reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Justys - gratuluje pierwszych zakupow :)
Ja mam podobnie jak ogladam produkty dla dzieci, to tez nie wiem co, gzdie jak i po co :-D

a kupujecie butelki jesli zamierzacie karmic piersia? tak na wszelki wypadek. bo tez nie wiem kupic kilka czy sobie odpuscic...
Na pewno warto mieć jedną butelkę nawet jak zamierzasz karmić piersią, tak jak pisze Miłka czasem może coś nie wyjść. Ja miałam taką właśnie awarię na samym początku i trzeba było po nocy mleko zdobywać. Na szczęście wszystko się skończyło pomyślnie. Polecam butelki tommee tippee dla cycujących mam.

jagmar jak to w archiwum jak mogę normalnie wejsc w tego linka no nie wiem :((( spodnie mają gumę pod brzuchem (czyli tak jak mi się podoba, nie podobają mi się z panelem na brzuchu)... spróbuję jeszcze raz wkleić linka może otworzysz CIĄŻOWE HAREMKI DRESOWE. TRENDY MAMA! WYGODA! L/XL (1576114823) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ten działa :) spodnie bardzo fajne chyba sobie takie zakupie.

cytryna też się zastanawiam nad wielorazówkami ale dla starszej, żeby nauczyć ją korzystania z nocnika. Tych pampersianych odpadów jest niesamowicie dużo trochę mnie to przeraża ale z jednorazówkami wygoda niesamowita tym bardziej jak noworodek robi np. 7 kup musztardówek na dobę. Później to trochę łatwiej bo kupy są innej konsystencji i rzadziej.

Ostatnia edycja:
Asionek ja mam urodziny 22 maja wiec niedlugo :-) akurat na poduszke w sam raz hihi

a no to juz niedlugo :)))

Zauważyłam, że na galerii brzuszków piszecie o nie mieszczeniu się w spodnie, więc może te przypadną Wam do gustu - mam podobne i fajnie się je nosi.... :) Wygodne i mają gumę i rozciągliwe :) Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

super te spodnie :) moze sobie kupie takie na pazdziernik , bo na teraz to za cieple :)
musze kupic spodniczke krotka i spodenki jakies ...

Czy ktos uzywa albo zastanawia sie nad uzywaniem wielorazowych pieluch? Ja planuje i nie wiem ile tego kupic... chce zaczac kompletowac juz teraz bo czesc rzeczy bede kupowac uzywanych. chodzi mi o pieluchy tego typu:
Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła
no i otulacze i dodatkowe wklady.

ja nie uzywalam i nie bede uzywac...
co do butelek to kupuje zestaw z TT tak w razie W :) a jak cos to i tak beda na pozniej do soczkow, herbatek i mleka :)

A więc mam pierwsze szpargałki dla maleństwa :)
Opakowanie pieluch tetrowych, zestaw do obcinania paznokietków, gruszkę do nochala, 2 butelki (LOvi), 2 smoczki, termometr do wody, ręczniczek i to chyba na tyle, jak na pierwsze zakupy to i tak oki, my z m jak takie siermięgi w tym sklepie to nasze pierwsze dzidzi więc nie wiedzieliśmy co i jak, krążyliśmy jak takie ciołki dwa :)))Ale fajnie było :)

super zakupy :)

Na pewno warto mieć jedną butelkę nawet jak zamierzasz karmić piersią, tak jak pisze Miłka czasem może coś nie wyjść. Ja miałam taką właśnie awarię na samym początku i trzeba było po nocy mleko zdobywać. Na szczęście wszystko się skończyło pomyślnie. Polecam butelki tommee tippee dla cycujących mam.

a no to juz niedlugo :)))

ja nie uzywalam i nie bede uzywac...
co do butelek to kupuje zestaw z TT tak w razie W :) a jak cos to i tak beda na pozniej do soczkow, herbatek i mleka :)
super zakupy :)

Tu glownie sprzedaja TT i Aventu butelki, ale jak polecacie TT to te sie zaopatrze :)

Asionek a to nie jest twoja pierwsza dzidzia? Bo piszesz "nie uzywalam"?

Z tymi butelkami TT to u mnie było tak, że dla małej dzidzi, która była karmiona piersią i butelka była tylko awaryjnie jak mamusia musiała wyjść albo wyleczyć zmiażdżony sutek to było super. Bo mała nie miała najmniejszego problemu z jedzeniem z butelki. Jak już ją całkiem na butle przerzuciłam to TT poszły w odstawkę bo za wolno leciało i dziecko szlag trafiał bo zanim zjadło to już miało dosyć leżenia i bezruchu. Teraz używamy butli AVENT. Poza tym nie każde dziecko lubi każdą butelkę, moja znajoma powiedziała, że TT były najgorszymi jakie miała. Trzeba uważać z kupowaniem dużego zestawu. Czasem warto najpierw wypróbować jedną sztukę i przekonać się czy dziecko ją polubi.

Pysia frida jest okropna nie cierpię jej bo dziecko przy tym się wyrywa i krzyczy. Stres potworny ale jednocześnie nie wyobrażam sobie niczego skuteczniejszego. Podobno są jeszcze aspiratory podłączane do odkurzaczy. To nie jest żart ;). Słyszałam, że są lepsze bo ciąg jest równomierny i smarki lepiej wychodzą. Rozważam kupno takiego.

Ostatnia edycja:
pysiu wlasnie o to chodzi
niczym innym nie wyciagniesz jak dziecko ma katar, obrzydza? dzieciaki robia musztardowe stzrzeliste kupy, wymiotuja przy byle okazji, uwielbiaja olac rodzicow wiec wyciaganie smarkow z noska nie jest takie straszne
frida ma filtry, poza tym zeby smarki doszly do ciebie to musialabys ciag miec jak z odkurzacza;-)

klementinka ja w te filtry tak bardzo nie wierzę bo po pierwszym wyciąganiu smarków gardło mnie zaczyna boleć ale co innego jest wyciągać smary własnemu małemu dziecku, mężowi to już raczej nie bleeeee.... Takie rzeczy jak musztardowe, kupy i dziecięce rzygi traktuje się zupełnie inaczej one nie są dla nas matek obrzydliwe, są normalne.

jagmar wlasnie
a jak dziecko meczy sie z katarem to matka jest w stanie wszystko zrobic zeby tylko ulatwic oddychanie
dla mnie tez juz takie akcje to chleb powszedni
tyle razy zostalam olana, obzygana, jeszcze tylko kupy na mnie nie zrobil ale rodzenstwo moze to nadrobic

reklama
Do góry