reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
u mnie na SR fizjoterapeutka mówiła, że z pasami ostrożnie. Tak jak Miłka pisała, że mięśnie pod nimi nie pracują. Generalnie nic sie nie stanie jak się założy na jakieś wyjście, ale tak na co dzień nie stosować. Mięśnie bez pasa pracują nawet przy podstawowych czynnościach przy dzidzi i zajęciach w domu. Jak się dołączy później jeszcze trochę ćwiczeń to powinno być ok :-)

asionek ja też się cieszę, że latem nie rodzę... teraz co inaczej wszystko się będzie goić jak jest chłodniej niż w taki skwar latem, a i ten czas połogu to sobie w lecie nie wyobrażąm :-D:baffled:

no dokladnie w lato to by porazka byla na maksa :/

Polecam ręczniki papierowe do wycierania i osuszania pipki. Rewelka bo żaden ręcznik najbardziej chłonny nie wysuszy tak dobrze a poza tym zwykłego ręcznika troszkę szkoda jak się poplami.

Ja dzisiaj znowu zaszalałam z zakupami i kupiłam wszystkie brakujące rzeczy dla dzidzi. Pierdoły w stylu pieluszki, chusteczki, waciki, smoczki, szczotkę do włosów poza tym wkładki laktacyjne, trochę kosmetyków, woreczki do pokarmu i smoczek z termometrem. Przy okazji nowy przewijak bo stary się popruł. Wydałam majątek a na dokładkę kupiłam materac lateksowy i rożek :). Mąż się zdziwi jak będzie te wszystkie rachunki płacił. No ale to już wszystko co jest nam potrzebne. Poza pościelą dla Zosi z ikei
ups. marzy mi się jeszcze czarno-biała osłonka na łóżeczko.
BabyLux BECIK / ROŻEK z KAPTURKIEM otwory na pasy (1801239740) - Aukcje internetowe Allegro
MATERAC LATEKSOWY HEVEA 140x70 +JASIEK GRATIS ! (1800087431) - Aukcje internetowe Allegro

widze zakupy pelna para :)
linki jakos nie chca mi sie otworzyc ::/

Kochane nie wiem czy już gadałyście na ten temat, bo jestem z Wami dopiero od dwóch miesięcy. Chciałam zapytać o pasy poporodowe? Czy są skuteczne? Czy któraś miała z nimi kontakt, ktoś znajomy używał? Czy warto?

ja nie mialam i miec nie bede :)
slyszalam raczej negatywne opinie i nie sa za bardzo polecane , bo miesnie nie pracuja tylko sie rozleniwiaja co dla mnie ma sens :)

co do pasów to zdania są podzielone jedni mówią, żeby nie używać bo wtedy mięśnie brzucha pod pasem nie pracują i co z tego, że pas ściska jak się go ściągnie to i tak flak wisi :dry: czyli po pasie przyjdzie czas na gorset ;-)

ja po CC nie używałam pasa bo nie wolno a teraz się w sumie się nad tym nie zastanawiałam

dokladnie to samo slyszalam juz nie raz

fabler-betthimmel__79130_PE202647_S4.jpg
to moje nowe zakupki

To z Ikea ,to nawet nie baldachim ,bardziej moskitiera.Teraz moze bezsensu ,ale ja mieszkam na parterze i wiosna z ogrodu leca rozniaste do mieszkania.

półka super ale u mnie w pokoju dziewczynek nie ma miejsca na takie cuda, zostaje tylko przewijak nakładany na łóżeczko :tak:

chciałam dziś dokończyć zakupy na allegro to kuźwa mają problem techniczny :dry:

reklama
Do góry