reklama
atram wiesz co? zrób na tym interes jak masz takie szczęscie. Inni będą cię prosić o licytowanie czegoś a ty bedziesz pobierać opłaty za usługę
Też sobie pomyślałam, że atram powinna się swoim szczęściem do zakupów podzielić
elifit ja mialam laktator ręczny tt i byłam z niego zadowolona. Teraz tez będę go używac.
Własnie zdałam sobie sprawę ze nie mam upatrzonego wózka a nie wolno mi po sklepach latać. Teraz jestem zdana tylko na internet i opinie użytkowników.
anek30bb
Fanka BB :)
ja używałam laktatora Avent i byłam z niego zadowolona teraz też taki kupiłam
elifit
Moderatorka
dzięki za porady, tak więc avent albo TT
kasiadz
ja miałam zamiar avent kupić ale doszłam do wniosku że na razie się wstrzymuje, jak się okaże że jest potrzebny to mąż kupi a nie kupuje na razie bo babka na sr mówiła żeby się wstrzymać bo na początku najlepiej go nie używać nawet jak jest nawał mleka trzeba to przetrwać po przez przystawianie dziecka, żeby organizm mógł się przyzwyczaić do produkcji odpowiedniej ilości mleka. Ponoć nawał ma każda kobieta 3-4 doby po porodzie.
anula2011
Aktywna w BB
ja nigdy nie uzywałm laktatora, jakos wszystko było naturalnie, mleko samo się unormowało i było tyle ile dziecko potrzebowało, teraz mam nadzieje bedzie tak samo. Dla mnie najpiekniejsze chwile z dzieckiem to własnie karmienie piersia i tak jak najdłuzej...ale zobaczymy jak będzie tym razem
sivi
ja miałam zamiar avent kupić ale doszłam do wniosku że na razie się wstrzymuje, jak się okaże że jest potrzebny to mąż kupi a nie kupuje na razie bo babka na sr mówiła żeby się wstrzymać bo na początku najlepiej go nie używać nawet jak jest nawał mleka trzeba to przetrwać po przez przystawianie dziecka, żeby organizm mógł się przyzwyczaić do produkcji odpowiedniej ilości mleka. Ponoć nawał ma każda kobieta 3-4 doby po porodzie.
Dokładnie, ja też się wstrzymuję, nawet nie wiadomo czy w ogóle będzie potrzebny. Mnie się mleko pojawiło dopiero 3 dni po porodzie, a nawał dopiero po tygodniu.
jewcia33
Ja też nigdy nie używałam laktatora. Jak miałam nawał pokarmu w tych pierwszych dobach to ręcznie mi to dobrze wychodziło, a póżniej wszystko się unormowało i nie było potrzeby ściągania pokarmu. Mi sie wydawało że laktator to jest potrzebny jak mama chce iść do pracy i karmić swoim mlekiem, to wtedy robi się zapasy żeby starczyło do powrotu, ale u mnie to i tak by nie przeszło, bo mój młodszy syn, choćby nie wiem jak był głodny, nigdy nie pociągnął z butelki, więc byłam uwiązana bardzo.
kasiadz
no ja mam w planach, że o ile nie będę wcześniej potrzebowała i o ile będę karmiła długo piersią kupić laktator przed pujściem do pracy, chociaż jeszcze się nie zorientowałam jak wygląda sprawa karmienia takiego maleństwa w żłobku, czy można zostawiać swój ściągnięty pokarm, czy też karmią wszystkie dzieciaszki jakimś z proszku.
reklama
A ja właśnie zakupiłam zestaw wkładek i podkładów poporodowych i gacie siatkowe. Poprzednio używałam takich najzwyklejszych tanich podkładów i to była gehenna. Zbijały się, przesuwały i gniotły w pipkę. Teraz postawiłam na wygodę i wydałam 160 zł. Sama się przeraziłam ale w końcu chodzi o mój komfort.
Podziel się: