reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Ostatnio była dyskusja na temat poscieli własnie. Dziecko takie calkiem małe nie powinno spac pod pościela bo to niebezpieczne, anjlepszy rożek, albo śpiworek. W wózku pewnie w kombinezonie bedzie bo to akurat nam przypada okres jesienno-zimowo-wiosenny.

Chyba jak ktos nie planuje wracac autem do domu to wypuszcza...

no wlasnie tez mnie to zastanawia jak to jest ?? przeciez nie kazdy ma samochod i po co ma wtedy fotelik kupowac ..

mi paczuszka dzisiaj przyszla i kolejne swietne ciuszki <jupiiiiiiiiiiiiiiiiii>

poza tym odkupilam o kolezanki karuzele i to nosidelko na brzuch , jakbym czasami leciela asama do pl samolotem, zeby nie musiala dziecka pod reka trzymac
do tego dorzucila mi troche ubranek i czadowy kombinezon :))))))))

fajnie , ze kolezanka pomogla w zakupach :)

Właśnie zastanawiam się jak to jest z tą pościelą,moja starsza córka od początku spała pod kołderką i nic się niedziało,teraz też kupiłam podusie z kołderką

No to i ja się pochwalę wczorajszymi zakupami.
Byliśmy w sklepie i troszkę rzeczy wzięlismy, także już będzie mniej do kupienia na Allegro.
Kupilismy wanienkę, termometr, nożyczki, smoczek (którego będe starała się nie uzywać), paczkę małych Pampersów, 3 op. chusteczek nawilżanych, szczoteczkę z grzebieniem, czapeczki, skarpetki, proszek do prania, krem, mydełko, oliwke ( w końcu wzięłam Bambino, mam nadzieję, ze się sprawdzi), prześcieradełko, no i chyba tyle.
A po drodze wstąpiliśmy jeszcze do secondhandu i w kilka minut kilka slicznotek znalazłam: sukieneczki po 3 zł, żółty komplet za 4,5, śpiworek jak Niunia podrośnie za 2 zl, łapki niedrapki za 50 gr, ogrodniczki za 3 zł, sweterek za 1 zł. Takie zakupy to lubię. Przy nich Allegro z ich przesyłkami wysiada.
No a tu zdjecia zakupów:
DSCF2518.jpg

DSCF2517.jpg

DSCF2516.jpg

DSCF2515.jpg

DSCF2513.jpg

DSCF2512.jpg

DSCF2511.jpg

A najlepsze, że niektóre rzeczy to wyglądają jak prosto ze sklepu. Po co przepłacać?

Kupiłam jeszcze na Allegro dwa kombinezony takie grubsze, jeden taki śpiworek, a drugi zwykly, ale to Wam pokaże jak przyjdą.
A ceny nawet spoko, bo 15 i 19 zł.

No to i ja się pochwalę wczorajszymi zakupami.
Byliśmy w sklepie i troszkę rzeczy wzięlismy, także już będzie mniej do kupienia na Allegro.
Kupilismy wanienkę, termometr, nożyczki, smoczek (którego będe starała się nie uzywać), paczkę małych Pampersów, 3 op. chusteczek nawilżanych, szczoteczkę z grzebieniem, czapeczki, skarpetki, proszek do prania, krem, mydełko, oliwke ( w końcu wzięłam Bambino, mam nadzieję, ze się sprawdzi), prześcieradełko, no i chyba tyle.
A po drodze wstąpiliśmy jeszcze do secondhandu i w kilka minut kilka slicznotek znalazłam: sukieneczki po 3 zł, żółty komplet za 4,5, śpiworek jak Niunia podrośnie za 2 zl, łapki niedrapki za 50 gr, ogrodniczki za 3 zł, sweterek za 1 zł. Takie zakupy to lubię. Przy nich Allegro z ich przesyłkami wysiada.
No a tu zdjecia zakupów:
DSCF2518.jpg

DSCF2517.jpg

DSCF2516.jpg

DSCF2515.jpg

DSCF2513.jpg

DSCF2512.jpg

DSCF2511.jpg

A najlepsze, że niektóre rzeczy to wyglądają jak prosto ze sklepu. Po co przepłacać?

Kupiłam jeszcze na Allegro dwa kombinezony takie grubsze, jeden taki śpiworek, a drugi zwykly, ale to Wam pokaże jak przyjdą.
A ceny nawet spoko, bo 15 i 19 zł.

Co za łowy. Super. Najbardziej to mnie powaliły te ogrodniczki :-)

Słuchajcie, wiadomo że kazda sobie jak chce zrobi z ta kołderką i poduszką. Dzieci zazwyczaj się wykopują z kołderek, kocyków itp. dlatego najlepiej przyzwyczajać od najmłodszego do spiworka dajmy na to, bo potem tez ciężko dziecku zaakceptowac taką formę "zamotania". Ja tam mam sparwdzone swoje metody i tego się trzymam :-)

moge się pochwalić pierwszym poważnym zakupem- pościel kolor ciemny beż, z misiem z sercem, a przewijak beżowa huśtawka.

10ele.pościel HAFTY z moskitierą 90x120 MILPOL (1730186861) - Aukcje internetowe Allegro

Przewijak na łóżeczko, usztywniany 70cm MILPOL (1736795386) - Aukcje internetowe Allegro

wczoraj zamowiłam i zapłaciłam a dziś o 10 kurier zapukał z przesyłka, więc jestem zaskoczona (mile) błyskawicznością.

a w SH też zdarza mi się coś kupić, ale nic takiego superasnego jak Wy to jeszcze nie trafiłam.

reklama
moge się pochwalić pierwszym poważnym zakupem- pościel kolor ciemny beż, z misiem z sercem, a przewijak beżowa huśtawka.

10ele.pościel HAFTY z moskitierą 90x120 MILPOL (1730186861) - Aukcje internetowe Allegro

Przewijak na łóżeczko, usztywniany 70cm MILPOL (1736795386) - Aukcje internetowe Allegro

wczoraj zamowiłam i zapłaciłam a dziś o 10 kurier zapukał z przesyłka, więc jestem zaskoczona (mile) błyskawicznością.

a w SH też zdarza mi się coś kupić, ale nic takiego superasnego jak Wy to jeszcze nie trafiłam.

Piekna ta posciel! Ale cena tez niezla, chociaz tam chyba wiele elementow jest.

Do góry