jak ktoraś wspominała czasami wsadzałam do fotelika i też bujałam

jak dla mnie to te huśtawki dużo miejsca zajmują...i to jest zbędna rzecz. bo fotelik musisz mieć,a można z niego zrobić coś pożytecznego.
ja teraz jestem mądrzejsza i bedę mieć minimum - a konkretne:-)

reklama
wspomniana wcześniej huśtawka...była ale bez niej też byłoby ok

a później fotelik Fisher Price (nie mam fotki)- dla mnie super- wsadzalismy DOmela z zabawkami, włączliśmy skype ...my robiliśmy co tam nam trzeba było a babcia z Polski siedizała i patrzyła na dzieciaka w foteliku hiihihii

Do góry