reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Zajełam sie kompletowaniem wyprawki brakujace rzeczy kupiłam u Informacje o Użytkowniku wasal83 - Aukcje internetowe Allegro .
Co do pielegnacji kieruje sie doswiadczeniem, i im mniej tym lepiej.. planuje zapobiegawczo bephanten na siske(przyda sie tez na sutki) ,w razie W. sudocrem, do kąpieli mydło bambino, po - niewielka ilość oliwki bambino... i wsio, mam nadzieje ze tez trafi mi sie bezproblemowe dziecko... co do Pampkow bede nieorginalna, bo stawiam na nowe DADY z biedronki, mam porownanie z Pampersami i nie widze roznicy wiec nie mam zamiaru przeplacac, zakupilam 2-5 kg potem w ruch pojda wieksze, jak dla mnie sa swietne i cena bardzo zadowalajaca.:-)
Nowe Dady są ładniutkie z wyglądu - Zdjęcia Biedronka Dada Premium, Pieluszki, nowa wersja od 2011 r. - zdjęcie 1/11 - bangla.pl

kupowalam u tego sprzedawcy tez i bylo wsio oki :)
a dady zaluje , ze nie ma tutaj , bo slyszalam , ze te nowe sa super :)

Wlasnie szanowny sprzedawca WASAL tak mi przeslal reczniczki!! Napisz mu wiadomosc ze wiesz ze robia bledy i zyczysz sobie dokladnie tego co zamowilas, zeby zwrocili szczegolna uwage na to co pakuja. Wole cie przestrzec:tak:

ja kupowalalm u niego i to za prawie 300zl. bylo wszystko ok !! kontakt super tez i przesylka szybka ...
z tego co dziewczyny pisza to kazda zadowolona byla
kurcze mialas pecha :(

Asionek brakuje mi tylko dla siebie do szpitala parę rzeczy i dla maleństwa ze dwie rzeczy z ciuszków, a tak to wsio mam :))) a ciuchów dostawę będę mieć we wrześniu :) A no i wózek jeszcze ale to za miesiąc :) A Tobie co jeszcze brakuje? Kupowałaś laktator? Ja narazie się wstrzymuję z tym zakupem ;)

mi brakuje kosmetykow , pampkow , chusteczek , wanienki , termomentr , lezaczek , karuzelka , i pewnie cos jeszce sie znajdzie :)
laktator kupila siorka nie uzywala i dala m wiec mam :)

icarium a on ci juz oddal pieniadze? czy dopiero planuje?

Ja wlasnie kupilam wozek na ebay :-) jest 3w1, ale fotelik samochodowy i tak chce nowy, wego nie bede urzywac. Placimy przy odbiorze, wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

eBay - The UK's Online Marketplace

bardzo fajny :)

papier toaletowy to standard, tak samo jak zabieranie ze sobą swoich talerzy, kubka i sztućców ;-)

naczynia tez ?? o matko i jak to zmiescic wszystko :szok:

super zakupy , szczegolnie spiworek !!

reklama
U mnie nie ma na liście, bo to się rozumie samo przez się ;-)

kasiadz
Super taki bukiecik, na pewno bardziej praktyczny niż zwykłe kwiatki czy maskotki :-)

EDIT:

Znalazłam listę rzeczy do szpitala z sr, ale dotyczy ona oddziału, na którym poprzednio leżałam. W każdym razie warto pamiętać jeszcze o golarce, staniku, wodzie mineralnej. Muszę sobie zrobić osobną listę, bo w trakcie pakowania pewnie o podstawowych rzeczach zapomnę :/

Mam nawet listę rzeczy dla dziecka na wyjście: duży koc, rożek, koszulka lub body, sweterek, czapeczka cieniutka i czapeczka wełniana, fotelik. Jednak ta sr się na coś przydała ;) Tylko po co ten duży koc?

a rożek po co? przecież nie zapniesz dziecka w foteliku z rożkiem:tak: chyba że masz jakiś specjalny:tak:

fajne zakupy

Super zakupy, też mi się najbardziej podoba śpiworek :)

a rożek po co? przecież nie zapniesz dziecka w foteliku z rożkiem:tak: chyba że masz jakiś specjalny:tak:

Tyż prawda, w sumie to albo albo... Mój mówi, że jak wracali ze szpitala, to włożyli małego do fotelika w rożku i go nie zapieli, tylko babcia go trzymała :/ Ale u nas to tylko 5 minut się jedzie i trochę się bali kombinować z rozbieraniem i ubieraniem małego :D Szkoda, że tego nie widziałam :D

może, ale u nas nie wypuszczą ze szpitala jeśli dziecka sie w fotelik nie zapakuje :tak:

Chyba żartujesz, nie bardzo to sobie wyobrażam... Stoi położna w przejściu i woła 'fotelik albo dziecko!'? ;-):-D

U nas z tym fotelikiem też tak jest. Nawet jak taksówką masz zamiar wracać to fotelik potrzebny, a autobusem to z wuzkiem raczej się stawi ojcie w szpitalu po malucha, ale nie sadzę żeby w takiej sytuacji ktoś właśnie autobusem wracał i narazałs ię na te wszystkie zarazki.

reklama
Do góry