reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
zakupiłam podkłady i wkładki poporodowe na całe 6 tygodni do tego 6 szt gaci z siatki i kilka podkładów do łóżka, żeby pościeli nie pobrudzić. Wszystko to czego mi poprzednim razem brakowało i kilka drobiazgów dl dziecka waciki i gaziki. Przynajmniej mój mąż nie będzie musiał sobie głowy zawracać i latać do apteki po jakieś badziewne pieluchy.
tak w skrócie
28szt wkładki POPORODOWE ultra DYSKRETNE HARTMAN (1774883396) - Aukcje internetowe Allegro
NAJLEPSZE! 28szt PODKŁADY POPORODOWE Abri-SAN n4 (1784223706) - Aukcje internetowe Allegro
10 sztuk LUX wkłady POPORODOWE TENA LADY EXTRA (1783713629) - Aukcje internetowe Allegro
PROMOCJA POPORODOWE majtki siatkowe ABENA wielor (1775375431) - Aukcje internetowe Allegro
PRZEŚCIERADŁA podkłady jednorazowe 210 x75 TENA (1777377154) - Aukcje internetowe Allegro

Lo matko Jagmar, to co Cie az tyle kosztowalo??? Ja po prostu grubsze podpaski sobie kupilam(zreszta u nas chyba nawet nie ma takich "specjalnych", ale fakt ze po cesarce chyba dokladniej czyszcza w srodku i mniej sie krwawi (bynajmniej u mnie tak bylo)...
A w ogole to u nas takie rzeczy jak podklady do lozka czy koszule to szpital zapewnia, wiec nie trzeba sobie glowy zawracac na szczescie...

A laktator to tez zakupie raczej po porodzie jak bedizie potrzebny, jedynie co to dam znac R ktory ma kupic:) Do radzenia sobie z nawalem i tak lepiej maluszka wykorzystac, ewentualnie delikatnie recznie sobie "wycisnac" minimalna ilosc zeby ulge poczuc, bo jak sie odciaga wieksze ilosci laktatorem to daje sie znac organizmowi ze taka duza produkcja jest potrzebna...

edit: osz Jagmar, ale duzo tego... ja mam nadzieje ze mi wystarcza zwykle podpaski bardzo chlonne na noc (ze skrzydelkami) i normalne gacie, bo u nas takich cudow nie ma;/

Ostatnia edycja:
wiem, że sporo kupiłam ale jak wyliczyłam ile sztuk tego będzie to wyszło ok 3 na dobę to w sumie nie tak dużo. Ja najgorzej z całego okresu poporodowego wspominam połóg. Gojącą się ranę, ciągle coś cieknie, podpaski za małe musiałabym je ciągle zmieniać a podkłady bella spędzały mi sen z powiek bo ciągle uciekały z majtów i sięgały prawie do pępka a i tak przeciekały. Dodam jeszcze, że byłam czyszczona po porodzie bo łożysko było jakieś poszarpane i mimo tego namęczyłam się jak nigdy. Zarzekałam się wtedy że to moja pierwsza i ostatnia ciąża a jak M będzie chciał 2 dziecko to je adoptujemy.
Mój szpital też zapewnia podkłady ale te których nie lubię :(

kupiłam Zosi wózek i lalkę :D PACHNĄCE LALE 44 cm Z MISIEM - 2 MODELE - HIT !! (1775557078) - Aukcje internetowe Allegro
BARDZO ŁADNY WÓZEK DLA LALEK WIKLINA POLECAM!!! (1778375564) - Aukcje internetowe Allegro

Szkoda, że nie mam jeszcze wózka dziecięcego. No ale chociaż lalkowy mam :)

Ja tez jeszcze pieluszek nie mam. Kiedyś byliśmy w biedasklepie i były pieluszki dada1. Niestety tam nie można płacić kartą i w związku z tym nie starczyło nam pieniędzy na zakup paczki pieluszek. Do dzisiaj żałuje bo dada są super.

reklama
Szalejecie dziewczynki, bardzo ładnie :)

Mi zostały kosmetyki, przewijak do łóżeczka i hmmm to chyba wszystko:)
A tak po za tym to dres sobie zamówiłam żebym miała w czym latać po porodzie bo chałupie i do sklepu na wiochę :)

Do góry