reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Chciałam poruszyć trochę inny temat.
Zastanawiałam się nad kupnem pasa Ciążowego, takiego który podtrzymuje brzuszek i i odciąża kręgosłup. Podobno jak się go używa to łatwiej też wrócić do formy po ciąży.
nalazłam taki na allegro i zastanawiam się czy jest warty swojej ceny i czy faktycznie "pomaga" w dźwiganiu brzuszka.
Przy poprzedniej ciąży nie miałam takich wynalazków ale już teraz widzę że brzuch będę miała pokaźny ;)

reklama
Jagmar, tez sie natknelam niedawno na te pasy, ale szczerze mowiac nie mam opinii, bo nie wiem jak bardzo i na co pomagaja... Jedynie co, to mi sie tak skojarzylo, czy latem nie bedzie z takim pasem za goraco, czy sie nie bedzie odparzac?
Coprawda raczej nie mam problemow z kregoslupem, co nie znaczy ze nie zaczne miec za pare m-cy, ale tak sobie mysle ze moze to dobre rozwiazanie na podtrzymanie ciezkiego brzuchola?
Jak ktoras uzywala to chetnie tez poczytam opinie:tak:

Ostatnia edycja:
Milka, no ponoc specjalnie dla ciezarnych...
Ale albo ja mam jakis oczoplas, albo co, ale mi sie to samo otwiera w obu linkach:baffled:
No i jeszli chodzi ze to mialoby niby za ozdobe robic, to - ja dziekuje za takie upiekszanie sie:-D
I wlasnie liczylam ze sie ktos wypowie, kto to uzywal:)

Nie no to nie ma służyć do upiększania :D. Raczej do oszpecania. Mam wrażeni, że to się pod ciuchami nosi. Ja wlaśnie mam problemy z kręgosłupem, stąd moje zainteresowanie.

Nie wiem wydaje mi sie ze to jest strasznie niewygodne. Jestem fizjoterapeuta i powiem szczerze ze nie wiem w jaki sposob mialoby to odciazyc kregoslup :confused: troche za waskie sa te pasy jak na moj gust, poszperam cos na stronkach rehabilitacyjnych moze cos ciekawego znajde to tu wrzuce.

Juz mam, mysle ze ten tu jest czyms bardziej sensownym http://www.ortmedic.pl/oferta/pasygorsety-kolnierze/pas-ciazowy-4062.html taki pas powinien byc wykonany z dobrych elastycznych materialow takich z jakich robi sie gorsety i pasy ortopedyczne. Inaczej nie bedzie spelnial swojej funkcji.

Ostatnia edycja:
tez zalezy mi zeby takowy lezaczek teraz kupic, przy dwójce dzieci bedzie ciezko z czasem,

Chciałam poruszyć trochę inny temat.
Zastanawiałam się nad kupnem pasa Ciążowego, takiego który podtrzymuje brzuszek i i odciąża kręgosłup. Podobno jak się go używa to łatwiej też wrócić do formy po ciąży.
nalazłam taki na allegro i zastanawiam się czy jest warty swojej ceny i czy faktycznie "pomaga" w dźwiganiu brzuszka.
Przy poprzedniej ciąży nie miałam takich wynalazków ale już teraz widzę że brzuch będę miała pokaźny ;)

nie wiem nie mam doswiadczenia i nie spotkalam sie tez z opiniami
jedyne co to tak jak Pryzybela napisala wydaje mi sie , ze bedzie w czyms takim mega goraco ..

a w drugim linku to taka ala bluzeczka tuba :) fajne nawet :))

gosiane dzięki za odpowiedź. Najlepiej będzie jak wybiorę się osobiście do jakiegoś sklepu ze sprzętem medycznym i popytam, przymierze bo przez allegro to mogę trafić na jakiś bubel który więcej szkody narobi niż pożytku.

reklama
Do góry