reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Dzieki Milka.
Pysiu - bo uwazam ze z wielu wzgledow sa lepsze od jenorazowek: ekologiczne, tansze (przynajmniej w UK) jesli podliczy sie calkowity koszt uzywania pieluch, wykonane z naturalnych materialow (niektore z naprawde bardzo dobrych), pomoga w nauce korzystania z nocnika itd. Wiem ze mniej wygodne dla mamy, ale planuje czasem tez uzywac jednorazowek np.: przy wyjsciach.

cytryna - musisz sobie chyba przeliczyć ile takich pieluszek potrzebujesz, koszt ich obsługi czyli pranie (woda, prąd, środki czystości) i najważniejsze Twój czas i czy wyjdziesz z tym na plus ;-)

Milka dokladnie tak jest to liczone (wliczajac zuzycie pradu) w funtach wychodzi ok 1/3 tego co za jednorazowki. Jako ze ja bede mieszac z jednorazowymi, nie bede potrzebowac ich az tak sporo plus planuje kupc sporo rzeczy na ebay np otulacze albo z innych zrodel np.: kupuje 10 takich pieluch (nowych):
Organic Cotton Luxury Terries 6 Pack
i do tego klamry:
Snappi biały | AKCESORIA PIELUSZKOWE | Przewijanie | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła
od dziewczyny ktora nie uzyla ich bo kupili za duzo (a sprzedaje za grosze).

Pienidze sa jednym argumentem, brak chemii na pupie i nie zasmiecanie swiata pieluchami tez do mnie przemawiaja :)

Na spacer to raczej nie bardzo bo chyba nie są tak chłonne jak zwykłe pampersy i łatwo o odparzenia na takiej małej pupie ;-)

A więc mam pierwsze szpargałki dla maleństwa :)
Opakowanie pieluch tetrowych, zestaw do obcinania paznokietków, gruszkę do nochala, 2 butelki (LOvi), 2 smoczki, termometr do wody, ręczniczek i to chyba na tyle, jak na pierwsze zakupy to i tak oki, my z m jak takie siermięgi w tym sklepie to nasze pierwsze dzidzi więc nie wiedzieliśmy co i jak, krążyliśmy jak takie ciołki dwa :)))Ale fajnie było :)

reklama
Justys - gratuluje pierwszych zakupow :)
Ja mam podobnie jak ogladam produkty dla dzieci, to tez nie wiem co, gzdie jak i po co :-D

a kupujecie butelki jesli zamierzacie karmic piersia? tak na wszelki wypadek. bo tez nie wiem kupic kilka czy sobie odpuscic...

Do góry