reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

gosiane a dlaczego rozpinana na porod?

U nas mozna miec koszule nocna albo jakas duza koszulke z krotkim rekawem. Ja na porod pewnie spakuje jakies stare koszulki meza ;) i wezme kilka bo sie pewnie bede pocic i fajnie wtedy sie moc przebrac :)

reklama
to w planie porodowym jest. Jak chcesz karmić i chcesz żeby ci dziecko położyli od razu po porodzie na brzuchu to tak, zachęcają do przystawienia już na porodówce

gosiane na poród? na poród to chyba szpitalne są... ja mam mieć 3 koszule rozpinane z przodu i tyle...:-p

nam położna mówiła że w niektórych szpitalach dają koszulę, w niektórych nie, ale nawet tam gdzie dają lepiej mieć swoje bo w tych szpitalnych mało komfortowo człowiek się czuje. Poradziła że najlepsze są duże męskie podkoszulki 2-3 na zmianę. koszule są za długie i przeszkadzają w porodzie a męskie koszulki są ok. potrzebnych jest aż 3 bo idzie się np pod prysznic, zalewa wodami i warto się wtedy przebrać o ile jest czas na to - a zazwyczaj jest:)

No wlasnie u mnie w szpitalu trzeba miec swoja i po porodzie wazny jest tzw kontakt skora do skory, czyli maluszka klada ci na twoje cialo i dlatego musi byc rozpinana koszulka jakas albo mozna podwinac zwykla. U mnie jest tak ze jak sie maluszek urodzi to nawet badaja go na brzuchu mamy i tak sie do 2 h spedza no i karmi sie tez odrazu po.

tricolor,tak masz jaknajbardziej racje,nie wszystkim dzieciom podoba sie to samo;)Moj maly wykazuje zainteresowanie zabawkami szczegolnie grzechotkami karuzelami i...kolorowymi skarpetkami;p no coz taki wiek-4.5 miesiaca.Lubi podskakiwac i byc podrzucany wiec babybouncer chyba przypadnie mu do gustu:)A co do wozeczka-musze pozbyc sie mojego starego 3 w 1,jest okropny!prowadzi sie jak czolg(miesnie mam juz jak sportowiec!)gondola juz dawno za mala i skrzypi jak cholera.Wizualnie jest ladny ale strasznie niepraktyczny.Dlatego chce kupic spacerowke taka rozkladana.Nie chce wydac na nia majatku i chce poeksperymentowac z 3-kolowcem,a coooo...;p
dziewczyny powyzej- tez rodzilam w uk,tutaj mozna miec swoja koszule ale to nie jest konieczne.Wolalam jednak wziac moja stara(mam dwa egzemplarze takie same)Chcialam miec 'cos swojego ' przy porodzie,zebym nie czula sie calkiem obco i sterylnie.Mialam dluga do kolan bawelniana pizame na szerokich ramiaczkach-sprawdzila sie .polozna wlozyla mi malego po porodzie pod nia:)i tak sobie lezelismy:p Odrazu ja wyrzucilam oczywiscie a teraz ta druga straszy mnie z szafy!;p

reklama
Do góry