reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Ati super udało Ci z tym wózkiem. Xlandery generalnie bardzo chwalone są, sponoć solidne i w ogóle także na pewno będzie Ci super służył
MAlutka no nieźle Ci się zakupy udały, gratisy super :)

Asionek kupiłaś ten bujaczek co mi ja go tez chcę? I jak CI się podoba na zywo? Używany kupiłaś czy nowy? A cena jaka jesli można spytać?

A co do karmienia to ja chcę wierzyć, że uda mi się karmić naturalnie. Ale wiem, że często są z tym problemy i to często nie do ominięcia i po prostu nie da sie karmić. I jeżeli mi się to przytrafi to nie mam zamiaru robić z tego katastrofy. Obecne mieszanki są na tyle dobre, że dziecko na pewno uszczerbku na zdrowiu z tego powodu mieć nie będzie. Dawniej kurcze jakoś na krowim mleku i kaszy mannej dzieci się wychowywały i żyły całkiem nieźle więc z czego robić problem przy dzisiejszym postępie. Oczywiście trzeba być dobrej myśli i próbowac ile się da ale nie za wszelką cenę. A dzidziak nie jest jakąś maszynką i wszystko trzeba do niego indywidualnie dostosowywac więc i karmienie też. To tak jakby ktoś chciał mu z góry godziny spania ustalić...powodzenia życzę....

reklama
To postaram się przywrócić zakupowy wątek.
Malutka tych gratisów to chyba więcej niż tego co faktycznie kupiłaś :).

Chciałam am zachwalić materac lateksowy.
Parę dni temu młoda po raz pierwszy zasikała łóżeczko. Sik był konkretny bo wszystko było mokre łącznie z materacem. Cóż moja wina bo tego dnia obudziła się wołając am więc dostała mleczko i zapomniałam jej zmienić pieluszkę. Ściągnęłam osłonkę materaca i wrzuciłam ją do pralki a sam materac siup pod prysznic. Położyłam go później na ręczniku do góry nogami i ładnie i szybko wysechł. Do wieczora był już zdatny do użytku. Tak sobie pomyślałam co zrobiłabym z materacem gdyby był kokosowy albo gryczany. Siurki wsiąkły by w niego i już tam zostały a tak to materac jest wykąpany i czyściutki i żadne zarazy się w nim nie wylęgną. Wcześniej nie doceniałam tego i nawet nie pomyślałam, że może to być jego zaletą. Na pewno kupię jeszcze taki na większe łóżeczko jak przyjdzie czas odzwyczajania od pieluszki. Tym bardziej, że przedszkolakom też zdarzają się mokre noce a im dzieciak większy tym siusiów więcej.

Można tylko ja właśnie nie jestem pewna jak to jest z tymi nakładkami, czy one przepuszczają powietrze? Kurde kiedyś już o tym było :). Muszę sobie to sprawdzić.

ja mam coś takiego jak to pierwsze, ma taki specjalny splot który wchłania wilgoć i bez problemu przepuszcza powietrze :tak: bo w przypadku tych podkładów aptecznych to tragedia bo są na folii i dziecko się odparza :tak:

reklama
Do góry