reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Kingolinka, to pewnie od modelu zalezy, ale u nas sa dosyc popularne:)

U nas to w ogole smiesznie z wozkami, bo gondole zeby kupic, to trzeba full kasy wydac, a i to w niektorych sklepach tylko sa...
Przewaznie kupuje sie tutaj tzw travel system, czyli spacerowke z fotelikiem samochodowym montowanym na niej...
I szczerze mowiac to na poczatku to mi sie bardzo dziwne wydawalo, ale teraz uwazam ze w naszych warunkach swietnie sie sprawdza...
Corcia urodzila sie zima a u nas mrozy nieludzkie, to spacerki niestety tylko sporadyczne byly i raczej krotkie, wiec dziecko za duzo czasu w tym siedzonku samochodowym nie siedzialo... Natomiast duzo poruszamy sie autem, wiec jak mozna dziecko od razu z fotelikiem przeniesc do auta a z auta na wozek, bez wyciagania go, budzenia, to duza wygoda sie okazalo... A w wieku 6 miesiecy juz mozna dziecko bylo w spacerowce wozic rozkladanej na plasko, wiec jak dla nas zakup gondoli bylby tak naprawde zbedny...

Teraz wlasciwie tez sie na taki typ wozka zdecydujemy, co wiem ze dla wielu kobiet w Pl byloby niedopuszczalne:tak: Ale sa tez dodatkowe plusy, bo nawet wozeczki z tej nizszej polki cenowej sa dosc lekkie, fajnie sie prowadza i ogolnie jak dla mnie to calkiem fajna sprawa:-)

pryzybela ja tez planuje kupic travel system - wlasnie taki zeby fotelik samochodowy mozna zamontowac na samym stelazu.
Ale gondole raczej tez kupie :)

Ostatnia edycja:
Cytryna u nas w wiekszosci wozkow nie da sie dokupic gondoli, a nie usmiecha mi sie placic 1000dolcow zeby ja miec:-) Pewnie jakbym miala to bym uzywala, ale bez tez sie obejdziemy:tak:

Ja jeszcze nic nie kupiłam, ale pierwszy mój zakup to będzie stanik niestety większy , zawsze miałam cytrynki i ciężko mi się robi z większym biustem :D

Cytrynka, z takich znanych w Europie to najczesciej chicco, peg perego, edie bauer...gdzieniegdzie quinny widziamam i do niego nawet gondole, bo te poprzednie to tylko travel sys. widzialam... a takie bardziej wypasione u nas to sa chyba bogaboo, ale mi osobiscie sie srednio podobaja...
A tak na ulicach to glownie wlasnie chicco sie spotyka, evenflo, safety1st - ten mialam dla mlodej.... Ogolnie to niby sporo marek jest, ale wiekszosc chyba slabo znana poza ameryka...
Na pewno cos pominelam, ale szczerze mowiac ja jakos tak wielkiej wagi do wozka nie przykladam, no i jeszcze na powaznie nie szukam:-)

reklama
z wózkami nie ma co marek wymieniać tylko trzeba iść do sklepu i pojeździć, po przepinać, po wypinać bo, ponieść bo potem cuda wychodzą :-)

Do góry