reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Zajełam sie kompletowaniem wyprawki brakujace rzeczy kupiłam u Informacje o Użytkowniku wasal83 - Aukcje internetowe Allegro .
Co do pielegnacji kieruje sie doswiadczeniem, i im mniej tym lepiej.. planuje zapobiegawczo bephanten na siske(przyda sie tez na sutki) ,w razie W. sudocrem, do kąpieli mydło bambino, po - niewielka ilość oliwki bambino... i wsio, mam nadzieje ze tez trafi mi sie bezproblemowe dziecko... co do Pampkow bede nieorginalna, bo stawiam na nowe DADY z biedronki, mam porownanie z Pampersami i nie widze roznicy wiec nie mam zamiaru przeplacac, zakupilam 2-5 kg potem w ruch pojda wieksze, jak dla mnie sa swietne i cena bardzo zadowalajaca.:-)
Nowe Dady są ładniutkie z wyglądu - Zdjęcia Biedronka Dada Premium, Pieluszki, nowa wersja od 2011 r. - zdjęcie 1/11 - bangla.pl

kupowalam u tego sprzedawcy tez i bylo wsio oki :)
a dady zaluje , ze nie ma tutaj , bo slyszalam , ze te nowe sa super :)

Wlasnie szanowny sprzedawca WASAL tak mi przeslal reczniczki!! Napisz mu wiadomosc ze wiesz ze robia bledy i zyczysz sobie dokladnie tego co zamowilas, zeby zwrocili szczegolna uwage na to co pakuja. Wole cie przestrzec:tak:

ja kupowalalm u niego i to za prawie 300zl. bylo wszystko ok !! kontakt super tez i przesylka szybka ...
z tego co dziewczyny pisza to kazda zadowolona byla
kurcze mialas pecha :(

Asionek brakuje mi tylko dla siebie do szpitala parę rzeczy i dla maleństwa ze dwie rzeczy z ciuszków, a tak to wsio mam :))) a ciuchów dostawę będę mieć we wrześniu :) A no i wózek jeszcze ale to za miesiąc :) A Tobie co jeszcze brakuje? Kupowałaś laktator? Ja narazie się wstrzymuję z tym zakupem ;)

mi brakuje kosmetykow , pampkow , chusteczek , wanienki , termomentr , lezaczek , karuzelka , i pewnie cos jeszce sie znajdzie :)
laktator kupila siorka nie uzywala i dala m wiec mam :)

icarium a on ci juz oddal pieniadze? czy dopiero planuje?

Ja wlasnie kupilam wozek na ebay :-) jest 3w1, ale fotelik samochodowy i tak chce nowy, wego nie bede urzywac. Placimy przy odbiorze, wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

eBay - The UK's Online Marketplace

bardzo fajny :)

papier toaletowy to standard, tak samo jak zabieranie ze sobą swoich talerzy, kubka i sztućców ;-)

naczynia tez ?? o matko i jak to zmiescic wszystko :szok:

super zakupy , szczegolnie spiworek !!

reklama
U mnie nie ma na liście, bo to się rozumie samo przez się ;-)

kasiadz
Super taki bukiecik, na pewno bardziej praktyczny niż zwykłe kwiatki czy maskotki :-)

EDIT:

Znalazłam listę rzeczy do szpitala z sr, ale dotyczy ona oddziału, na którym poprzednio leżałam. W każdym razie warto pamiętać jeszcze o golarce, staniku, wodzie mineralnej. Muszę sobie zrobić osobną listę, bo w trakcie pakowania pewnie o podstawowych rzeczach zapomnę :/

Mam nawet listę rzeczy dla dziecka na wyjście: duży koc, rożek, koszulka lub body, sweterek, czapeczka cieniutka i czapeczka wełniana, fotelik. Jednak ta sr się na coś przydała ;) Tylko po co ten duży koc?

a rożek po co? przecież nie zapniesz dziecka w foteliku z rożkiem:tak: chyba że masz jakiś specjalny:tak:

fajne zakupy

Super zakupy, też mi się najbardziej podoba śpiworek :)

a rożek po co? przecież nie zapniesz dziecka w foteliku z rożkiem:tak: chyba że masz jakiś specjalny:tak:

Tyż prawda, w sumie to albo albo... Mój mówi, że jak wracali ze szpitala, to włożyli małego do fotelika w rożku i go nie zapieli, tylko babcia go trzymała :/ Ale u nas to tylko 5 minut się jedzie i trochę się bali kombinować z rozbieraniem i ubieraniem małego :D Szkoda, że tego nie widziałam :D

może, ale u nas nie wypuszczą ze szpitala jeśli dziecka sie w fotelik nie zapakuje :tak:

Chyba żartujesz, nie bardzo to sobie wyobrażam... Stoi położna w przejściu i woła 'fotelik albo dziecko!'? ;-):-D

U nas z tym fotelikiem też tak jest. Nawet jak taksówką masz zamiar wracać to fotelik potrzebny, a autobusem to z wuzkiem raczej się stawi ojcie w szpitalu po malucha, ale nie sadzę żeby w takiej sytuacji ktoś właśnie autobusem wracał i narazałs ię na te wszystkie zarazki.

reklama
Do góry