reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

A ja mam pytanie do doświadczonych mam. Lepiej kupic na początek Pampersy 2-5 czy 3-6 kg ;>???? Duza jest roznica miedy nimi??

Ja mam 1 paczkę tych najmniejszych. Dzidek szybko rośnie, nawet jak urodzi się malutki.

To jak mój dzidek w 30 tygodniu ważył 1800 gram, to ja chyba też się zaopatrzę od razu w te troszkę większe pampersy.

A teraz też pytanie do Doświadczonych : na początek lepiej body czy koszulki ew.kaftaniki? Zastanawiam się co z pępkiem nieodpadniętym jak zakłada się body- czy to nie uwiera lub nie podrażnia w jakiś sposób?

Mi wygodnie było najpierw używać samych koszulek lub kaftaników, potem po odpadnięciu pępka przeszłam na body.

reklama
mi się wydaje że na początek body też można zakładać bo przecież dziecka pępek nie boli a z gołym brzusiem w okolicy pępka to też dziecko cały czas nie może być, najważniejsze to chyba żeby nie zasłaniać go pampersem bo wtedy nie będzie miał powietrza :)

Ja kupiłam pampersy( tzn zamienniki pampersów) w rossmanie 3-6kg za 42szt. zapłaciłam 15zł to chyba nie aż tak dużo,
też się zastanawiałam nad tymi mniejszymi no ale chyba dziecko nie będzie ważyć 2kg chociaż kto wie:szok:

Ja też nie wiem co z tymi pampkami. Mam na razie małą paczkę - 24 -tych 3-6kg i tych będę musiała kupić więcej. A tych mniejszych 2-5 to chyba w ogóle nie będe kupowac, bo Majka chyba bardzo mała nie będzie, a te 3-6 i tak mi się wydają małe. Z resztą w razie czego sie dokupi trochętych mniejszych, bo szybko podrośnie i tak. Tylko ile tych 3-6 kupić?

dziewczyny nie ma co szaleć na początek wystarczy jedna paczka w obecnych czasach papmersy to towar dość łatwo dostępny ;-) jak się skończy jedna paczka można jechać do sklepu po następna ;-)

chillllll.... na kij Wam tyle paczek np. pampersów jak może się okazać, że będą np. uczulać ;-)

Dziewczyny mam pytanie do tych, które kupowały zestawy pościeli z Kubusiem Puchatkiem- chodzi mi o grubość ochraniacza. Pamiętam, że Tosia jak była malutka uwielbiała zasypiać wtulona czubkiem główki w ochraniacz i dlatego zależy mi, żeby tym razem też był gruby i mięciutki.
Jak na moje oko to calkiem gruby ten ochraniacz. W srodku jest gabka, ma tak ze 2 cm grubosci, ciezko zmierzyc. Ale upralam w pralce i nawet wirowalam i po wyciagnieciu nienaruszony-jak nowy. Mysle ze bedzie ci odpowiadal, ale nie wiem jak bardzo gruby bys chciala..

reklama
To jak mój dzidek w 30 tygodniu ważył 1800 gram, to ja chyba też się zaopatrzę od razu w te troszkę większe pampersy.

A teraz też pytanie do Doświadczonych : na początek lepiej body czy koszulki ew.kaftaniki? Zastanawiam się co z pępkiem nieodpadniętym jak zakłada się body- czy to nie uwiera lub nie podrażnia w jakiś sposób?

Ja używałam body rozpinanych w kroku oczywiście i położna kazała nam kłaść jałowy gazik na pępuszek, który najczęściej i tak uciekał a bardziej miał chyba chronić body niż sam pępek. Nie zauważyłam, żeby to jakoś przeszkadzało dzidzi. Mała nie płakała i nie marudziła więc raczej wszystko było ok.

Do góry