reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

ja kupiłam gruszkę i zobaczymy jak to będzie, siostra miała fridę i była zadowolona ale mi się wydaje że to przydatne jak dziecko ma katar, a jak tylko kozy trzeba wyjąć to grucha wystarczy, nie wiem czy podołałabym z wciąganiem ich:) a na katarek to już chyba bym się nie zdecydowała bo to jakaś masakra dla mnie.
co do smoczków to nam na sr babka z poradni laktacyjnej mówiła że jak chce się karmić piersią to absolutnie nie można dziecku smoka dawać, ja kupiłam 2 na wszelki wypadek:)

reklama
Ja narazie nie kupuje smoczka,moje chłopaki były karmione piersią i żaden nie chciał smoczka, więc na siłe nie zmuszałam, bo to nawet lepiej że nie chcieli, a teraz jakby co to zobaczę już po urodzeniu. Bo póżniej się okazuje że dużo rzeczy jest niepotrzebnie kupionych.

ja przy domelu też szłam w zaparte że hów bezsmoczkowy :tak::tak::tak:...i już w pierwszej dobie jak odezwał się jego odruch ssący to pielęgniarki na łapu capu szukały smokala w szpitalu :-p:-p

Ja też polecam fride filtry ma ale jak raz się porządnie zaciągnęłam to.... nie było smacznie. Dlatego też chcę sobie "katarek" kupić.

Ewa
ja miałam dla małej 12 smoczków. Silikonowe były do bani lateksowe były w miarę ok. Mieliśmy TT, AVENT, babydream i canpol i jeszcze jakieś. Dopiero Nuk lateksowy zasmakował. Niestety trudno w coś doradzić bo każde dziecko jest inne i preferuje inne rzeczy. Wiem jedno, że nie warto kupować na zapas.

No właśnie, moja chciała ssać tylko te silikonowe profilowane, kauczukowe lub o innym kształcie pluła

uuuu czyli to jednak nie jest taki proste. Nam też mówiły położne że nie wskazane smoki, ale z drugiej strony jeśli dzidź będzie chciał no to coś mu w raxzie W muszę kupić i nie wiem co...

u mnie położna mówiła, że czasem dzieci mają bardzo silną potrzebę ssania i trzeba im to zapewnić, tylko nie w pierwszych dniach wtedy lepiej niech cycolą bo pobudzą laktację a potem jeśli widzimy, że dziecko wisi non stop na cycku i mleko już wycieka mu uszami i nosem to dajemy smoka ;-)

ja kupię z 3 różne co by potem nie biegać jak zacznie się wielkie ssanie :-D

Moja młoda miała smoka i nie przeszkadzało mi to w karmieniu. Była takim ssakiem, że kiedy musiała leżeć na solarce ( miała żółtaczkę) to położne same kazały przynieść jej smoczek, bo po godzinie zaczynała wrzeszczeć, a musiała tam wytrzymać trzy :-)

więc generalnie nie ma co planować/analizować/wymyślać - do czasu aż dzieci nie przyjdą na świat ;-) bo może się okazać, że chce ssać smoka bo taka ma potrzebę a innemu wystarczy tylko maminy cycek :-D

reklama
Do góry