reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
dzięki Asia, kupiłam hehe zobaczymy jak przyjdzie :-)

wklejam zdjątka z sobotnich zakupów, popatrzcie na mój brzuń hihi :-D DSCF8847.JPGDSCF8846.JPGDSCF8849.JPG

troche małe te zdjęcia ale chyba widać..
ale jestem blada! :szok:

tez sie pochwale:)
Kupilam sobie z allegro spodnie sa superasne:)
ŚLICZNE SPODNIE CIAZOWE JEANS RURKI PRZETARCIA XL (1546447526) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
a i jeszcze pochwale wam sie co przyniosłam z ubioreksu:)
BABY BJORN super nosidełko babybjorn IDEALNE BCM (1537678865) - Aukcje internetowe Allegro
w stanie idealnym,ladniejsze niz na tych zdjeciach na allegro..i wiecei co nalepsze kosztowala mnie to 4zł:):) a jest super wyprofilowane,juz nie moge doczekac sie jak bede nosic w tym nasz dzidzie:D

anita - ja sie wlasnie zastanawiam czy nosidelko czy chusta... bylam u znajomej w styczniu, ktora ma mala coreczke (wtedy miala 4 miesiace) i caly czas w chuscie, wydawala sie naprawde praktyczna.

Nie wiem jak u was dyiewcyta ale u mnie w miescie jest mega moda na tuniki. jest u mnie cos w rodzaju bazaru, gdzie mozna za bezcen kupic fajne ciuszki:) A tunik jest zatrzesienie i to nawet dobre gatunkowo 100% bawełny w cenach 35-45 zł MAX! jesli chodzi o spodnie to ja tez raczej wole legginsy, ale wtedy dluzsza tunika:p
Wogole fajnie ze jest ten watek bo w sprawach kupowania ubran, wozka i inncyh rzeczy jestem zielona... Poki co podobaja mi sie wozki Mutsy takie 3 w 1 :)

Mutsy to swietne wózki:)my mamy po juleczce jak nowy..ROAN Marita :)Julka wgl nie korzystała z Gondoli bo miała inny wózek:Leviro na kołach piankowch prócz tego ze był ładny to beznadziejny..sztywny twardy i niepolecam!!Za to Roan jest Super!!

Ja nie moglam wokolw uzywac ani chusty ani nosidelka,strasznie po porodzie bolal mnie kregoslup.Lekarz twierdzil ze to dlatego ze wraca do swojej pierwotnej pozycji

A ja tez cos nosidelka nie moglam nosic, bo mi plecy wysiadaly, chociaz nawet w ciazy nie mialam z nimi problemu....Moze jakbym mloda na plecach dzwigala a nie z przodu byloby latwiej:tak:
Ale powiem Wam ze u nas widuje sporo kobiet, afroamerykanek, ktore nie dosc ze w swoich tradycyjnych strojach smigaja, to maja chusty wlasnie jakos tak zamotane, ze dzieciaki na plecach nosza, ale to tak biednie wyglada, jak te maluchy tak "zwisaja" w dziwnych pozycjach, ze az zal... Zreszta zawsze mam takie wrazienie, ze ta dziecina wypadnie po drodze z takiej chusty:szok:
Ale z drugiej strony duzo dobrego o chustach slyszalam i tak sie sama zastanawiam, zeby sprobowac, zwlaszcza ze cora to mi na cycu non stop wisiala, bo sie nie umiala najesc i krotko spala, a ja nie moglam za wiele w domu porobic, to moze z taka chusta byloby latwiej (na pewno bardziej poreczna niz nosidelko)

A przy okazji, to my jeszcze nic nie kupujemy dla malucha, a bede potrzebowala wszystkiego od podstaw, zwlaszcza jak to faktycznie chlop bedzie... w kazdym razie narazie jakos jeszcze nie mam parcia na zakupy..
Jedynie co, to mi odbilo i praktycznie za bezcen lozeczko uzywane kupilismy,bo szkoda bylo okazje zmarnowac i tylko materacyk bedzie trzeba dokupic...
Stwierdzilam ze szkoda kasy na nowke, bo mloda z lozeczka tylko 1.5 roku korzystala, wiec tym razem pewnie tez dziecine przeniesiemy dosc szybko:-)

A tuniczki na okres ciazy to super sprawa, bo dosc "pojemne", a jednak nie wygladaja jak namioty:-) A poza tym faktycznie duza gama fasonow i kolorow zazwyczaj:tak:

Elfit super ubrania :)

tez sie pochwale:)
Kupilam sobie z allegro spodnie sa superasne:)
ŚLICZNE SPODNIE CIAZOWE JEANS RURKI PRZETARCIA XL (1546447526) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
a i jeszcze pochwale wam sie co przyniosłam z ubioreksu:)
BABY BJORN super nosidełko babybjorn IDEALNE BCM (1537678865) - Aukcje internetowe Allegro
w stanie idealnym,ladniejsze niz na tych zdjeciach na allegro..i wiecei co nalepsze kosztowala mnie to 4zł:):) a jest super wyprofilowane,juz nie moge doczekac sie jak bede nosic w tym nasz dzidzie:D

fajne spodnie :)

ja szukam krotkich bialych spodenek z pasem i mam na oku spodniczke jensowa i nie wiem czy tez brac biala czy blekitna lepiej ??

nosidelka czy husty nie kupuje :)
nosidelko dla niemowlaka nie zbyt dobre jest dla kregoslupa , a husta hmm za duzo wiazania :-D za leniwa jestem :)
wezcie dzeiwczyny pod uwage , ze husta czy nosidlo przyda sie pozniej dopiero na wiosne , moze lato , a my rodzimy w zimie prawie i raczej nikt z tego korzystac nie bedzie .. tak mi sie wydaje :)

reklama
Do góry